Kartat Gërvishtëse ose Lotaria: Cili është basti më i mirë

Bileta gërvishtëse

2023-01-10

Ethan Tremblay

A keni menduar ndonjëherë nëse kartat gërvishtëse ose lotaria ofrojnë shanse më të mira? Kartat gërvishtëse janë të këndshme dhe mund të fitohen pa shpenzuar asgjë. Ato janë lojëra fati, kështu që shumë preferojnë lojëra të bazuara në aftësi, veçanërisht në internet.

Kartat Gërvishtëse ose Lotaria: Cili është basti më i mirë

Lotaria ofron një fitim më të madh se kartat gërvishtëse. Fatkeqësisht, shanset për të fituar llotarinë janë astronomike të ulëta dhe ka shumë pak gjasa që ju ta bëni këtë ndonjëherë. Kartat gërvishtëse, nga ana tjetër, kanë jackpote dukshëm më të vogla, por pagesa më të shpeshta. Prandaj, letrat gërvishtëse janë një bast më i mirë financiarisht sesa të luash llotarinë.

Ky artikull shpjegon se si funksionojnë kartat gërvishtëse, shanset për të fituar, sa mund të fitoni dhe si do të paguheni nëse fitoni.

Çfarë janë kartat gërvishtëse?

Kartat gërvishtëse, të njohura gjithashtu si gërvishtje ose gërvishtje, janë një lloj loje fati që është e ngjashme me lotarinë, por është dukshëm më e lehtë për t'u luajtur dhe ofron çmime të shpejta. Lojëra me letra gërvishtëse nganjëherë referohen si lojëra të menjëhershme për këtë arsye.

Si dizajnet ashtu edhe lojërat që luhen me letra gërvishtëse mund të jenë të ndryshme. Megjithatë, procesi për të fituar në një kartë gërvishtëse është i njëjtë pavarësisht nga produkti: thjesht gërvishtni shtresën e argjendtë për të zbuluar çmimin tuaj.

Në shumicën e rasteve, çmimet e ofruara nga kartat gërvishtëse nuk janë as afër të krahasueshme me ato të ofruara nga xhekpotet e lotarisë. Fitimet fillojnë me një dollar dhe mund të arrijnë miliona dollarë në total.

Është e thjeshtë për të marrë në dorë lojërat me letra gërvishtëse, sepse mund t'i blini pothuajse në çdo pikë karburanti ose dyqan qoshe. Ndërsa çmimi i një bilete llotarie mund të shkojë deri në 1 euro, vlera e disa kartave gërvishtëse mund të arrijë deri në 100 euro. Kartat më të shtrenjta zakonisht kanë çmime më të mëdha që lidhen me to.

Si krahasohet me Lotarinë?

Lotaritë shpesh përfshijnë zgjedhjen e numrave nga një grup i paracaktuar deri në 69 shifra.

Pasi të merrni vendimin tuaj, do t'ju duhet të plotësoni një fletë lojërash me numrat e zgjedhur dhe t'ia jepni një përfaqësuesi të lotarisë. Nëpunësi do t'i fusë zgjedhjet tuaja në një sistem të kompjuterizuar, i cili më pas do të printojë një biletë llotarie që të përputhet me fletën tuaj.

Vizatimet e lotarisë zakonisht ndodhin dy herë në javë, zakonisht të shtunave dhe të mërkurave. Zyrtarët e lotarisë përdorin një makinë të specializuar të ngarkuar paraprakisht me topa që mbajnë të gjithë numrat gjatë shortit.

Topat lirohen nga makina në mënyrë të rastësishme. Ju jepet çmim i parë nëse të gjithë numrat e printuar në biletën tuaj përputhen saktësisht me numrat e printuar në një nga topat që makina ka nxjerrë jashtë. Sekuenca në të cilën numrat shfaqen në biletën tuaj është e parëndësishme.

Nëse më shumë se një individ merr me mend numrat fitues, vazoja do të ndahet proporcionalisht mes tyre. Nëse nuk ka fitues me fat, jackpot-i rritet deri në shortin e mëposhtëm. Një xhekpot më i madh zakonisht nënkupton që më shumë njerëz do të marrin pjesë në shortin e ardhshëm me shpresën për të fituar një copë byreku.

Cilat janë shanset?

Kartat gërvishtëse dhe lojërat e lotarisë bazohen tërësisht në rastësi. Kur luani një lojë fati, nuk keni kontroll mbi rezultatet në krahasim me lojërat e aftësisë.

Njohja e gjasave përpara se të vendosni një bast do t'ju ndihmojë të merrni një vendim më të informuar. Lotaritë dhe letrat gërvishtëse vazhdojnë të luhen gjerësisht, sepse ofrojnë mundësinë për të fituar shuma të konsiderueshme parash me një investim të vogël.

Shanset e kartave gërvishtëse

Dy komponentë kryesorë përcaktojnë shanset e kartave gërvishtëse. Ka një numër të caktuar biletash për shitje dhe një numër të caktuar çmimesh për çdo lojë.

Për shembull, nëse prodhohen 20.000.000 bileta dhe ofrohen 6.000.000 xhekpote, shanset totale për të fituar janë 1 në 3.33. Shanset për të fituar një shpërblim luhaten kur biletat shiten dhe eliminohen nga shorti.

Si shërbim për klientët e tyre, disa organizata llotarie bëjnë publike shumat e çmimeve të pretenduara dhe të pakërkuara nga kartat e tyre gërvishtëse. Kjo mund t'ju ndihmojë të vendosni nëse do të blini ose jo një kartë të caktuar duke ju lejuar. Ju mund ta përdorni këtë për të vlerësuar se sa jackpot-e mujore janë ende të disponueshme.

Lojërat dhe numri i çmimeve mund të ndikojnë gjithashtu në shanset. Në përgjithësi, shanset për të fituar çmimin kryesor janë 1 në një milion, ndërsa shanset për të fituar një nga çmimet më të ulëta janë 1 në 3,33.

Kostoja e një bilete do të ndryshojë në bazë të shumës së parave për rrëmbim; disa kanë një çmim kryesor prej 100,000 €, ndërsa të tjerët, si Multiplier 200x, kanë një çmim kryesor prej 2,000,000 €. Kostoja e një bilete llotarie tenton të rritet në përpjesëtim me vlerën e çmimit të kartës gërvishtëse.

Shanset e Lotarisë

Fitimi i lotarisë varet nga dy faktorë: madhësia e grupit dhe numri minimal i shifrave që përputhen që kërkohen për të kërkuar një çmim. Duke marrë si shembull Lotton Kanadeze 6/49, shanset për të fituar në një llotari bazohen në përputhjen e 6 numrave nga një grup prej 49. Sa më shumë numra të përputhen, aq më të këqija janë shanset tuaja.

Xhekpoti i Lotto 649 fillon nga 5 milionë dollarë dhe rritet derisa dikush të fitojë. Shanset për të fituar janë 1 në 13,983,816. Për të fituar, ju duhet të zgjidhni 6 nga 6 numrat nga një grup prej 49. Plus, nëse më shumë se një individ arrin xhekpotin duke përputhur të gjashtë numrat, paratë ndahen në mënyrë të barabartë.

Goditja e pesë numrave ka një probabilitet prej 1 në 55,492, megjithëse pagesa është zakonisht shumë e ulët. Në thelb, probabiliteti për të fituar llotarinë është 1 në 14 milionë, dhe nuk ka strategji për të përmirësuar këto shanse. Si shanset ashtu edhe çmimet dhe pagesat e biletave janë jashtëzakonisht të ndryshme. Mundësia për të fituar është proporcionale me numrin e biletave të shitura dhe numrin e numrave që duhet të përputhen.

Topat e bardhë në Powerball dhe Mega Millions vijnë secili në grupe prej 69 dhe 70, respektivisht. Pra, shanset për të fituar xhekpotin e Powerball janë 1 në 292.2 milionë, që është pak më e mirë se shanset e Mega Millions prej 1 në 302.5 milionë.

Shanset për të fituar Powerball janë me të vërtetë më të arsyeshme. Megjithatë, gjasat për të fituar një xhekpot janë shumë më të ulëta se gjasat për t'u goditur nga rrufeja ose për t'u ngrënë nga një peshkaqen.

A janë kartat gërvishtëse më të mira se lotaria?

Lotaria paguan më shumë se çmimet e kartave gërvishtëse, por fitimi i lotarisë është një mundësi e largët. Në krahasim, shanset e gërvishtjeve të skenarit më të keq janë 1 në 12.

Lotaritë dhe kartat gërvishtëse ndajnë të njëjtën veçori në të cilën çmimet më të vogla janë më të zakonshmet për t'u fituar. Shanset tuaja për të zgjedhur numrin e duhur nga një grup prej gjashtë janë më të mira se ato të zgjedhjes së të gjashtëve. 

Kartat gërvishtëse kanë një pabarazi të madhe në numrin e kartave të printuara për shpërblimet më të ulëta në krahasim me numrin e kartave të printuara për çmimet më të larta. Si rezultat, shumica e gërvishtjeve me një fitues do të kualifikohen vetëm për shuma më të vogla.

Është e arsyeshme që nëse shanset për të fituar ndonjë shpërblim në një llotari ose kartë gërvishtëse janë respektivisht një në njëzet e katër dhe një në dymbëdhjetë, atëherë ka shumë të ngjarë të fitoni një çmim nëse blini një nga këto lojëra të paktën një herë. çdo dymbëdhjetë blerje.

Mos harroni se çmimet prej 2 € janë më të lehtat për t'u fituar. Kjo është arsyeja pse shanset 1 në 24 dhe 1 në 12 me siguri do t'ju bëjnë 2 € nëse fitoni. Gjithashtu sugjeron që nëse investoni të njëjtën shumë parash si në bileta llotarie ashtu edhe në gërvishtje, do të dyfishoni paratë tuaja për këtë të fundit.

Të rejat e fundit

Bonuset më të mira të mirëseardhjes me kartën e pagesës për lojtarët e lotove në internet në maj 2023
2023-05-09

Bonuset më të mira të mirëseardhjes me kartën e pagesës për lojtarët e lotove në internet në maj 2023

Lajme

Promocion i kazinosë

1xBet
Luaj tani
Lucky Bird Casino
Lucky Bird Casino