Keno Lotari më e mirë në 2023

France Keno (10-20-70), i operuar nga kompania private La Francaise des Jeux Group (FDJ), tërhiqet dy herë në ditë, shtatë ditë në javë, me një jackpot maksimal prej dy milionë euro. Megjithatë, vetëm lojtarët rezidentë në vend ose që vizitojnë Francën mund ta luajnë këtë lojë.

Lojtarët zgjedhin midis dy dhe 10 numrave nga një grup prej një deri në 70, vendosin shumën e bastit midis një dhe 10 euro dhe nëse do të zgjedhin një shumëzues ose do të shtojnë lojën Joker+ nëse dëshirojnë. Biletat mund të blihen në shitësit e licencuar të FDJ, në internet në faqen e internetit të Francaise des Jeux ose në aplikacionin celular.

Keno Lotari më e mirë në 2023
Ku të blini bileta për Keno (Frëngjisht)?
Ku të blini bileta për Keno (Frëngjisht)?

Ku të blini bileta për Keno (Frëngjisht)?

Si të blini një biletë për Keno

Biletat mund të blihen nga çdo person në Francë nga ndonjë prej 31,000 POS-ve në shitësit e autorizuar të FDJ. Pas përfundimit të biletës, shitësi me pakicë do të regjistrojë biletën dhe do të japë një faturë e cila duhet të ruhet në mënyrë të sigurt pasi do të nevojitet për të kërkuar ndonjë fitim.

Si të blini një biletë Lotarie Keno në internet

Vetëm lojtarët francezë lejohen të regjistrohen në faqen e internetit të FDJ, fdj.fr, dhe të krijojnë një llogari. Lojtarët gjithashtu mund luani përmes aplikacionit celular. Pas shkarkimit të aplikacionit dhe regjistrimit, lojtarët do të duhet të kreditojnë llogarinë e tyre me të paktën pesë euro për të filluar të luajnë.

Ku të blini bileta për Keno (Frëngjisht)?
Historia e keno franceze

Historia e keno franceze

Thuhet se keno, llotari dhe bingo të gjitha kanë origjinën në Kinë më shumë se 2000 vjet më parë. Lotaria e parë në Francë u lejua nga Francis I në 1539 në këmbim të një tarife vjetore. Lotaritë u alternuan midis statusit të ligjshëm dhe të paligjshëm për shekujt në vijim. Lotaritë dhe lojërat e tipit llotari më në fund u legalizuan në vitin 1933 në Francë dhe vazhdojnë të lejohen deri më sot.

Keno (FR) u luajt për herë të parë në 1993 dhe fillimisht luhej vetëm një herë në javë të enjten. Dy vjet më vonë, u shtua një tjetër short që do të bëhej të martën, duke e bërë atë një short dyjavor. Një vit më pas në 1996 filloi të vizatohej çdo ditë të javës.

Në 2003, Keno Soir u shtua për të bërë dy barazime në ditë. Loja u bë e njohur si Keno Lifetime Winner në 2013. Disa nga shumëzuesit origjinalë janë hequr për të lënë tre; x2, x3 dhe x5. Lojtarët në Francë kanë qenë në gjendje të luajnë Keno dhe lotari të tjera në internet ligjërisht që nga viti 2009.

Historia e keno franceze
A është e ligjshme Keno (FR)?

A është e ligjshme Keno (FR)?

Lotaritë, duke përfshirë Keno, janë të ligjshme si brenda dhe jashtë linje në Francë, duke u licencuar dhe rregulluar nga qeveria franceze. Lojtarët duhet të jenë 18 vjeç ose më të vjetër për të luajtur dhe do të kërkohet dëshmi e moshës. Lotaritë kanë qenë të ligjshme në Francë që nga viti 1933, dhe kumari në internet ka qenë i ligjshëm që nga viti 2009 për shkak të Aktit të Lojërave (2010-476).

Megjithatë, vetëm lojtarët në Francë mund të luajnë Keno (FR), pavarësisht nëse janë shtetas francezë ose vizitorë. Për më tepër, vetëm qytetarët francezë mund të luajnë online pasi është e paligjshme që operatorët francezë të regjistrohen lojtarë nga vende të tjera, duke përfshirë BE-në.

A është e ligjshme Keno (FR)?
Si të luani Keno

Si të luani Keno

Lojtarët vendosin se sa numra mes dy dhe 10 duan të zgjedhin nga një grup në 70. Më pas ata duhet të zgjedhin shumën e bastit nga një, dy, tre, pesë ose 10 euro. Ekziston gjithashtu mundësia për të zgjedhur një shumëzues që do të dyfishojë shumën e bastit që duhet paguar (për shembull, një bast euro + shumëzues = dy euro).

Edhe pse basti origjinal dyfishohet me shumëzuesin, fitimet aktuale mund të shumëzohen me tre ose pesë nëse zgjidhen këto. Sa më shumë numra të përputhen dhe sa më i lartë të jetë basti, aq më shumë do të jetë shuma e çmimit.

Kur tërhiqen topat, do të zgjidhen 20 topa, të ndjekur nga shumëzuesi, i cili mund të jetë x2, x3 ose x5. Lojtarët duhet të sigurohen që t'i blejnë biletat e tyre të paktën një orë përpara orarit të shortit, që është ora 13:00 për mesditën dhe 20:00 për shortin e mbrëmjes. Lojtarët me bileta fizike duhet të mbajnë faturat e tyre në një vend të sigurt pasi do t'u kërkohet të kërkojnë çdo çmim.

Joker+

Në një lojë dytësore, Joker+ mund t'i shtohet biletës Keno për një ose dy euro shtesë sipas bastit të zgjedhur. Lojtarët nuk i zgjedhin vetë numrat, pasi ato gjenerohen automatikisht nga Sistemi Flash kur lojtarët vërtetojnë lojën. Për të fituar, lojtarët duhet të përputhen me të shtatë shifrat sipas renditjes që janë tërhequr për të fituar 500,000 euro.

Si të luani Keno
Cilat janë shanset për të fituar Keno?

Cilat janë shanset për të fituar Keno?

Keno franceze është një nga lotaritë më të mira në internet për shkak të gjasave të saj të favorshme. Xhekpoti maksimal për përputhjen e numrave 10/10 me një bast 10 euro pa shumëzues është dy milionë euro. Shanset që kjo të ndodhë janë 1 në 2,147,181.

Shanset për të fituar ndryshojnë sipas sasisë së numrave të zgjedhur nga lojtari dhe sa prej tyre janë goditje. Fitimet mund të rriten duke vënë baste më të mëdha dhe duke aktivizuar shumëzuesin.

Shanset për përputhjen e numrave 2/2 janë 1 në 13, ndërsa shanset për përputhjen e numrave 4/4 është 1 në 189. Përputhja e saktë e numrave 8/8 ka shanse 1 në 74,941, që do të japë një çmim prej 8,000 euro për një 1 euro bast.

Cilat janë shanset për të fituar Keno?
Opsionet e pagesës nëse fitoni Keno

Opsionet e pagesës nëse fitoni Keno

Të gjitha çmimet duhet të pretendohen brenda dy muajve nga data e shortit. Çdo çmim mbi 2,000 euro do t'i kërkojë lojtarit të paraqesë dokumente identiteti për të qenë në gjendje të pretendojë çmimin. Nëse lojtarët janë me fat që të përputhen saktë me numrat 9/9 ose 10/10, ata kanë mundësinë të marrin një shumë të përgjithshme ose anuitete për jetën.

Lojtarët që kanë luajtur në një shitës me pakicë FDJ do të duhet të shkojnë në një qendër pagese në La Francais des Jeux dhe ata që kanë luajtur online do të marrin një email që përshkruan hapat e ardhshëm. Të opsionet e pagesës ndryshojnë sipas metodës në të cilën është luajtur loja.

Nëse luhet me një shitës me pakicë

Fitimet prej 300 euro ose më pak mund të kërkohen nga çdo shitës me pakicë i FDJ, por fitimet mbi këtë shumë do të kërkojnë që lojtari të shkojë në një qendër pagese në La Francaise des Jeux. Çmimet nga 300 deri në 30,000 euro mund të paguhen drejtpërdrejt në llogarinë bankare të lojtarit me transfertë bankare në disa nga POS-et.

Nëse luhet në internet ose nëpërmjet aplikacionit celular

Fitimet prej 2000 euro ose më pak do të kreditohen automatikisht në llogarinë e lojtarit. Fitimet mbi këtë shumë do të kërkojnë paraqitjen e dokumenteve të identitetit përpara se të transferohen drejtpërdrejt në llogarinë bankare të lojtarit.

Opsionet e pagesës nëse fitoni Keno
Këshilla dhe truket për të luajtur Keno France

Këshilla dhe truket për të luajtur Keno France

Keno, si lojëra të tjera lotarie, është një lojë fati, por disa lojtarë mund të dëshirojnë të përpiqen të zhvillojnë strategji specifike bazuar në statistikat e lojës. Për shembull, një përqindje e lartë (rreth një e treta deri në gjysmë) e numrave të tërhequr përsëriten nga ndeshja e fundit ose ndeshja para kësaj.

Prandaj, këta numra të nxehtë janë të arsyeshëm për t'u luajtur, por ndoshta jo nëse janë barazuar për tre herët e mëparshme radhazi. Koha kur të luani numra të veçantë mund të jetë gjithashtu një strategji fitimprurëse. Lojtarët mund të gjejnë statistikat e Keno (FR) në faqen e internetit të FDJ për t'i ndihmuar ata të identifikojnë numrat e nxehtë dhe të ftohtë.

Strategjitë e numrave

Disa lojtarë pëlqejnë të zgjedhin të luajnë numra të ftohtë, të cilët janë numra që nuk zgjidhen shumë shpesh. Luajtja e këtyre numrave mund të jetë e dobishme thjesht sepse ato janë të vonuara për t'u tërhequr. Është gjithashtu një e vërtetë statistikore që jo të gjithë numrat do të jenë çift ose të gjithë tek, por një përzierje e të dyjave.

Prandaj, fitimet janë më të mundshme nëse lojtari zgjidh një bilanc të numrave tek dhe çift. E njëjta gjë vlen edhe për numrat e ulët ose të lartë. Kjo do të thotë se lojtarët mund të kenë më shumë përparësi nëse luajnë një kombinim të barabartë të numrave të ulët dhe të lartë.

Këshilla dhe truket për të luajtur Keno France