Extra 5 Lotari më e mirë në 2023

Me kalimin e viteve, Greqia ka nisur një gamë të gjerë lojërash llotarie kombëtare. Më të mirat priren të jenë të thjeshta me jackpote joshëse. Bie në sy në veçanti Lotaria Extra 5. Lojtarët zgjedhin një kombinim pesëshifror për çdo barazim. Nëse ata fitojnë, pagesa totale mund të jetë deri në 500,000 €.

Barazimet ndodhin çdo ditë. Kjo u jep kumarxhinjve shumë mundësi për të blerë një biletë. E meta kryesore është mungesa e opsioneve në internet kur bëhet fjalë për zgjedhjen e numrave ose për të kërkuar para për çmime. Kjo nuk e ka ndaluar Lotarinë Extra 5 të lulëzojë që nga fillimi i saj në 2002.

Ku të blini bileta Lotaria Extra 5
Ku të blini bileta Lotaria Extra 5

Ku të blini bileta Lotaria Extra 5

Hapi i parë për të shijuar këtë lojë është të dini se si të blini një biletë Lotarie Extra 5. Aktualisht nuk ka asnjë të dedikuar aplikacioni online i disponueshëm. Prandaj rrëshqitja duhet të blihet në mënyrën e vjetër.

Në të gjithë Greqinë ka pika të shumta shitjeje për lojërat OPAP. Ekziston edhe një seksion i gjetjes së dyqaneve në faqen e tyre zyrtare. Kjo do ta bëjë më të lehtë për lojtarët që të gjejnë një në zonën e tyre lokale.

Në një dyqan të lidhur me OPAP, personi mund të zgjedhë numrat e tij dhe të blejë biletën e Lotarisë Extra 5. Nuk është e mundur të merret një kopje dixhitale. Rrjedhimisht është jetike që bileta në letër të mbahet e sigurt. Zgjedhja e numrave në një ndërmarrje me tulla dhe llaç mund të duket e vjetëruar. Megjithatë, është ende mjaft e zakonshme për lojërat e fatit në Greqi.

Ku të blini bileta Lotaria Extra 5
Historia e Lotarisë Extra 5

Historia e Lotarisë Extra 5

Historia e kësaj loje ka lidhje me baste sportive. Gjatë viteve 1950 pati një përpjekje kombëtare për të përmirësuar infrastrukturën për këtë lloj bastesh. Së shpejti u krijua Sekretariati i Përgjithshëm për Sportin. Në vitin 1958, një person i ri juridik privat i quajtur OPAP filloi të mbikëqyrte të gjitha veprimet në lidhje me lojërat e fatit. Për shumë vite theksi kryesor ishte te futbolli.

Megjithatë, OPAP më në fund filloi të krijojë lojëra llotarie për publikun e gjerë. LOTTO u lançua në vitin 1990 dhe u bë një sukses i madh. Një kërkesë e re për më të madhe varietetet e lojërave të lotarisë në internet mori vrull. OPAP ka eksperimentuar me të ndryshme.

Të dy SUPER 3 dhe EXTRA 5 u bënë të disponueshme më 25 nëntor 2002. Ardhja e internetit i lejoi kumarxhinjtë të kontrollonin rezultatet e EXTRA 5 online.

Historia e Lotarisë Extra 5
A është e ligjshme Lotaria Extra 5?

A është e ligjshme Lotaria Extra 5?

Të gjitha lojërat e fatit të ofruara nga OPAP janë krejtësisht të ligjshme brenda Greqisë. Qytetarët duhet të jenë 18 vjeç e lart për të blerë një biletë. Është një situatë më e ndërlikuar për njerëzit jashtë shtetit që shpresojnë të luajnë nëpërmjet një zëvendësuesi në internet.

Në vitin 2011, Gjykata Evropiane e Drejtësisë vendosi se natyra monopoliste e OPAP-it e bën atë të papajtueshëm me ligjin e BE-së. Si rezultat, është mirë që vetëm shtetasit grekë të luajnë Extra 5.

Nëse numrat e personit janë tërhequr, atëherë fitimet e tyre mund të tatohen. Shkalla e tatimit fillon për pagesat në total prej 100 €. Ajo rritet në varësi të madhësisë së jackpot-it. Kumarxhinjtë që fitojnë më shumë se 2500 euro, ligjërisht u kërkohet të paguajnë një taksë prej 20%. Këto rregulla hynë në fuqi në shtator 2022. Për më tepër, OPAP ka një politikë anonimiteti për fituesit e çmimeve të parë.

A është e ligjshme Lotaria Extra 5?
Si të luani Lotarinë Extra 5

Si të luani Lotarinë Extra 5

Kjo llotari greke është shumë e njohur për shkak të rregullsisë dhe thjeshtësisë së saj. Shortet zhvillohen çdo ditë në orën 15:00 (koha e Athinës). Kumarxhinjtë mund të shkojnë te çdo shitës i autorizuar i OPAP-it për të zgjedhur numrat e tyre.

Ata duhet të zgjedhin të paktën pesë. Këto variojnë nga 1 deri në 35. Nëse lojtari nuk dëshiron të zgjedhë vetë shifrat, ai mund të përdorë një makineri të zgjedhjes së shpejtë. Do të gjenerojë rastësisht një sekuencë për ta.

Më pas është koha për të zgjedhur sasinë e parave për të vënë bast në çdo barazim. Nëse bëhen zgjedhje të shumta, atëherë këto do të funksionojnë në mënyrë kumulative. Shuma minimale mund të vihet duke mos plotësuar një shumëzues në fletën e biletës. Vlera më e ulët e kolonës është 0,50 €.

Zgjedhje të shumta i lejojnë lojtarit të marrë pjesë në shortet e ardhshme. Kjo është e dobishme për njerëzit që duan vetëm një biletë. Për të fituar çmimin e nivelit të lartë duhet të tërhiqen të gjithë numrat.

Lojtarët që arrijnë të parashikojnë katër ose tre nga numrat mund të fitojnë një shumë më të ulët çmimi. Të mund të gjenden rezultatet në faqen zyrtare online të OPAP-it. Madje është e mundur të shikosh drejtpërdrejt shortin që po ndodh.

Si të luani Lotarinë Extra 5
Shanset për të fituar Lotarinë Extra 5

Shanset për të fituar Lotarinë Extra 5

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në shanset për llotaritë kombëtare. Kjo përfshin numrin e shifrave në një barazim dhe frekuencën e lojtarëve. Nëse një lojë lotarie luhet online nga një numër i madh njerëzish, atëherë ajo mund të ndryshojë ndjeshëm shanset për të fituar.

Meqenëse Extra 5 synon drejtpërdrejt qytetarët grekë, kjo nuk do të jetë problem. Të gjithë mbajtësit e biletave do të shpresojnë të fitojnë çmimin e parë. Shanset që kjo të ndodhë janë një në 324,632. Kjo e bën atë shumë më tërheqës se konkurrenca e ngjashme lojëra llotarie online ose kombëtare.

Për shembull, shanset për të fituar Jokerin grek janë një në 24,435,180. Ndërkohë lojtarët kanë një në 13,983,816 të fitimit të xhekpotit të Lotos Greke. Prandaj, nëse lojtarët e fatit po kërkojnë një lojë me shanset më të mira të mundshme, atëherë Extra 5 është një opsion i denjë.

Shanset për të fituar Lotarinë Extra 5
Opsionet e pagesës për 5 fitues shtesë

Opsionet e pagesës për 5 fitues shtesë

Ata që luajnë Lotarinë Extra 5 nuk duhet të presin asnjë mundësi pagese në internet. Në vend të kësaj, ata duhet të kërkojnë fitimet e tyre nga një dyqan OPAP ose një bankë e autorizuar. Biletat që janë dëmtuar ose humbur nuk do të konsiderohen të vlefshme. Prandaj është e rëndësishme t'i mbani ato të sigurta.

Nëse personi fiton një çmim të nivelit më të ulët, atëherë pagesa do të jetë midis 5 € dhe 125 €. Xhekpoti kryesor nuk i kalon 500,000 €.

Lojtarët me fat për të fituar këtë shumë do të zbulojnë se procesi i pretendimit është më i ndërlikuar. Në vend të një dyqani duhet të sjellin biletën në zyrat e OPAP-it në Athinë. Është gjithashtu e mundur të punësosh një avokat për të shlyer paratë.

Herë pas here, më shumë se dhjetë persona do të paraqiten me një biletë çmimi të nivelit të parë. Në këto raste 500,000€ shpërndahen në aksione. Shuma e parave që i jepet çdo lojtari do të varet nga sa njerëz pretendojnë për atë short specifik.

Opsionet e pagesës për 5 fitues shtesë
Këshilla dhe truke për të luajtur Lotarinë Extra 5

Këshilla dhe truke për të luajtur Lotarinë Extra 5

  • Lotaria Extra 5 është një lojë fati. Është e pamundur që lojtarët të parashikojnë kombinimin e saktë të shortit të ardhshëm.
  • Nga ana tjetër, ata mund të rrisin shanset e tyre duke shmangur disa modele numrash. Nuk është e mençur të zgjidhni një kombinim që është tërhequr tashmë në të kaluarën. Shanset që e njëjta sekuencë të përsëritet është praktikisht e pamundur.
  • Kumarxhinjtë nuk duhet të zgjedhin pesë numra të njëpasnjëshëm në një sekuencë. Në vend të kësaj është më mirë të shkoni për shifra që u përkasin grupeve të ndryshme. Disa njerëzve u pëlqen të luajnë shumëfish. 5-10-15-20-25 është një shembull i zakonshëm. Përndryshe, ata mund të zgjedhin numra që përfundojnë me të njëjtën shifër si 3-13-23-33.
  • Këto lloj strategjish në fakt zvogëlojnë shanset për të fituar. Kur blini një biletë Lotarie Extra 5, është e rëndësishme të mbani mend se kombinimet e ndryshme priren të bëjnë më mirë.
  • Kumarxhiu nuk ka pse të vendosë vetë kombinimin. Në vend të kësaj ata mund të vendosin të bashkohen me një sindikatë lotarie. Këta janë grupe njerëzish që bashkojnë paratë e tyre së bashku.
  • Ata e konsiderojnë numrin e tyre në mënyrë strategjike. Nëse njëri prej tyre arrin të fitojë Lotarinë Extra 5, atëherë xhekpoti do të ndahet mes të gjithë anëtarëve të sindikatës.
Këshilla dhe truke për të luajtur Lotarinë Extra 5