Bingo 5 Lotari më e mirë në 2024

Bingo 5 është një argëtim i njohur në mesin e lojtarëve japonezë. Megjithatë, ndryshe nga llotaritë më të mira online në vende të tjera, këtu nuk është shumë popullor sepse ishte ndër format e lojërave të fatit që mbetën të paligjshme deri vonë. Por, në përgjithësi, popullariteti i lojërave të llotarisë në internet po fiton me shpejtësi rëndësi, me Bingo 5 duke marrë në qendër skenën.

Çfarë është Bingo 5? Bingo 5 është në thelb një llotari me tetë numra. Edhe pse emri sugjeron se është "5", kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që lojtarët duhet të zgjedhin një grup prej pesë numrash. Në vend të kësaj, çdo biletë ka nëntë katrorë me një grup prej pesë numrash në rend. Gjuajtësit duhet të zgjedhin një numër nga çdo katror, përveç atij në mes të shënuar "Falas"

Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ku të blini bileta për Bingo 5

Me interesin në rritje për lojën, nuk është për t'u habitur që lojtarët janë gjithashtu të shqetësuar për opsionet e blerjes së biletave. Ashtu si shumica e lotarive online sot, Bingo paraqet dy opsione kryesore të blerjes së biletave - sportelet online dhe llotaritë.

Sportelet e lotarisë, për të filluar, janë sinonim i lojës Bingo 5. Futbollistët duhet të vizitojnë vetëm një sportel llotarie në tokë dhe të blejnë një biletë ose fletë markash.

Duke u larguar nga blerjet konvencionale të biletave, tani është e mundur që lojtarët të blejnë biletat e lotarisë online nga faqja zyrtare e lotarisë. Për blerjet online, lojtarët duhet të regjistrohen në faqen zyrtare të internetit, duke dhënë detajet e tyre personale dhe të pagesës.

Historia e Bingo 5

Ndërsa Japonia është e njohur për shumë gjëra, teknologji, kultura të lashta dhe kuzhinë, nuk ka shumë gjëra rreth tyre lojëra llotarie. Megjithatë, në prapaskenë, japonezët kanë luajtur lojëra llotarie për disa shekuj.

Në të kaluarën, llotaritë drejtoheshin nga institucionet fetare dhe fituesve u jepeshin amuletë që përfaqësonin pasurinë dhe lumturinë. Lojtarëve të sotëm të lotarisë, të shpejtë përpara, u jepet një gamë e gjerë çmimesh. Këtu është një histori e shkurtër e lotarisë Bingo 5 (JP).

Bingo 5 është një relativisht lojë e re mes japonezëve. Kjo shorte javore që mban shortet e saj çdo të mërkurë u publikua më 3 Prill 2017. Kjo shorte drejtohet nga Grupi Financiar Mizuho, i cili shfaq edhe rezultatet zyrtare të shortit.

Megjithatë, në lidhje me fituesit e kaluar të lojës dhe shumat e fitimeve, organizatorët ose Mizuho nuk ofrojnë të dhëna zyrtare në faqen e tyre të internetit, mizuhobank.co.jp.

Sa i përket lojës së Bingo 5, nuk ka pasur ndonjë ndryshim domethënës gjatë viteve - zgjidhni një numër të vetëm në tetë kutitë e secilës lojë dhe prisni për shortin. Ndërsa lojtarët duhej të blinin bileta në dyqanet fizike në të kaluarën, lojtarëve të ditëve moderne u jepet fleksibiliteti dhe komoditeti i lojës në internet.

A është e ligjshme për të luajtur Bingo 5?

Legaliteti i Bingo 5 është zakonisht një shqetësim i zakonshëm në mesin e kumarxhinjve. Ky shqetësim shpesh buron nga fakti se shumica e formave të lojërave të fatit janë të jashtëligjshme në Japoni për shumë vite. Si rezultat, baste sportive dhe lotaritë ishin në thelb opsionet kryesore të disponueshme për lojtarët në të kaluarën.

Bingo 5, në formën e tij bazë, është kategorizuar si lotari. Si i tillë, Bingo 5 bie plotësisht në listën e formave të lejuara ligjërisht të lojërave të fatit. Kështu, lojtarët japonezë nuk duhet të kenë asgjë për t'u shqetësuar kur luajnë këtë lojë. Plus, fakti që është i lidhur me Grupin Financiar Mizuho nënvizon më tej ligjshmërinë e tij.

Si të luani Bingo 5

Luajtja e Bingo 5 duhet të jetë e lehtë, madje edhe për lojtarët për herë të parë. Megjithatë, të luash lojën ndonjëherë mund të jetë konfuze. Për të kuptuar se si të luhet kjo llotari 'e lehtë për t'u luajtur', lojtarët duhet të dinë se si funksionon loja.

Bingo 5 punëson nëntë katrorë, tetë me numra dhe një të lirë. Nëntë katrorët përmbahen në tre rreshta dhe tre kolona, duke formuar një katror më të madh që përfshin katrorët me numër më të vogël.

Sheshi qendror nuk është i numëruar (FARE), ndërsa katrorët e tjerë përmbajnë pesë numra të njëpasnjëshëm me radhë. Si i tillë, çdo mbajtës i biletave të lotarisë në internet ëndërron të zgjedhë numra që formojnë sa më shumë rreshta.

Metoda/ Rregullat Bingo 5

Nga nëntë katrorët, qëllimi i një lojtari është të bëjë parashikime të sakta, të shprehura në terma vijash. Loja ka gjithsej 8 rreshta, tre vertikale, tre horizontale dhe dy diagonale. Nëse numri i aplikimit të një lojtari përputhet me shortin e shortit, duke përfshirë kutinë falas në qendër, ai fiton çmimin e parë. Thënë kështu, këtu është një përmbledhje e disa skenarëve të mundshëm të fitores:

 • Tetë rreshta përputhen për t'u kualifikuar për nivelin e çmimit të parë (çmim i parë)
 • Gjashtë rreshta të përputhur kualifikohen në kategorinë e çmimit të dytë
 • Pesë rreshta përputhen për t'u kualifikuar në kategorinë e çmimit të tretë
 • Katër rreshta përputheshin me kategorinë e çmimit të katërt
 • Tre rreshta të përputhura horizontalisht kualifikohen për kategorinë e çmimit të pestë
 • Dy rreshta përputhen për t'u kualifikuar në kategorinë e çmimit të gjashtë
 • Një linjë përputhej për t'u kualifikuar në kategorinë e çmimit të shtatë

Cilat janë shanset për të fituar Bingo 5?

Çdo lojtar që kërkon të luajë Bingo 5 padyshim do të ishte i interesuar në shanset për të fituar. Shumica e lojtarëve tërhiqen në llotari me shanse mbresëlënëse, por kjo në asnjë mënyrë nuk ndikon në shanset e tyre për të fituar. Fitimi i Bingo 5 është kryesisht një çështje fati.

Lojtarët punësohen strategji të ndryshme për të anuar peshoren në favor të tyre. Disa mund të zgjedhin numrat e zgjedhur shpesh, ndërsa të tjerë zgjedhin veçorinë e zgjedhjes së shpejtë (QP). Sido që të jetë, përdorimi i zgjedhjes së shpejtë ose manualisht nuk i ndryshon probabilitetet. Thënë kështu, këtu është probabiliteti për të fituar çmimet e lotarisë Bingo 5:

 • Çmimi i parë (8 rreshta) – 1/390,625
 • Çmimi i dytë (6 rreshta) – 1/24,414
 • Çmimi i tretë (5 rreshta) – 1/8,138
 • Çmimi i katërt (4 rreshta) – 1/2,035
 • Çmimi i pestë (3 rreshta) -1/313
 • Çmimi i gjashtë (2 rreshta) – 1/59
 • Çmimi i shtatë – (1 rresht) 1/7

Ndërsa probabilitetet janë në thelb konstante, paratë e çmimeve për nivelet përkatëse shpesh ndryshojnë në varësi të numrit të fituesve. Për shembull, më pak fitues mund ta shihnin shumën e fitimit të rregulluar lart, ndërsa më shumë fitues ulin fitimin.

Opsionet e pagesës nëse fitoni Bingo 5

Opsionet e pagesës të disponueshme për çdo lojtar që mban një biletë Bingo 5 përfshijnë:

 • Çmimi i parë – 5,556,200 JPY
 • Çmimi i dytë – 300,000 JPY
 • Çmimi i tretë – 45,000 JPY
 • Çmimi i katërt – 18,200 JPY
 • Çmimi i pestë – 2500 JPY
 • Çmimi i gjashtë – 700 JPY
 • Çmimi i shtatë – 200 JPY

Për sa i përket pagesave, Bingo 5 mbështetet në linjat dhe jo në numrat e hamendësuar ose të zgjedhur. Për shembull, një zgjedhje e saktë lart majtas, mes majtas dhe djathtas poshtë nuk kualifikohet për fitore sepse këto zgjedhje nuk formojnë një vijë.

Këshilla dhe truke për të luajtur Bingo 5

Fitimi i lotarisë Bingo 5 mund të jetë një goditje e gjatë, por kjo nuk do të thotë që lojtarët konsiderohen të pafuqishëm kur anojnë peshoren në favor të tyre.

Lojtarët e lotarisë padyshim nuk janë të imunizuar ndaj këshillave të lotarisë që nuk funksionojnë. Epo, meqenëse nuk ka asnjë mënyrë të njohur që një lojtar të mund të parashikojë me saktësi numrat e tërhequr në shortin javor të Bingo 5, lojtarët duhet, të paktën, të qëndrojnë realistë kur ndjekin çmimin kryesor.

Thënë kështu, këtu janë disa këshilla për lojtarët e lotarisë në internet që mund të përmirësojnë shanset e tyre për të fituar:

 • Zgjidhni numrat në mënyrë të rastësishme dhe shmangni tundimin për të krijuar një model "të zgjuar"
 • Përdorni veçorinë e zgjedhjes së shpejtë ndërsa plotësoni biletën tuaj të lotarisë në internet në internet
 • Shpesh zgjidhni numrat "të zgjedhur rrallë", jo për të përmirësuar shanset, por për të marrë një pagesë të plotë

Për sa i përket përdorimit të trukeve dhe marrjes "përpara", nuk ka ende truke të njohura për të luajtur Bingo 5 në internet. Sidoqoftë, ndryshe nga llotaritë më të mira në internet dhe lojërat me numra, ka raste kur një supozim i thjeshtë me dy numra do të krijojë një linjë, e cila përfundimisht përmirëson shanset e tyre. Dhe kështu, truku më i njohur është të luash shpesh dhe me përgjegjësi.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, e njohur me dashuri si 'Lucky Lotti' në LottoRanker, kombinon dhuntinë e saj në Amerikën e Jugut me ekspertizën e thellë në llotaritë globale. Nga plazhet e mbushura me diell të Rios, Isabella dekodon ndërlikimet e llotarive, duke u sjellë lojtarëve këshillat dhe truket më të mira.

Send email
More posts by Isabella Garcia