French Lotto Lotari më e mirë në 2024

Qeveria franceze drejton këtë llotari, e cila u krijua në vitet 1970. Megjithatë, që nga viti 2018, gjysma e saj është bërë publike për të rritur konkurrencën. Fituesit e çmimeve kryesore (që përputhen me numrat 5 + 1) u garantohen një minimum prej dy milionë euro. Nëse nuk ka fitues, shuma rritet me një milion euro, duke rezultuar në një xhekpot që mund të grumbullohet deri në 34 shorte. Nëse nuk ka pasardhës pas këtyre 34 shorteve, paratë e grumbulluara shpërndahen në kategoritë më të ulëta të listuara në shortin e ardhshëm.

Është e mundur të blini një biletë lotarie në internet. Biletat e Lotto Franceze online kushtojnë 2,20 euro për linjë dhe lojtarët mund t'i blejnë biletat personalisht përmes një dyqani të autorizuar ose online. Jackpot-et për Lotton Franceze fillojnë nga dy milionë euro.

French Lotto Lotari më e mirë në 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ku të blini bileta për loto franceze?

Kur nuk ka fitues për Ndeshjen 5 plus Numri i Shansit, çmimi kalon në shortin tjetër, duke u rritur me një milion euro. Këto çmime mund të rriten për një maksimum prej 34 shortesh radhazi. Pas kësaj, nëse nuk ka ende asnjë fitues çmimi, çmimi i çmimit të parë zbret dhe ndahet midis pjesëmarrësve në nivelin e mëposhtëm të shpërblimit fitues.

Është e mundur të blini një biletë lotarie në internet. Biletat e Lotto Franceze online kushtojnë 2,20 euro për linjë dhe lojtarët mund t'i blejnë biletat personalisht përmes një dyqani të autorizuar ose në internet. Jackpot-et për Lotton Franceze fillojnë nga dy milionë euro. Kur nuk ka fitues për Ndeshjen 5 plus Numri i Shansit, çmimi kalon në shortin tjetër, duke u rritur me një milion euro.

Këto çmime mund të rriten për një maksimum prej 34 shortesh radhazi. Pas kësaj, nëse nuk ka ende asnjë fitues çmimi, çmimi i çmimit të parë zbret dhe ndahet midis pjesëmarrësve në nivelin e mëposhtëm të shpërblimit fitues.

Ka edhe tetë kombinime të tjera fituese përveç xhekpotit me këtë lotari online. Me këto, lojtarët fitojnë shpërblime duke zgjedhur numrin Shans që përputhet. Shumica e çmimeve janë pari-mutuel, që do të thotë se ato luhaten nga shorti në short në varësi të numrit të biletave të shitura dhe fituesve. Megjithatë, një çmim i caktuar prej 2,20 € jepet për goditjen e numrit Shans me një nga topat kryesorë.

Historia e Loto Franceze

Lotaria Kombëtare Franceze zakonisht e referuar thjesht si Loto, filloi të funksionojë për herë të parë në 1976. Shortet e Lotos Franceze ndodhin çdo të shtunë, të hënë dhe të mërkurë. Individët duhet të zgjedhin pesë shifra që variojnë nga një deri në 49 dhe një numër shansi midis një dhe 10. Mbajtësi i biletës që përputhet me të pesë numrat plus Numrin e Shansit fiton çmimin.

A është e ligjshme llotoja franceze?

Lotaria franceze është e ligjshme. Me historinë e tij, është e logjikshme që kumari është i ligjshëm në Francë, si në internet ashtu edhe në tokë. Disa nga bizneset më të vjetra të lojërave të fatit mund të gjenden në tokën franceze dhe ata kanë bërë një punë të shkëlqyer për të mbajtur gjallë industrinë deri tani.

Ligjet e lojërave të fatit kanë pësuar disa rishikime me kalimin e kohës. Makinat e fatit ishin nxjerrë jashtë ligjit për një kohë përpara se të rivendoseshin në 1988. Vendit iu desh shumë kohë për të lejuar lojërat e fatit në internet, por më në fund ndodhi në vitin 2010. Kumarxhinjtë francezë kanë një gamë të gjerë opsionesh kumari duke pasur parasysh këtë.

Në Francë, mosha e ligjshme e lojërave të fatit ishte 21 vjeç deri në vitin 1987, kur ajo u reduktua në 18. Personat që janë dënuar penalisht dhe janë ndaluar nga një gjyqtar nga objektet e lojërave të fatit, njerëzit që sjellja e të cilëve ka të ngjarë të pengojë aktivitetet e lojërave të fatit dhe ata që janë listuar vullnetarisht vetë janë ndër ata që u ndalohet të marrin pjesë në aktivitete të lojërave të fatit. Grupi i fundit ka tre vjet kohë për të hequr veten nga lista e ndalimit.

Si të luani lloto franceze

Individët nuk kufizohen vetëm në pesë shifra dhe numrin e bonusit; dikush mund të zgjedhë më shumë. Çdo numër shtesë tarifohet veçmas, por futja e disa numrave në një barazim rrit shanset e një personi për të fituar. Një bast sistemi është një emër për këtë lloj basti.

Numrat shtesë krijohen automatikisht si pjesë e kësaj veçorie për të bërë të gjitha kombinimet e mundshme. Në lotarinë franceze, individët duhet të zgjedhin gjashtë numra (5 + 1). Kur lojtarët vendosin një bast System 7, sistemi Lottoland gjeneron të gjitha kombinimet e mundshme me gjashtë shifra bazuar në shtatë numrat që zgjedhin individët.

Gabimi më i përhapur i bërë nga lojtarët e lotarisë është fokusimi vetëm në çmimin e madh të nivelit të parë. Është gjithashtu ndër më të shtrenjtat. Prandaj, para së gjithash, lojtarët duhet të jenë të vetëdijshëm se sa më i madh të jetë shpërblimi primar, aq më të larta janë shanset kundër atij që ta fitojë atë. Së dyti, sa më i madh të jetë çmimi kryesor, aq më i madh është zhurma dhe aq më shumë bileta shiten. Kështu, edhe nëse lojtarët i mposhtin shanset dhe fitojnë çmimin e madh, ka shumë më tepër shanse për ta ndarë atë.

Cilat janë shanset për të fituar lloto franceze?

Kërkuesit e fatit zgjedhin së pari pesë numra nga grupi kryesor i një deri në 49 dhe një numër me fat nga një grup i veçantë prej një deri në 10 për të luajtur. Për të fituar, çdokush duhet të përputhet me të pesë numrat, duke përfshirë topin e bonusit. Lojtarët duhet të përputhen me pesë shifrat kryesore, duke përfshirë numrin me fat, për të fituar xhekpotin. Shanset për të fituar një çmim janë mjaft të larta, sepse Lotto Franceze përfshin tetë divizione të ndryshme çmimesh, duke filluar nga goditja e vetëm numrit me fat deri tek përputhja me të pesë numrat.

Probabiliteti për të fituar Loton Franceze është mjaft i mirë për një llotari me një pagesë të lartë. Shanset 19 milionë për një mund të duken të tepërta, por kur krahasohet me çdo biletë tjetër lotarie në internet, Lotto Franceze është më se e drejtë. Për më tepër, ka shumë shanse për të fituar shpërblime të nivelit më të ulët thjesht duke përputhur një ose dy numra.

Kur shpërblimi i çmimit shpërndahet në xhekpot dhe vendos nivelet e çmimit, llogaritet përqindja e caktuar për secilën kategori shpërblimi. Për një shtesë prej 0,80 € për rresht, lojtarët mund të hyjnë në një short të dytë Lotto. Barazimi i dytë është një ngjarje më vete kur zgjidhen pesë shifra nga një në 49; Numri i shansit nuk është i aplikueshëm në këtë short. Mbajtësit e biletave marrin pjesë me të njëjtat numra që përdorën në lojën kryesore, me lojtarët që marrin shpërblime për zgjedhjen e dy deri në pesë shifra.

Opsionet e pagesës nëse lojtarët fitojnë lojën

Çmimet e çmimit të parë dhe të ndeshjes 2 janë të dyja shuma të përcaktuara. Dy shpërblimet e tjera janë pari-mutuel, që do të thotë se vlera e tyre ndryshon nga barazimi në barazim. Çmimet fikse paguhen fillimisht me para nga grupi i çmimeve, më pas 28 për qind e fondit të mbetur shkon për lojtarët e Ndeshjes 4 dhe 72 për qind për lojtarët e Ndeshjes 3.

French Loto Raffle është një filial i lojës klasike me sigurimin e çmimeve. Një kod ekskluziv prodhohet për shortin në çdo rresht të numrave Lotto në lojë. 10 kode fituese zgjidhen rastësisht, secili merr nga njëzet mijë euro. Shortet unike të lotarisë bëhen me raste për të gjeneruar më shumë fitues. Në vitin 2017, një lotari për Krishtlindje dha njëqind 20,000 € shpërblim.

Këshilla dhe truke për të luajtur Loto Franceze

Edhe pse Loto franceze është një lojë fati, ka teknika për të përmirësuar shanset e një individi për të fituar çmime në para. Në Lotarinë origjinale Franceze "Lotto", lojtarët mund të përdorin gjithashtu opsionin JackpotHunt për të rinovuar automatikisht bastin e tyre pas çdo shorti për shortin tjetër derisa të fitohet jackpoti i nivelit të parë. Lojtarët mund t'i shtojnë kushte shtesë bastit të tyre për të marrë pjesë në lojë, si një çmim i parë minimal ose një datë e mëvonshme e shortit.

Lotoja franceze hidhet tre herë në javë, të hënën, të mërkurën dhe të shtunën, për 156 mundësi për të fituar një milion euro në vit. Lojtarët mund të rrisin shanset e tyre për të fituar shpërblime në para duke vënë baste në shorte të shumta. Për këtë këshillë, individët duhet të kujtojnë të luajnë Loton Franceze çdo javë. Ky nuk është kurrë problem pasi opsioni i abonimit është i disponueshëm.

Individët mund të përdorin funksionin e abonimit për të rinovuar ose ekzekutuar automatikisht një lojë bastesh derisa të zgjedhin ta mbyllin atë. Kjo do të thotë që deri në kohën e fundit, basti i një personi është në çdo barazim për biletë lotarie në internet. Nuk ka asnjë tarifë shtesë dhe lojtarët mund të zgjedhin se sa shpesh do të faturohet abonimi i tyre.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, e njohur me dashuri si 'Lucky Lotti' në LottoRanker, kombinon dhuntinë e saj në Amerikën e Jugut me ekspertizën e thellë në llotaritë globale. Nga plazhet e mbushura me diell të Rios, Isabella dekodon ndërlikimet e llotarive, duke u sjellë lojtarëve këshillat dhe truket më të mira.

Send email
More posts by Isabella Garcia