AusLotto: Historia interesante e Lotarisë

Lajme

2022-06-28

Rrëfimi i lotarisë ka një histori të gjatë dhe të famshme në Australi. Pavarësisht kësaj, epoka 12-vjeçare e AusLottoGroup ka filluar vetëm kohët e fundit. Dizajni i Sistemit Administrativ ALGMO është i zgjuar me lojtarët Lotto në mendje. Anëtarësimi në AusLottoGroup ofron raportime unike, një tavolinë ndihmëse personale dhe rekomandime. Anëtarësimi garanton gjithashtu fitime dhe pagesa, mes përfitimeve të tjera për lojtarët e lotarisë në mbarë botën.

AusLotto: Historia interesante e Lotarisë

Australian Lotto Group operon me Sistemin Administrativ ALGMO dhe ka një strukturë tregtare me Commonwealth Bank. Ofruesit i është dhënë leja të pranojë pagesa nga kartat e njohura nga kudo në botë pa pasur nevojë për një numër CVV ose emër llogarie. Kjo leje vjen falë vlerësimit të lartë të bankave dhe institucioneve rregullatore për strukturën dhe menaxhimin administrativ.

Historia e Lotarisë

George Adams shpiku lojën e parë të lotarisë në 1881. Adams shkoi në Australi nga Anglia në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeçare. Ai punonte si agjent burse dhe bukëpjekës, ndër punë të tjera. Në 1881, Adams, i cili gjithashtu punonte si tagrambledhës në Sydney, filloi operacionin e tij të lojërave duke marrë baste kuajsh.

Në 1895, Adams mbërriti në Tasmania, pikërisht kur shteti ndërtoi objektin e parë hidroelektrik në botë në lumin Esk Jugor. Shteti donte ta rriste këtë industri me ndihmën e investimeve private dhe burimeve të kufizuara të qeverisë. Adams promovoi përfitimet e një llotarie shtetërore të quajtur Tattersalls për qeverinë e Tasmanisë.

Tattersalls

George Adams krijoi korporatën në mënyrë që të ardhurat të shkonin për familjet e punëtorëve të Tattersalls. Kështu, u shfaqën "trashëgimtarët e Tattersall", me gjeneratat e mëvonshme që trashëguan një pjesë të të ardhurave të kompanisë. Për shkak se shumica e njerëzve mbështeteshin në gazetat për informacion, burimi natyror i Tattersalls ishte dyqani i gazetave lokale. U krijua një skemë komisioni për shitjen e kuponëve Tattersall.

Tattersalls u bashkua me një stacion televiziv në vitet 1960 për të transmetuar shortin, i mbikëqyrur nga Tattersall dhe autoritetet qeveritare. Si të tillë, kuponët e ofruesit u bënë të njohur si lloji i kumarit i pranueshëm nga shoqëria.

Tattersalls për më shumë se shtatëdhjetë vjet u dha Tasmanianëve mundësinë për të fituar një pasuri që të ndryshonte jetën. Në të njëjtën kohë, ofruesi po i kontribuonte shtetit të ardhura shumë të nevojshme. Kompanisë iu kërkua të sillte Lotto në Victoria. Më 24 qershor 1972, lotaria e së shtunës filloi në kontinentin Australian.

Ndërtesa e Tattersall në rrugën St Kilda në Melburn u ndërtua. Gjithashtu, dyqanet me pakicë u krijuan në të gjithë Victoria. Përpara se një lojtar të mund të kryente një pagesë, një kupon gjeneroi një kopje karboni që duhej të përputhej me origjinalin. Më 5 nëntor 1979, qeveria e Uellsit të Ri Jugor filloi vizatimet e saj të hënën dhe të mërkurën.

Shortet e Lotarisë Kombëtare

Tattersall nisi lotarinë e së martës në 1994 dhe Powerball të enjten në 1996. Të gjitha shtetet dhe territoret ranë dakord të përdorin vizatimet ekzistuese të përbashkëta për pesë ditët. Kështu, Shortet Kombëtare të Lottos u krijuan në Australi.

Me terminalet e dhëna me qira në pikat e shitjes, sistemi manual i rakordimit të kuponëve u automatizua. Gjithashtu, kuponët fitues duhej të kërkoheshin brenda një kohe të arsyeshme. Në rast të dështimit, mbajtësit duhej të dorëzonin kuponin fitues në Zyrën përkatëse të të Ardhurave Shtetërore për pagesë.
Tattersalls zgjodhi të dilte publike në Bursën Australiane në 2005. Më pas "trashëgimtarët" e kompanisë u lejuan t'i shesin aksionet e tyre publikut të gjerë.

Grupi Tatts

Tatts Group është emri i ri për Tattersalls. Dyqanet rritin shitjet e tyre të lotarisë nga një periudhë licence në tjetrën sipas marrëveshjes së tyre të licencës 3-5 vjeçare. Nëse një biznes nuk përmirësohet, licenca i jepet një kompanie tjetër që dëshiron të drejtojë një llotari.

Regjistrimet Pick and PowerHit Lotto rrisin ndjeshëm shanset për të fituar. Megjithatë, ata nuk i inkurajojnë lojtarët të shpenzojnë më shumë para. Katër mijë pronarët e dyqaneve blejnë disa lojëra sistemore dhe i shesin ato në sindikata për të rritur tregtinë.

Mediat formojnë sindikata të madhësive të ndryshme për t'u kujdesur emocionalisht për rrethanat financiare të lojtarëve. Sindikatat krijohen për të rritur shitjet dhe rrjedhimisht të ardhurat nga komisioni, jo për të përmirësuar shanset për të fituar. Vetëm shitjet e bëra përmes terminalit të prizës mund të marrin një komision.

Lajmi i fundit

Udhëzuesi i fundit i Lotarisë në internet i vitit 2023
2023-01-31

Udhëzuesi i fundit i Lotarisë në internet i vitit 2023

Lajme