EuroJackpot Lotari më e mirë në 2024

Nëse jeni duke kërkuar për një përvojë emocionuese lotarie me jackpote masive dhe lojëra emocionuese, atëherë Lotaria EuroJackpot është ajo për ju. Me miliona euro për rrëmbim çdo javë, kjo llotari ka fituar një popullaritet të jashtëzakonshëm në të gjithë Evropën. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, ​​ne do t'ju përcjellim gjithçka që ju duhet të dini për Lotarinë EuroJackpot, nga mënyra se si të luani deri te shanset për të fituar dhe gjithçka në mes.

Imagjinoni emocionin e të bërit milioner të menjëhershëm duke krahasuar vetëm disa numra. Me Lotarinë EuroJackpot, ëndrrat mund të bëhen realitet. Pavarësisht nëse jeni një lojtar me përvojë llotarie ose i ri në lojë, udhëzuesi ynë do t'ju ofrojë të gjithë informacionin që ju nevojitet për të maksimizuar shanset tuaja për të fituar të mëdha.

EuroJackpot Lotari më e mirë në 2024
Çfarë është EuroJackpot?

Çfarë është EuroJackpot?

EuroJackpot është një lojë llotarie që u ofron pjesëmarrësve mundësinë për të fituar xhekpote të konsiderueshme. E luajtur në vende të zgjedhura evropiane, kërkon që lojtarët të zgjedhin pesë numra kryesorë nga një grup prej 1 deri në 50, si dhe dy numra euro nga një grup prej 1 deri në 12. Numrat fitues tërhiqen në mënyrë të rastësishme në Helsinki, Finlandë, çdo të martë dhe e premte. Vendet pjesëmarrëse përfshijnë Kroacinë, Republikën Çeke, Danimarkën, Estoninë, Finlandën, Gjermaninë, Hungarinë, Islandën, Letoninë, Lituaninë, Holandën, Spanjën, Suedinë, Norvegjinë dhe Poloninë.

Xhekpoti minimal në EuroJackpot është 10 milionë euro, dhe nëse nuk fitohet, kalon në shortin tjetër, duke u rritur derisa të arrijë një maksimum prej 120 milionë euro. Nëse kapaku i xhekpotit arrihet dhe nuk fitohet, fondet shtesë që normalisht do të rrisnin xhekpotin do të devijohen në çmimin e kategorisë së dytë.

Çfarë është EuroJackpot?
Historia e Eurojackpot

Historia e Eurojackpot

Lotaria Eurojackpot u propozua për herë të parë në vitin 2006, pas ofertave të konsiderueshme të çmimit të parë në atë kohë, veçanërisht nga lotaria Euromillions. Marrëveshja për të nisur këtë llotari shumëkombëshe u arrit në vitin 2011 në Helsinki.

Pas marrëveshjes, shtatë vende, Danimarka, Finlanda, Gjermania, Sllovenia, Italia dhe Holanda, morën pjesë në shortin e parë të Eurojackpot-it më 23 mars 2012. Menjëherë pas kësaj, një lojtar nga Gjermania fitoi 19.5 milionë euro, gjë që ndezi interesin për lotari jashtë vendet pjesëmarrëse.

Vende të tjera u bashkuan shpejt, duke përfshirë Spanjën, Norvegjinë, Suedinë, Kroacinë, Lituaninë, Letoninë, Islandën, Republikën Çeke dhe Hungarinë. Pranimi i Eurojackpot në shumicën e vendeve evropiane e pa atë të sigurojë një audiencë të gjerë.

Më 3 maj 2013, një lojtar norvegjez, Yngvar Borgerson, fitoi çmimin e parë. Kjo shënoi e para nga disa fitore historike të përhapura në disa muaj. Ajo solli edhe zhvillime të reja që ndryshuan format më 10 tetor 2014.

Sidoqoftë, ky format i ri nuk i pengoi lojtarët të merrnin një fitore të madhe. Fitimet e lotarive Jackpot prej 31.5 €, 84.8 €, 90 € dhe 90 milion € u regjistruan në tetor 2015, korrik 2016, tetor 2016 dhe janar 2017. Shuma prej 90 milion € u fitua nga pesë lojtarë të ndryshëm nga Gjermania (3 lojtarë) , Danimarka dhe Holanda.

Me kalimin e viteve iu bashkuan edhe vende të tjera evropiane dhe që nga dhjetori 2020, numri i vendeve është 18.

Historia e Eurojackpot
A është i ligjshëm Eurojackpot?

A është i ligjshëm Eurojackpot?

Sot ka qindra llotari, vetëm se disa priren të jenë mjaft kufizuese. Prandaj, çështja e ligjshmërisë së një çmim të parë lind shpesh kur përmendet Eurojackpot. Megjithëse Eurojackot është zyrtarisht i disponueshëm për lojtarët nga 18 vendet pjesëmarrëse, loja është gjithashtu e disponueshme në faqet e internetit të lotarisë. Në mënyrë ideale, këto sajte blejnë bileta për lojtarët brenda një vendi të caktuar pjesëmarrës dhe i shërbejnë interesave tuaja më të mira.

Prandaj, lojtarët nga vendet që nuk janë të listuara inkurajohen të sigurojnë që ata të luajnë këtë lojë të vendeve të licencuara dhe të rregulluara nën një juridiksion të njohur. Tani që kufizimet territoriale janë kujdesur mirë nga faqet në internet me kusht që një lojtar mbi 18 vjeç, ata mund të marrin pjesë në këtë llotari.

A është i ligjshëm Eurojackpot?
Ku të blini bileta për Eurojackpot?

Ku të blini bileta për Eurojackpot?

EuroJackpot është një llotari e njohur evropiane transnacionale me jackpot të mëdha dhe shanse të favorshme. Lojtarët nga e gjithë bota tërhiqen nga ajo, dhe për fat të mirë, ka disa mënyra për të blerë bileta.

1.Shitësit zyrtarë të Lotarisë me pakicë: Në vendet pjesëmarrëse, ju mund të blini bileta EuroJackpot nga shitësit e autorizuar të lotarisë, që zakonisht gjenden në dyqane komoditeti, supermarkete ose kioska të specializuara llotarie. Këto bileta fizike janë një mënyrë e shpejtë dhe e drejtpërdrejtë për të hyrë.

2.Faqet zyrtare të Lotarisë: Shumica e vendeve pjesëmarrëse kanë faqe zyrtare të llotarisë ku banorët mund të blejnë bileta online. Kjo metodë është e përshtatshme pasi ju lejon të blini bileta nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

3.Agjentët e Lotarisë në internet: Disa shërbime online veprojnë si agjentë llotarie, duke lejuar njerëzit nga vendet jo pjesëmarrëse të blejnë bileta EuroJackpot. Faqet e internetit si theLotter dhe Lottoland janë shembuj të platformave të tilla. Ata blejnë bileta fizike në emër të klientëve ose i lejojnë njerëzit të vënë bast për rezultatin.

4.Shërbimet e Abonimit: Disa platforma online ofrojnë shërbime abonimi, duke i lejuar lojtarët të abonohen në shorte të shumta. Kjo siguron që ata të mos humbasin asnjë tërheqje të ardhshme dhe ofron një përvojë pa probleme.

5.Sindikatat e Lotarisë:Anëtarësimi në një sindikatë llotarie online ose offline është një opsion tjetër. Sindikatat blejnë bileta të shumta për një barazim, duke rritur shanset për të fituar. Fitimet më pas ndahen midis anëtarëve të sindikatës.

Ku të blini bileta për Eurojackpot?
Si të luani EuroJackpot

Si të luani EuroJackpot

Të luash EuroJackpot është e thjeshtë. Për të marrë pjesë, ndiqni këto hapa:

 • Zgjidhni numrat tuaj: Zgjidhni pesë numra kryesorë nga 1 në 50 dhe dy numra Euro nga 1 në 12. Mund të zgjidhni numrat tuaj ose të përdorni opsionin e zgjedhjes së shpejtë për zgjedhje të rastësishme.
 • Vendosni për ditët e shortit: Shortet e EuroJackpot zhvillohen çdo të martë dhe të premte. Zgjidhni cilat ditë të shortit dëshironi të futni.
 • Blini biletat tuaja: Ju mund të blini ose bileta EuroJackpot online përmes faqeve të autorizuara të internetit ose nga dyqanet me pakicë në vendet pjesëmarrëse. Sigurohuni që ta mbani biletën tuaj të sigurt si dëshmi të hyrjes suaj.
 • Kontrolloni rezultatet: Numrat fitues tërhiqen në Helsinki, Finlandë dhe rezultatet zakonisht janë të disponueshme menjëherë pas shortit. Kontrolloni nëse numrat tuaj përputhen me kombinimin fitues për të parë nëse keni fituar një çmim.
 • Kërkoni fitimet tuaja: Nëse keni fituar një çmim, sigurohuni që të ndiqni specifikën procedurat për të kërkuar fitimet tuaja në vendin tuaj. Çdo vend ka afatin e vet për të kërkuar çmime, prandaj sigurohuni që të veproni brenda kornizës kohore të specifikuar.

Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa shanset për të fituar xhekpotin janë sfiduese, kategoritë e tjera të çmimeve ofrojnë shanse më të mira për të fituar. Pra, edhe nëse nuk e arrin xhekpotin, sërish ke një shans për të fituar një çmim.

Si të luani EuroJackpot
Çmimet dhe pagesat e EuroJackpot

Çmimet dhe pagesat e EuroJackpot

EuroJackpot ofron një sërë kategorish çmimesh, duke u dhënë lojtarëve mundësi të shumta për të fituar. Xhekpoti fillon nga 10 milionë euro dhe mund të rrokulliset deri në një maksimum prej 90 milionë euro. Nëse asnjë lojtar nuk përputhet me të shtatë numrat në një short të caktuar, shuma e jackpot-it kalon në shortin tjetër, duke çuar në çmime edhe më të mëdha. Të shanset për të fituar jackpoti është rreth 1 në 95 milionë, duke e bërë atë një lojë sfiduese, por joshëse për t'u luajtur.

Përveç xhekpotit, ka njëmbëdhjetë kategori të tjera çmimesh, secila me shumën e vet fikse të çmimit. Këto çmime variojnë nga disa euro për përputhjen e dy numrave kryesorë dhe një numri Euro deri në shuma të konsiderueshme për përputhjen e pesë numrave kryesorë dhe një numri Euro. Shumat e sakta të çmimeve ndryshojnë në bazë të grupit total të çmimeve dhe numrit të fituesve në secilën kategori. Është e rëndësishme të theksohet se çmimet e EuroJackpot janë pa taksa në shumicën e vendeve pjesëmarrëse.

Çmimet dhe pagesat e EuroJackpot
Cilat janë shanset për të fituar EuroJackpot

Cilat janë shanset për të fituar EuroJackpot

Shanset për të fituar ndonjë xhekpot të lotarisë janë gjithmonë të pakta dhe Eurojackpot-i nuk është përjashtim. Për shembull, shanset për të fituar xhekpotin janë 1:95,344,20. Ajo që e bën Eurojackpot-in të spikatur është se ky çmim i parë është krijuar për të pasur pagesa më të shpeshta se shumica e jackpot-eve atje. Megjithatë, shanset e përgjithshme për të fituar në Eurojackopt janë 1:35. Kjo do të thotë që çdo lojtar ka një goditje 35 me 1 për të fituar një çmim ndërsa luan këtë llotari.

Lista e shanseve të ofruara nga Eurojackpot:

 • 5 numra + 2 numra euro (jackpot - 1 në 95,344,200
 • 5 Numra + 1 Euronumra- 1 në 5,959,013
 • 5 Numrat -1 në 3,405,150
 • 4 Numrat + Euronumrat - 1 në 423,752
 • 4 Numra + 1 Euronumër - 1 në 26,485
 • 3 Numra + 2 Euronumra - 1 në 9631
 • 4 Numra - 1 në 15,134
 • 2 numra + 2 numra euro - 1 në 672
 • 3 topa + 1 Euronumër - 1 në 602
 • 3 numra - 1 në 344
 • 1 Numri +2 Euronumrat - 1 në 128
 • 2 numra + 1 numra euro - 1 në 42
Cilat janë shanset për të fituar EuroJackpot
Këshilla dhe truke për të luajtur EuroJackpot

Këshilla dhe truke për të luajtur EuroJackpot

Eurojackopt mund të jetë mjaft konfuz për lojtarët për herë të parë. Edhe pse kjo llotari jackpot ka shanse të larta dhe lojtarët kanë shanse të pakta, ka shumë që një lojtar mund të bëjë për të përmirësuar shanset e tij për të fituar. Këtu janë disa këshilla për të ndihmuar lojtarët e Eurojackpot të luajnë më të zgjuar:

 • Të ketë një përzierje të numrave tek dhe çift. Kjo informohet nga vëzhgimet e kaluara se afërsisht 70% e fitimeve të Eurojackpot-it kanë një përzierje të numrave tek dhe çift.
 • Shmangni numrat vijues. Më shpesh sesa jo, numrat fitues nuk janë të njëpasnjëshëm, por zakonisht shpërndahen në të gjithë spektrin. Kështu, lojtarët duhet të zgjedhin një përzierje të numrave të lartë (26-50) dhe të ulët (1-25).
 • Vëzhgoni shortin e fundit. Numrat fitues shpesh do të kenë të paktën një numër të përsëritur nga shorti i fundit. Këta numra mund të shfaqen në mënyrë të përsëritur, numra të nxehtë dhe ka të ngjarë të ndihmojnë një lojtar të fitojë.
 • Shmangni modelet. Lojtarët duhet të shmangin krijimin e ndonjë modeli. Kjo vlen për numrat tek ose çift ose numrat që mbarojnë me një shifër të caktuar. Paketat ose modelet e numrave fitojnë rrallë.
 • Bleni bileta të shumta. Përderisa lojërat e përgjegjshme janë kritike, lojtarët këshillohen të blejnë bileta të shumta të lojës në internet për të përmirësuar shanset e tyre për të fituar xhekpotin. Në vend që të shpenzoni buxhetin tuaj mujor në shorte të shumta, blerja e biletave të shumta në një barazim përmirëson shanset për të fituar.
Këshilla dhe truke për të luajtur EuroJackpot

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është Eurojackpot?

Eurojackpot është një llotari evropiane transnacionale e lançuar në mars 2012. Është e disponueshme në shumë vende evropiane dhe ofron një çmim të parë minimal prej 10 milionë euro, që mund të kalojë deri në 90 milionë euro.

Cilat vende marrin pjesë në Eurojackpot?

Vendet pjesëmarrëse përfshijnë Kroacinë, Republikën Çeke, Danimarkën, Estoninë, Finlandën, Gjermaninë, Hungarinë, Islandën, Italinë, Letoninë, Lituaninë, Holandën, Norvegjinë, Poloninë, Sllovakinë, Slloveninë, Spanjën dhe Suedinë.

A mund të luaj EuroJackpot nëse nuk jam nga një nga vendet pjesëmarrëse?

Po, ju mund të luani EuroJackpot në internet përmes agjentëve të ndryshëm të licencuar të lotarisë. Këta agjentë blejnë bileta zyrtare në emrin tuaj, duke ju lejuar të merrni pjesë në lojë pavarësisht nga vendndodhja juaj.

A janë të tatueshme fitimet e EuroJackpot?

Në shumicën e vendeve pjesëmarrëse, fitimet e EuroJackpot janë pa taksa. Megjithatë, është e rëndësishme të kontrolloni rregulloret specifike tatimore në vendin tuaj të banimit për të konfirmuar implikimet tatimore të fitimit të një çmimi llotarie.

A mund të kërkoj një çmim EuroJackpot në mënyrë anonime?

Rregullat në lidhje me anonimitetin ndryshojnë sipas vendit. Disa vende lejojnë fituesit të mbeten anonimë, ndërsa të tjerë kërkojnë zbulimin publik të identitetit të tyre. Është e këshillueshme që të konsultoheni me profesionistë ligjorë ose autoritetet e lotarisë në vendin tuaj për më shumë informacion.

Kur zhvillohen shortet e Eurojackpot?

Shortet e Eurojackpot-it zhvillohen çdo të premte në mbrëmje.

Cilat janë shanset për të fituar Eurojackpot-in?

Shanset për të fituar xhekpotin e Eurojackpot janë 1 në 95,344,200.

A ka nivele të shumta çmimesh në Eurojackpot?

Po, Eurojackpot ofron 12 nivele të ndryshme çmimesh, duke i lejuar lojtarët të fitojnë çmime duke përputhur kombinime të ndryshme të numrave kryesorë dhe numrave Euro.

Cili është xhekpoti minimal dhe maksimal në Eurojackpot?

Xhekpoti minimal në Eurojackpot është 10 milionë euro dhe mund të rrokulliset deri në 90 milionë euro.

Si mund të kërkohet një çmim Eurojackpot?

Fituesit mund të kërkojnë çmime direkt nga shitësi i autorizuar ku është blerë bileta ose, për lojtarët online, përmes platformës online ku është blerë bileta, në varësi të rregullave dhe rregulloreve të lotarisë.