EuroMillions Lotari më e mirë në 2024

EuroMillions është një lojë emocionuese lotarie që ka rrëmbyer imagjinatën e lojtarëve në të gjithë Evropën. Me mundësinë për të fituar jackpot që të ndryshojnë jetën dhe një përvojë emocionuese të lojës, nuk është çudi që EuroMillions është bërë një nga llotaritë më të njohura në botë. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, ​​ne do të gërmojmë në historinë e EuroMillions, do të eksplorojmë mekanikën e lojës, do të diskutojmë shanset për të fituar dhe do të ofrojmë këshilla të vlefshme për të rritur shanset tuaja për t'u bërë fitues i EuroMillions.

EuroMillions Lotari më e mirë në 2024
Ku të blini bileta për EuroMillions

Ku të blini bileta për EuroMillions

Ju mund të blini një bileta e lotarisë online për EuroMillions duke u identifikuar në faqen e EuroMillions në vendin tuaj, me kusht që:

 • Ju jeni në atë vend në atë kohë; dhe
 • Ky vend është një nga nëntë vendet ku operon EuroMillions.

Ky është një konsideratë e rëndësishme, sepse – për arsye ligjore – pjesëmarrja në këtë llotari në internet është e kufizuar për njerëzit që janë në një vend pjesëmarrës në atë kohë. Nëse është në një vend tjetër, blerja juaj e biletës së lotarisë në internet do të parandalohet.

Dhe problemi i dytë lind nëse fitoni dhe është pothuajse i njëjtë - në cilën llogari bankare dëshironi që ata t'i transferojnë paratë? Sigurisht, nëse keni fituar një shumë shumë të madhe, ia vlen të udhëtoni në vendin në fjalë, të merrni një qëndrim afatshkurtër dhe të hapni një llogari bankare - por kjo vështirë se do të jetë e arsyeshme nëse keni një, të themi, pesë euro. .

Ku të blini bileta për EuroMillions
Historia e EuroMillions

Historia e EuroMillions

Synimi fillestar ishte për të nisur këtë lojë lotarie në internet në vitin 1999 në të njëjtën kohë kur u lançua monedha e re e BE-së, euro – por, për një sërë arsyesh, kjo nuk ndodhi. EuroMillions përfundimisht filloi pesë vjet më vonë në shkurt 2004. Në atë kohë të vetmet vende të përfshira ishin Franca, Spanja dhe Britania e Madhe, nga të cilat i treti nuk e kishte adoptuar as Euron (dhe ende nuk e ka pranuar dhe as tani nuk është edhe një anëtar i BE-së) dhe xhekpoti i parë ishte me vlerë 15 milionë euro.

Në vitet në vijim, Austria, Belgjika, Irlanda, Luksemburgu, Portugalia dhe Zvicra (e cila gjithashtu nuk është në BE dhe gjithashtu nuk ka euron si monedhën e saj) janë bashkuar të gjitha. Një nga aspektet më të mahnitshme të EuroMillions është absolutisht madhësia e çmimeve të ofruara. Aktualisht, xhekpoti më i madh i fituar ndonjëherë është 190 milionë euro.

Shumë shpesh, xhekpoti fitohet nga një sindikatë llotarie – një çmim prej 183 milionë euro u nda nga tre persona që kishin blerë të njëjtën biletë së bashku – por Dolores McNamara në Irlandë fitoi 77 milionë funte në dy mijë e pesë dhe në vitin 2009 një të panjohur. Gruaja spanjolle fitoi 110 milionë funte.

Historia e EuroMillions
A është e ligjshme EuroMillions?

A është e ligjshme EuroMillions?

EuroMillions është një lojë llotarie legjitime dhe e ligjshme që funksionon nën rregulloret strikte dhe mbikëqyrjen e organizatave kombëtare të lotarisë të vendeve pjesëmarrëse. Çdo vend ka rregullat dhe rregulloret e veta në lidhje me lotaritë, duke siguruar që lojtarët të mbrohen dhe që loja të zhvillohet në mënyrë të drejtë. Operatorët e lotarisë përdorin masa rigoroze sigurie për të ruajtur integritetin e shorteve dhe për të siguruar që të gjitha çmimet të jepen në mënyrë korrekte.

Është e rëndësishme të theksohet se EuroMillions është në dispozicion vetëm në vendet pjesëmarrëse. Megjithatë, falë ardhjes së platformave të lotarisë në internet, lojtarët nga e gjithë bota tani mund të hyjnë në EuroMillions dhe të marrin pjesë në këtë lojë emocionuese.

A është e ligjshme EuroMillions?
Si të luani EuroMillions

Si të luani EuroMillions

Pjesëmarrja në EuroMillions është e thjeshtë, kështu që nuk keni nevojë të jeni një lojtar me përvojë llotarie për të hyrë në aksion. Për të luajtur, ju duhet të zgjidhni pesë numra kryesorë nga një grup prej 1 deri në 50 dhe dy numra Yll me fat nga një grup prej 1 deri në 12. Ju mund të zgjidhni numrat tuaj ose të zgjidhni një Zgjedhje të Shpejtë, ku sistemi zgjedh rastësisht numrat për ju. Çdo rresht numrash kushton 2,50 €, dhe ju mund të luani deri në pesë rreshta në secilën biletë.

Pasi të keni zgjedhur numrat tuaj, mund të luani paraprakisht një barazim të vetëm ose të shumta. Shortet e EuroMillions zhvillohen dy herë në javë, të martën dhe të premten, duke ju ofruar shumë mundësi për të fituar të mëdha. Për të rritur shanset tuaja për të fituar, mund të zgjidhni gjithashtu të luani lojëra shtesë, të tilla si UK Millionaire Maker ose European Millionaire Maker, të cilat ofrojnë çmime shtesë.

Të luash EuroMillions nuk kufizohet vetëm tek banorët e vendeve pjesëmarrëse. Falë platformave të lotarisë në internet, lojtarët nga e gjithë bota mund të marrin pjesë lehtësisht dhe të blejnë biletat e tyre në internet. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje interneti dhe jeni gati t'i bashkoheni miliona lojtarëve që shpresojnë ta bëjnë atë të pasur.

Si të luani EuroMillions
EuroMillions Jackpot dhe Struktura e Çmimeve

EuroMillions Jackpot dhe Struktura e Çmimeve

Xhekpoti i EuroMillions është tërheqja kryesore e kësaj lotarie emocionuese. Me një çmim fillestar prej 17 milionë €, ai rritet shpejt me çdo short ku nuk ka fitues të çmimit të parë. Kjo çon në përmbysje emocionuese dhe potencial për shuma parash që ndryshojnë jetën. Xhekpoti mund të rrokulliset maksimumi 15 herë, dhe nëse ende nuk ka fitues, ai do të shpërndahet midis fituesve në kategorinë e ardhshme të çmimeve.

Përveç xhekpotit, EuroMillions ofron një sërë çmimesh të tjera. Ka gjithsej 13 kategori çmimesh dhe shuma që mund të fitoni varet nga numri i numrave kryesorë dhe numrave të Yjeve me fat që përputheni. Çmimet fillojnë nga një sasi e vogël për përputhjen e vetëm dy numrave kryesorë, dhe ato rriten ndërsa përputheni me më shumë numra. Çmimi më i lartë jo-jackpot jepet për përputhjen e pesë numrave kryesorë dhe një numri Yll me fat.

Vlen të përmendet se EuroMillions ka një kufi në shumën e çmimit të parë. Sapo të arrijë 200 milionë euro, nuk mund të rritet më. Megjithatë, nëse xhekpoti nuk fitohet kur të arrijë këtë shumë, ai do të qëndrojë në 200 milionë euro për katër barazime. Nëse nuk ka ende asnjë fitues xhekpoti pas katër barazimeve, të gjitha 200 milionë euro do të shpërndahen mes fituesve në kategorinë tjetër të çmimeve.

EuroMillions Jackpot dhe Struktura e Çmimeve
Shanset dhe probabilitetet e fitimit të EuroMillions

Shanset dhe probabilitetet e fitimit të EuroMillions

Ndonëse fitimi i jackpot-it të EuroMillions mund të jetë një mundësi e gjatë, ka ende shumë çmime të tjera për t'u fituar. Shanset për të fituar ndonjë çmim në EuroMillions janë afërsisht 1 në 13, dhe shanset e përgjithshme për të fituar një çmim në çdo nivel janë afërsisht 1 në 22. Shanset për të fituar xhekpotin janë afërsisht 1 në 139 milionë.

Për t'ju dhënë një kuptim më të mirë të gjasave të fitimit, këtu është një ndarje e niveleve të ndryshme të çmimeve dhe probabiliteteve të tyre:

 • Përputhni 5 numra kryesorë + 2 numra Yll me fat: 1 në 139,838,160
 • Përputhni 5 numra kryesor + 1 numër Yll me fat: 1 në 6,991,908
 • Përputhni 5 numrat kryesorë: 1 në 3,107,515
 • Përputhni 4 numra kryesorë + 2 numra Yll me fat: 1 në 621,503
 • Përputhni 4 numra kryesor + 1 numër Yll me fat: 1 në 31,076
 • Përputhni 4 numrat kryesorë: 1 në 13,812
 • Përputhni 3 numra kryesorë + 2 numra Yll me fat: 1 në 14,125
 • Përputhni 2 numra kryesorë + 2 numra Yll me fat: 1 në 986
 • Përputhni 3 numra kryesorë + 1 numër Yll me fat: 1 në 707
 • Përputhni 3 numra kryesorë: 1 në 314
 • Përputhni 1 numër kryesor + 2 numra Yll me fat: 1 në 188
 • Përputhni 2 numra kryesor + 1 numër Yll me fat: 1 në 49
 • Përputhni 2 numra kryesorë: 1 në 22

Ndërsa shanset mund të duken të frikshme, është e rëndësishme të mbani mend se dikush duhet të fitojë çmimet dhe fati mund të godasë në çdo kohë. Me çdo biletë që blini, ju keni një shans për të qenë fituesi me fat.

Shanset dhe probabilitetet e fitimit të EuroMillions
Programi dhe rezultatet e tërheqjes së EuroMillions

Programi dhe rezultatet e tërheqjes së EuroMillions

Shortet e EuroMillions zhvillohen dy herë në javë, të martën dhe të premten, në orën 20:45 CET. Shortet zhvillohen në Paris, Francë dhe rezultatet janë të disponueshme menjëherë pas kësaj në faqen zyrtare të EuroMillions dhe platforma të ndryshme të lotarisë online. Rezultatet mund t'i gjeni edhe në televizion dhe në gazetat e vendeve pjesëmarrëse.

Nëse jeni duke luajtur online, nuk keni pse të shqetësoheni duke i kontrolluar rezultatet vetë. Shumica e platformave të lotarisë në internet do t'ju njoftojnë automatikisht nëse keni fituar një çmim. Ju gjithashtu mund t'i kontrolloni biletat tuaja manualisht duke krahasuar numrat tuaj me numrat fitues të publikuar në faqen zyrtare të EuroMillions.

Programi dhe rezultatet e tërheqjes së EuroMillions
Strategji për të rritur shanset tuaja për të fituar EuroMillions

Strategji për të rritur shanset tuaja për të fituar EuroMillions

Ndërsa EuroMillions është një lojë fati, ka disa strategji që mund të përdorni për të rritur shanset tuaja për të fituar. Këtu janë disa këshilla për të mbajtur parasysh:

 • Luaj rregullisht: Sa më shumë bileta të blini, aq më të larta janë shanset për të fituar. Konsideroni të vendosni një buxhet dhe të luani vazhdimisht për të rritur shanset tuaja.
 • Bashkohu me një sindikatë: Një sindikatë është një grup lojtarësh që bashkojnë paratë e tyre së bashku për të blerë më shumë bileta. Nga bashkimi në një sindikatë, mund të rrisni shanset tuaja për të fituar pa shpenzuar më shumë para.
 • Zgjidhni numra jopopullor: Shumë lojtarë priren të zgjedhin numra që janë të rëndësishëm për ta, të tilla si ditëlindjet ose përvjetorët. Duke zgjedhur numra më pak të njohur, ju zvogëloni shanset për të ndarë çmimin me fituesit e tjerë.
 • Luaj numrat e nxehtë dhe të ftohtë: Disa lojtarë besojnë se disa numra janë "të nxehtë" dhe kanë më shumë gjasa të shfaqen në shortet e ardhshme, ndërsa të tjerët janë "të ftohtë" dhe më pak të ngjarë të shfaqen. Ju mund të gjurmoni frekuencën e numrave dhe të bëni zgjedhjet tuaja në përputhje me rrethanat.
 • Konsideroni Krijuesin Milioner: Nëse jeni duke luajtur nga Mbretëria e Bashkuar, mos harroni të hyni në lojën UK Millionaire Maker. Kjo lojë shtesë garanton krijimin e një milioneri në çdo short, pavarësisht nga jackpoti i EuroMillions.

Mbani mend, ndërsa këto strategji mund të rrisin pak shanset tuaja për të fituar, EuroMillions është në fund të fundit një lojë fati. Shijoni eksitimin dhe emocionin e lojës dhe mos harroni të luani me përgjegjësi.

Strategji për të rritur shanset tuaja për të fituar EuroMillions
EuroMillions Syndicates dhe opsionet e luajtjes në grup

EuroMillions Syndicates dhe opsionet e luajtjes në grup

Nëse doni të maksimizoni shanset tuaja për të fituar pa thyer bankën, bashkimi me një sindikatë EuroMillions ose pjesëmarrja në lojëra në grup mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm. Sindikatat ju lejojnë të bashkoni paratë tuaja me lojtarë të tjerë, duke rritur fuqinë tuaj blerëse dhe numrin e biletave që mund të blini.

Ekzistojnë sindikata të ndryshme në dispozicion, duke filluar nga grupe të vogla miqsh ose familjarë deri te sindikatat e mëdha në internet me mijëra anëtarë. Kur bashkoheni në një sindikatë, ju kontribuoni në blerjet e përgjithshme të biletave dhe çdo çmim i fituar ndahet midis anëtarëve të sindikatës. Në këtë mënyrë, ju mund të rrisni shanset tuaja për të fituar pa shpenzuar një pasuri.

Opsionet e lojës në grup janë gjithashtu të disponueshme në shumë platforma llotarie në internet. Këto ju lejojnë të bashkoheni me një grup lojtarësh për një short specifik, pa angazhimin afatgjatë të një sindikate. Ju kontribuoni në blerjet e biletave për atë short, dhe çdo çmim i fituar ndahet midis anëtarëve të grupit. Loja në grup mund të jetë një mënyrë argëtuese dhe e përballueshme për të rritur shanset tuaja për të fituar.

Përpara se të bashkoheni në një sindikatë ose të merrni pjesë në lojën në grup, është e rëndësishme të vendosni rregulla dhe marrëveshje të qarta me anëtarët e tjerë. Kjo përfshin vendosjen se si do të ndahen çmimet, sa shpesh do të blihen biletat dhe si do të menaxhohet sindikata ose grupi.

EuroMillions Syndicates dhe opsionet e luajtjes në grup
Numri më i madh i fituesve të EuroMillions

Numri më i madh i fituesve të EuroMillions

Franca dhe Britania e Madhe kanë të dyja numrin më të madh të lotarisë EuroMillion të fituesve individualë të çmimit të parë me 114 secili; Spanja është afër me 112. Në anën tjetër të shkallës, Luksemburgu ka vetëm 3 dhe Irlanda ka 18.

Çmimet më të mëdha që janë fituar sipas vendit

 • Austria 130 milionë euro
 • Belgjika 188 milionë euro
 • Franca 220 milionë euro
 • Irlanda 188 milionë euro
 • Luksemburgu 66 milionë euro
 • Portugalia 190 milionë euro
 • Spanja 190 milionë euro
 • Zvicra 230 milionë franga
 • MB 170 milionë euro
Numri më i madh i fituesve të EuroMillions

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është Lotaria EuroMillions?

EuroMillions është një lojë e madhe llotarie transnacionale e disponueshme në disa vende evropiane, duke përfshirë Austrinë, Belgjikën, Francën, Irlandën, Luksemburgun, Portugalinë, Spanjën, Zvicrën dhe Mbretërinë e Bashkuar. Pjesëmarrësit kanë mundësinë të fitojnë jackpote masive, të cilat fillojnë nga 17 milionë euro dhe mund të rriten deri në 200 milionë euro. Shortet zhvillohen dy herë në javë të martën dhe të premten.

Si mund të luaj EuroMillions?

Për të luajtur EuroMillions, ju duhet të zgjidhni pesë numra kryesorë nga një gamë prej 1 deri në 50 dhe dy numra Yll me fat nga një gamë prej 1 deri në 12. Mund t'i zgjidhni vetë numrat ose të zgjidhni një Zgjedhje të Shpejtë për numrat e krijuar rastësisht. Çdo rresht numrash kushton 2,50 € dhe mund të luani deri në pesë rreshta për biletë.

A mund të luaj EuroMillions nëse nuk jam në një nga vendet pjesëmarrëse?

Po, ju mund të luani EuroMillions nga kudo në botë falë platformave online të lotarisë. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje interneti për të blerë biletat dhe për të marrë pjesë në shorte.

Cili është xhekpoti minimal në EuroMillions dhe si rritet ai?

Xhekpoti minimal në EuroMillions është 17 milionë euro. Nëse nuk ka fitues të çmimit të parë në një short, shuma kalon në shortin tjetër, duke rritur çmimin e parë. Kjo mund të ndodhë deri në 15 herë, duke çuar potencialisht në jackpot prej 200 milion €.

A ka ndonjë çmim tjetër të disponueshëm në EuroMillions përveç çmimit të parë?

Po, EuroMillions ofron 13 nivele të ndryshme çmimesh. Shuma që mund të fitoni varet nga numri i numrave kryesorë dhe numrave të Yjeve me fat që përputheni. Çmimet variojnë nga shuma më të vogla për përputhjen e vetëm dy numrave kryesorë, deri në shuma të konsiderueshme për përputhjen e të gjithë numrave.

Cilat janë shanset për të fituar në EuroMillions?

Shanset për të fituar ndonjë çmim në EuroMillions janë afërsisht 1 në 13, dhe shanset e përgjithshme për të fituar një çmim në çdo nivel janë rreth 1 në 22. Shanset për të fituar xhekpotin janë afërsisht 1 në 139 milionë.

Si funksionon një sindikatë EuroMillions?

Një sindikatë EuroMillions është një grup lojtarësh që grumbullojnë paratë e tyre për të blerë më shumë bileta, duke rritur shanset e tyre për të fituar. Çdo çmim i fituar ndahet midis anëtarëve të sindikatës. Sindikatat mund të formohen me miqtë, familjen ose grupet në internet.

Si mund të kontrolloj rezultatet e një shorti të EuroMillions?

Rezultatet e EuroMillions janë të disponueshme në faqen zyrtare të EuroMillions, platforma të ndryshme llotarie në internet dhe në televizionet dhe gazetat e vendit pjesëmarrës. Nëse luani online, shumica e platformave do t'ju njoftojnë drejtpërdrejt nëse fitoni një çmim.

Çfarë strategjish mund të përdor për të rritur shanset e mia për të fituar EuroMillions?

Disa strategji për të rritur shanset tuaja përfshijnë të luani rregullisht, t'i bashkoheni një sindikate, të zgjidhni numra të papëlqyeshëm dhe t'i kushtoni vëmendje numrave "të nxehtë" dhe "të ftohtë". Për më tepër, nëse jeni në MB, pjesëmarrja në lojën UK Millionaire Maker garanton një milioner shtesë në çdo short.

Çfarë duhet të bëj nëse fitoj një çmim EuroMillions?

Fitimi i një çmimi EuroMillions mund të ndryshojë jetën dhe është e rëndësishme të merrni vendime të përgjegjshme. Rregullat për të kërkuar një çmim ndryshojnë sipas vendit dhe është thelbësore të kontrolloni rregullat dhe rregulloret specifike ku keni luajtur. Nëse keni luajtur online, platforma duhet t'ju udhëheqë përmes procesit të pretendimit. Mos harroni të kërkoni këshilla financiare për të ndihmuar në menaxhimin e pasurisë suaj të sapogjetur me përgjegjësi.