Ekstra Pensja Lotari më e mirë në 2024

Një nga lojërat më të luajtura të lotarisë në Poloni quhet Ekstra Pensja, që drejton Totalizator Sportowy. Ekstra është ndër llotaritë më të mira në internet në Poloni dhe bartet çdo ditë në orën 2100 me kohën lokale. Në 2021, më 13 mars, një lojtar me fat nga Golina në Konin luajti një biletë të shpejtë në dyqanin në Kolejowa 42. Ai ishte një nga disa persona që luante numrat 2, 15, 19, 26 dhe 35 dhe një numër tjetër. 4 dhe fitoi 5,000 PLN (1029 dollarë) çdo muaj për një total prej 20 vitesh.

Më 16 janar 2021, numrat për çmimin mujor prej 5,000 PLN (1029 dollarë) - 1, 5, 7, 24, 32 dhe bonusi numër 2 - u zgjodhën saktë nga një fitues i paidentifikuar. Ky fitues është një vendas i Chrzanów, dhe si të gjithë fituesit e tjerë, identitetet e tyre janë të mbrojtura.

Ekstra Pensja Lotari më e mirë në 2024
Si të blini një biletë Lotarie Ekstra Pensja në internet

Si të blini një biletë Lotarie Ekstra Pensja në internet

Vizatimet e Ekstra Pensja janë të hapura vetëm për lojtarët vendas. Megjithatë, ata mund të zgjedhin të marrin pjesë duke blerë në një dyqan aty pranë ose pranë bileta e lotarisë online nëpërmjet faqes së internetit ose aplikacionit Gry Lotto PL. Çmimi i një bilete Ekstra Pensja është 5 PLN (1 dollarë) për hyrje dhe 1 PLN (0,21 dollarë) për të shtuar lojën bonus për Ekstra Premia.

Të luash me shumëzuesin 10x kushton 50 PLN (10 dollarë). Duke zgjedhur opsionin Advance Draws gjatë blerjes së tyre, lojtarët mund të marrin pjesë deri në 8 shorte të njëpasnjëshme.

Ndryshe nga disa lojëra të tjera loto, Ekstra Pensja paguan fitime mujore gjatë 20 viteve në vijim. Lojtarët zgjedhin pesë numra nga 35 të disponueshëm dhe një nga 4 të disponueshëm. Pjesëmarrësit mund të zgjedhin të vendosin bast mbi numrat ose të përdorin një short të rastësishëm. Edhe në tetë barazimet e mëposhtme, individët mund të luajnë të njëjtat numra. Lojtarët kryqëzojnë 5 nga 35 dhe të katër shifrat në bosh.

Si të blini një biletë Lotarie Ekstra Pensja në internet
Histori e shkurtër e Ekstra Pensja

Histori e shkurtër e Ekstra Pensja

Në datën 19 tetor 2014, Ekstra Pensja bëri paraqitjen e saj fillestare në studion e lotos, pavarësisht se shitja vazhdon prej tre ditësh. Kjo shorte është e para nga këto lojëra “të çuditshme” lëshuar në Poloni Menjëherë, fitimi është i falimentuar dhe lojtari merr pagesën. Kjo pagë është e barabartë me pagën standarde në status. Konsiderohet në aplikimet për kredi dhe madje kalon përmes familjes.

Mënyra se si luhet loja nuk ka ndryshuar shumë që kur u zhvillua për herë të parë. Përpara datës 11 Shtator 2015, shorte mbaheshin vetëm të mërkurën dhe të dielën. Atë ditë u shtuan edhe shortet e së premtes.

Opsioni i shumëzuesit u prezantua në vitin 2016, duke e rritur çmimin kryesor në deri në 50,000 PLN (10297 dollarë) në muaj për 20 vjet. Një vit më vonë, loja u zgjerua në vizatimin e përditshëm në vend të vetëm dy herë në javë. Loja e bonusit Ekstra Premia ishte ndryshimi më i fundit në 2019.

A është e ligjshme Ekstra Pensja?

Ekstra Pensja është e ligjshme në Poloni. Veçanërisht, shumica e opsioneve të lojërave të fatit në internet janë të jashtëligjshme ose të kufizuara në monopolet e drejtuara nga shteti. Përjashtimet e vetme janë kumari në internet dhe drejtimin e llotarive promovuese, të cilat kanë nevojë për një leje të mëparshme.

Histori e shkurtër e Ekstra Pensja
Si të luani Ekstra Pensja Lottery Online

Si të luani Ekstra Pensja Lottery Online

Gjuajtësit zgjedhin pesë numra midis 1 dhe 35 dhe një numër shtesë midis 1 dhe 4. Është gjithashtu e mundur të adresohet secili nga katër opsionet. Për PLN 1, pjesëmarrësit mund të zgjedhin të shtojnë lojën e bonusit Ekstra Premia. Shorti për ndeshjen shtesë, i njohur si Extra Bonus, bëhet menjëherë pas shortit për Ekstra Pensja.

Lojtarët duhet të bëjnë një bast të rregullt prej 1 PLN për të marrë pjesë. Më pas, numrat e tyre do të përfshihen në të dyja shortet. Individët e interesuar duhet të blejnë biletat e Lotarisë Ekstra Pensja në internet, t'i mbajnë ato të sigurta dhe të kthehen për të parë rezultatet më të fundit të lotarisë Ekstra Pensja. Të paktën dy numra të rregullt duhet të përputhen për t'u kualifikuar për një çmim.

Kohët e tërheqjes së secilit numër gjatë 20 shorteve të fundit tregohen nëpërmjet statistikave Hit-And-Miss. Kjo tabelë përditësohet sa herë që vizatohet një numër. Numri i barazimeve që nga tërheqja e fundit e një numri të caktuar tregohet në çdo rresht. Koha mesatare ndërmjet barazimet e një numri mund të llogaritet për të përcaktuar nëse është i vonuar apo i vonuar.

Si të luani Ekstra Pensja Lottery Online
Cilat janë gjasat për të fituar Ekstra Pensja?

Cilat janë gjasat për të fituar Ekstra Pensja?

Xhekpoti Ekstra Pensja ka një shans fitimi prej një në 1,298,528. Probabiliteti i përputhjes së numrave 5 dhe 1, i cili paguan rreth 5,000 PLN në muaj për 20 vjet, është 1 në 1,298,522. Lojtarët marrin 25,000 PLN për përputhjen e pesë numrave, me një shans 1:432,843 për ta bërë këtë.

Shpërblimet për përputhjen 4 + 1 dhe 4 janë përkatësisht 1000 PLN dhe 200 PLN. Sidoqoftë, shanset për t'u përputhur me këta numra janë përkatësisht 1 në 8657 dhe 1 në 2886. Lojtarët që përputhen me 3 + 1 dhe 3 marrin përkatësisht 80 PLN dhe 25 PLN. Shanset janë përkatësisht 1 në 299 dhe 1 në 100. Përputhja 2 + 1 dhe 2 mund t'u sjellë pjesëmarrësve 10 PLN dhe 5 PLN. Gjasat janë 1 në 32 dhe 1 në 11.

Një opsion shumëzues 10x është i disponueshëm për blerje si në lojërat e rregullta ashtu edhe në ato bonus. Të gjitha çmimet nën 2280 PLN mund të mblidhen nga tregtarët e Lotto-s në lagje. Çmimet e vogla gjithashtu kreditohen menjëherë në llogaritë e lojtarëve në internet. Taksat në total 10% do të zbriten nga çdo çmim që tejkalon 2280 PLN.

Cilat janë gjasat për të fituar Ekstra Pensja?
Opsionet e pagesës për fituesit e Ekstra Pensja

Opsionet e pagesës për fituesit e Ekstra Pensja

Çdo lojtar që vë bast x 10 ka një shans për të fituar të ardhura 20-vjeçare prej 50,000 zloti. Kjo është dhjetë herë më shumë fitim sesa në një bast tipik. Megjithatë, çmimi i kuponit për një lojë të tillë do të jetë proporcionalisht më i lartë; është 50 PLN. Sigurisht, tarifa mund të jetë gjithashtu më e ulët, si x 5, për shembull (kostoja e kuponit do të jetë 25 PLN).

Deri në 50,000 zloti mund të vihen bast çdo muaj për një maksimum prej 20 vjetësh. Në bosh ka të shkruar shumën e zgjedhur të pagës. Është jetike mbajtja e kuponit me bastet e Ekstra Pensja. Përveçse është thelbësore për verifikimin e rezultateve të shortit të Ekstra Pensja, ai shërben si bazë për pagimin e fitimeve.

Opsionet e pagesës për fituesit e Ekstra Pensja
Këshilla dhe truke për të luajtur Ekstra Pensja

Këshilla dhe truke për të luajtur Ekstra Pensja

Çdo lojtar polak imagjinon të fitojë loto një ditë. Shanset për të fituar një xhekpot të lotarisë janë të pakta, megjithatë ka pasur disa fitues të çmimit të parë. Mundësia për të fituar Ekstra Pensja përcaktohet kryesisht rastësisht, por ka disa strategji individët duhet të përpiqen.

Pasi të mësojnë se si të blejnë një biletë për Lotarinë Ekstra Pensja, pjesëmarrësit mund të marrin më shumë bileta nëse duan të përmirësojnë shanset e tyre për të fituar. E meta është se dikush mund të duhet të shpenzojë shumë para për të fituar një çmim. Për shkak të shpenzimeve të konsiderueshme që bëjnë individët kur blejnë biletat e tyre, vlera e fitimeve të tyre mund të mos paguhet plotësisht.

Strategji të tjera të dobishme

Strategjia më tipike është të blini një linjë të vetme dhe t'i përmbaheni asaj në mënyrë fetare për çdo barazim. Frika për të humbur nëse numrat e tyre shfaqen në një short për të cilin ata nuk kanë blerë bileta i motivon lojtarët. Prandaj, lojtarët duhet të ndalojnë së menduari në atë mënyrë dhe të përpiqen të blejnë më shumë bileta për vizatimet e Ekstra Pensja që ndodhin më rrallë. Dikush mund të fitojë më mirë nëse ata luajnë për aksione më të rëndësishme.

Për më tepër, duke qenë se numrat mbi 31 të zgjedhur shpesh ndodhin po aq shpesh, lojtarët duhet t'u kushtojnë më shumë vëmendje atyre shifrave. Pjesëmarrësit nuk do të rrisin domosdoshmërisht shanset e tyre për të fituar llotarinë, por meqenëse shumica e individëve e kufizojnë grupin e tyre, pagesat e Ekstra Pensja zakonisht do të jenë të rëndësishme.

Këshilla dhe truke për të luajtur Ekstra Pensja