Austria Lotto Lotari më e mirë në 2024

Austriakët luajnë një numër llotarish kombëtare dhe Euromillions në mbarë Evropën, por deri tani lotaria më e njohur në shtëpi është lotaria Austriake e njohur si Lotto 6/45. Siç sugjeron emri, kërkon që lojtarët të zgjedhin 6 nga 45 numrat në shortet dy herë në javë të mërkurën dhe të dielën, që kushtojnë vetëm 1.2 euro.

Ai ka një xhekpot minimal prej 1.5 milionë eurosh që mund të rrokulliset në një sasi të pakufizuar herë, dhe xhekpoti më i lartë i paguar ishte 14.9 milionë euro në 2018. Lojtarët gjithashtu kanë mundësinë të shtojnë 2 lojëra dytësore nëse dëshirojnë.

Austria Lotto Lotari më e mirë në 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ku të blini bileta për Austrinë Lotto?

Mënyra e blerjes së biletës për lotarinë Austriake është e thjeshtë pasi biletat për loto Austria mund të blihen personalisht, online ose nëpërmjet aplikacionit celular. Me mbi 5000 agjentë të licencuar të lotarisë përhapur në të gjithë Austrinë, lojtarët në vend dinë të blejnë lehtësisht biletën për loto në Austri me një shitës me pakicë aty pranë.

Përndryshe, austriakët mund të regjistrohen për të luajtur në win2day.at to blini një biletë lotarie në internet. Lotto 6/45 është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion ku do të lëshohet një faturë elektronike pas një blerjeje. Lojtarët nga vende të tjera mund të luajnë Lotto 6/45 në internet nëpërmjet një faqe interneti të palës së tretë.

Historia e Lotos së Austrisë

Ka shumë shekuj histori të lojërave të fatit në Austri me shortin e parë që ishte Lotaria e Genovas në 1751. Lotaritë fillimisht drejtoheshin nga një kompani private, por më vonë u morën nga qeveria. Lotaritë janë e vetmja formë e lojërave të fatit në Austri që ka qenë gjithmonë e ligjshme, ndryshe nga format e tjera të lojërave të fatit që kanë alternuar statusin legal dhe të paligjshëm.

Megjithëse lotaritë kanë qenë gjithmonë të ligjshme, ato nuk u rregulluan deri në vitin 1986 me miratimin e Aktit Austriak të Kumarit (GspG). Qëllimi ishte të mbikëqyrej industria për të siguruar që të gjitha llotaritë të funksiononin në mënyrë të drejtë. Kompania Austriake Lottery Toto (më vonë u ndryshua në Austrian Lottery Company në 1991) u themelua dhe iu dha të drejta ligjore për të operuar llotaritë në Austri.

Lotto 6/45 ishte një nga pesë llotaritë që u krijuan në vitin 1986 të gjitha nga kompania shtetërore. Lotto 6/45 fillimisht luhej një herë në javë, por për shkak të popullaritetit të saj filloi të operohej dy herë në javë.

Formati i lojës ka mbetur i njëjtë që në fillim. Interesant është fakti se në vitin 1990 e vetmja licencë që do të lëshohej iu dha Shoqërisë Austriake të Lotarisë (Osterreichische Lotterien), duke e bërë funksionimin e lotarive austriake monopol shtetëror edhe sot e kësaj dite.

A është e ligjshme lotoja e Austrisë?

Lotaritë kanë qenë gjithmonë të ligjshme në Austri dhe janë të rregulluara nga Lotaritë Austriake të drejtuara nga shteti në bazë të Aktit Austriak të Kumarit të vitit 1986. Lojtarët në Austri duhet të jenë 18 vjeç ose më shumë për të luajtur ligjërisht një llotari në Austri.

Është gjithashtu e nevojshme të jesh banor i Austrisë, me një llogari bankare austriake për të luajtur loto online në faqen e vetme të licencuar të lotarisë austriake, win2day.at. Lojtarët jashtë Austrisë mund të luajnë legalisht duke blerë një biletë lotarie në internet nëpërmjet një agjenti të palës së tretë.

Si të luani Austri Lotto

Lotto 6/45 hidhet dy herë në javë të mërkurën dhe të dielën në Vjenë, kryeqytetin e Austrisë. Lojtarët thjesht zgjedhin 6 numra nga grupi 1-45 i numrave.

Pavarësisht nëse luajnë me një biletë fizike apo virtuale, lojtarëve do t'u paraqitet një rrjet numrash 1-45 ku lojtarët duhet të kontrollojnë kutitë e numrave të tyre të zgjedhur. Në ditën e shortit, 6 topa do të tërhiqen nga daulle me një top shtesë që vepron si top bonus. Nëse lojtarët përputhen me të gjithë 6 numrat e parë, ata janë fitues të jackpot-it.

Ka dy lojëra dytësore që mund t'i shtohen biletës thjesht duke kontrolluar kutitë Joker dhe Lotto Plus për të dhënë më shumë mundësi për të fituar. Lotto Plus i lejon lojtarët të luajnë sërish të njëjtët 6 numra në një tjetër short, por me nr topin bonus duke u tërhequr.

Për një shtesë prej 0,50 Euro dhe një shans për të fituar deri në 150,000 Euro, lojtarët do të fitojnë një çmim nëse përputhen me të paktën 3 nga numrat. Për lojën Joker, lojtarët nuk kanë nevojë të zgjedhin asnjë numër pasi numri serial 6-shifror i biletës së lotos vepron si numrat e lojtarit. Lojtarët duhet të kenë të 6 numrat në rendin e duhur për të fituar lojën Joker.

Cilat janë shanset për të fituar Lotton e Austrisë?

Pavarësisht nëse lojtarët luajnë Lotto 6/45 personalisht ose si një llotari në internet, shanset janë shumë të favorshme kur krahasohen me llotaritë e tjera kombëtare. Shanset e përgjithshme për të fituar një çmim në një nga 8 nivelet e çmimeve të kësaj llotarie janë 1 në 12.

Shanset për të fituar xhekpotin janë 1 në 8,145,060 të cilat janë shumë të mira në krahasim me miliona euro me shanset e tij prej 1 në pothuajse 140 milionë. Natyrisht, xhekpoti është shumë më i lartë për Euromillions dhe biletat kushtojnë më shumë.

Çmimi i nivelit të dytë kërkon që të përputhen 5 topa dhe topin bonus për shanset shumë më të mira prej 1 në 1,357,510 për të fituar një shumë 5/6 shifrore. Shanset ulen ndërsa niveli i çmimeve zbret. Shkalla më e ulët e çmimit kërkon që topi i bonusit të përputhet me shanset 1 në 16 për të marrë çmimin e biletës mbrapsht.

Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën

Të gjitha çmimet duhet të pretendohen brenda 3 viteve nga shorti fitues, gjë që e bën atë periudhën kohore më të gjatë në botë për të kërkuar një çmim. Fitimet prej 1,000 Euro ose më pak mund të kërkohen nga shitësit e licencuar të lotos që gjenden në të gjithë vendin.

Fitimet ndërmjet 1,000 dhe 80,000 Euro do të kërkojnë që fituesi të plotësojë një formular pretendimi përpara se të presë 4 javë për të marrë pagesën. Fitimet mbi 80,000 Euro do të duhet të kërkohen personalisht nga Shërbimi i Klientit të Lotarisë Austriake në Vjenë. Të gjitha fitimet paguhen si shuma të përgjithshme pa anuitete të disponueshme.

Lotto 6/45 është një nga llotaritë më të mira në internet pasi të gjitha fitimet janë pa taksa. Megjithatë, lojtarët nga vendet e tjera duhet të kontrollojnë nëse taksa do të paguhet në vendin e tyre nëse fitojnë një çmim. Lojtarët online do të marrin automatikisht fitimet në llogarinë e tyre të lotarisë në internet ose direkt në llogarinë e tyre bankare në varësi të shumës dhe do të informohen me email.

Këshilla dhe truke për të luajtur loto Austriake

Të gjithë lojtarët në ose jashtë linje mund të rrisin shanset e tyre për të fituar duke blerë më shumë bileta, duke luajtur si pjesë e një sindikate dhe duke luajtur 2 lojërat dytësore. Blerja e më shumë biletave padyshim që i jep një lojtari shanse më të mira për të fituar thjesht sepse ata po luajnë me më shumë kombinime numrash.

Duke luajtur me një sindikatë lejon anëtarët e sindikatës të blejnë shumë më tepër bileta sesa do të luanin si individ, duke rezultuar në shanse edhe më të mira për të fituar. Luajtja e 2 lojërave dytësore jep më shumë shanse për të fituar, dhe vetëm për një shumë relativisht të vogël parash shtesë.

Lojtarët në internet mund të rrisin me të vërtetë shanset e tyre për të fituar duke vendosur një bast kombinim ose sistem. Kjo do të thotë të zgjidhni deri në 12 numra në vend të 6 numrave të zakonshëm. Këta numra shtesë do të rezultojnë në më shumë lojëra pasi do të luhen të gjitha kombinimet e mundshme të 12 numrave. Më shumë lojëra statistikisht barazojnë më shumë shanse për të fituar, kështu që paratë shtesë mund t'ia vlejnë.

Lojtarët në internet mund të përfitojnë gjithashtu nga marrja e një abonimi me faqen e tyre të lotarisë në internet. Kjo do të ndihmojë një lojtar të hyjë në çdo sasi të shorteve për një periudhë të caktuar kohore, duke u siguruar që lojtari të mos harrojë të luajë llotarinë.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, e njohur me dashuri si 'Lucky Lotti' në LottoRanker, kombinon dhuntinë e saj në Amerikën e Jugut me ekspertizën e thellë në llotaritë globale. Nga plazhet e mbushura me diell të Rios, Isabella dekodon ndërlikimet e llotarive, duke u sjellë lojtarëve këshillat dhe truket më të mira.

Send email
More posts by Isabella Garcia