La Primitiva Lotari më e mirë në 2023

La Primitive, që do të thotë 'Primitivi', është ndoshta llotaria më e lashtë në botë që nga viti 1763. Është e preferuara e qytetarëve spanjollë dhe lojtarëve nga e gjithë bota me shortet e saj dyjavore. Ai ka një çmim të parë të garantuar prej 3 milion Euro, i cili në të vërtetë rezulton të jetë më i lartë se ky për shkak të rikthimeve të tij të pakufizuara pa kapak në xhekpot.

Lojtarët duhet të përputhen me 6 numra dhe numrin e topit Reintegro për të fituar xhekpotin, më i larti prej të cilëve ishte 107.7 milionë euro në 2015. Një biletë kushton vetëm 1 euro për një shans për të fituar në 7 nivele çmimesh. Biletat janë në dispozicion për këdo që është mosha 18 vjeç e lart. Kushdo që banon në Spanjë, ose që viziton, mund të blejë bileta nga pikat e lotarisë që gjenden nëpër Spanjë. Përndryshe, biletat mund të blihen online nga faqja zyrtare e organizatorëve, Loterias y Apuestas del Estado.

La Primitiva Lotari më e mirë në 2023
Ku të blini bileta për La Primitiva
Ku të blini bileta për La Primitiva

Ku të blini bileta për La Primitiva

Lojtarët jashtë Spanjës mund të blejnë lehtësisht biletat e lotarisë La Primitiva nëpërmjet një faqe interneti të palës së tretë. Këto faqe interneti do të blejnë bileta për lojtarët e huaj duke përdorur agjentët e tyre të vendosur në Spanjë.

Ku të blini bileta për La Primitiva
Historia e La Primitiva

Historia e La Primitiva

La Primitiva është një zyrtar lotari në Spanjë që i ka rrënjët në shekullin e tetëmbëdhjetë. Ai u prezantua nga Mbreti Carlos III i Spanjës si një mjet për të gjeneruar para për shërbimet publike që përndryshe do të financoheshin duke vendosur më shumë taksa mbi popullin e Spanjës.

Fillimisht njihej si 'Loteria por Numeros' (Lotaria me numra) dhe u zhvillua në 1763 me 75% të shitjeve të biletave që shkonte drejt çmimeve. Emri modern La Primitiva erdhi në ekzistencë në 1812, por u shfuqizua me dekret mbretëror 50 vjet më vonë në 1862.

Me kërkesat në rritje për më shumë llotari në shekullin e njëzetë, La Primitiva u rihap në 1985 nga Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, organi qeveritar që merret me llotaritë spanjolle. Loja origjinale nuk përfshinte topin Reintegro i cili u fut në lojë në 1991.

La Primitiva ishte një sukses i madh dhe ishte katalizatori për krijimin e dy llotarive të tjera spanjolle, BonoLoto në 1988 dhe El Gordo në 1993. Fillimisht e hapur vetëm për qytetarët spanjollë, çdokush tani mund të luajë Primitiva online.

Historia e La Primitiva
A është e ligjshme La Primitiva?

A është e ligjshme La Primitiva?

Çdokush i moshës 18 vjeç e lart mund të luajë La Primitiva qoftë personalisht ose nëpërmjet një bileta e lotarisë online. Pasi ishte rezervuar vetëm për qytetarët spanjollë, tani mund të luhet nga turistët në Spanjë që nga Rregullorja Spanjolle e Lojërave (Ligji 13/2011). Duke qenë se nuk ka nevojë për qëndrim spanjoll, lojtarët nga e gjithë bota mund të luajnë duke blerë një biletë lotarie në internet nga një agjent i palës së tretë.

Duke qenë se këta agjentë blejnë bileta në emër të klientëve të tyre, është e ligjshme që ata ta bëjnë këtë. Lojtarët duhet të sigurojnë që faqet e internetit me të cilat luajnë janë të licencuara siç duhet në mënyrë që të mbrojnë veten dhe të dhënat e tyre personale.

A është e ligjshme La Primitiva?
Si të luani La Primitiva

Si të luani La Primitiva

Luaj Primitiva online për më shumë lehtësi nëse jeni fizikisht në Spanjë. Këta lojtarë dhe lojtarë diku tjetër do të duhet të dinë se si të luajnë Primitiva në internet për të shijuar xhekpotin e garantuar prej 3 milionë eurosh dhe 6 kategoritë e tjera të çmimeve. La Primitiva hidhet çdo dy javë të enjten dhe të shtunën në Madrid në orën 20:30 GMT dhe kushton 1 Euro.

Lojtarët duhet të zgjedhin 6 numra nga një grup prej 49 dhe të zgjedhin një numër midis 0-9 për topin Reintegro. Gjatë shortit, zgjidhen 6 numra të ndjekur nga një i 7-ti që quhet topi plotësues dhe më pas numri i topit Reintegro zgjidhet nga një daulle e veçantë.

Për të fituar xhekpotin, lojtarët duhet të përputhen me 6 numrat e parë të ndjekur nga numri Reintegro. Nëse një lojtar përputhet vetëm me numrin Reintegro, ai do të ketë të drejtën e rimbursimit të kostos së biletës së tij që është çmimi i nivelit të 7-të. Lojtarët që përputhen me numrin plotësues me 5 nga numrat fitues do të fitojnë çmimin e nivelit të tretë.

Numri më i vogël i numrave fitues që marrin një çmim është 3 numra. Paratë e çmimeve të çdo niveli nuk janë fikse dhe përcaktohen si përqindje të ndryshme të parave të mbledhura nga shitja e biletave.

Si të luani La Primitiva
Cilat janë shanset për të fituar La Primitiva?

Cilat janë shanset për të fituar La Primitiva?

Shanset për të fituar xhekpotin (6 numra + top Reintegro) në këtë llotari online janë pothuajse 1 në 140 milionë. Kjo do të thotë se është mjaft e vështirë të fitosh xhekpotin, por gjithsesi ofron shanse më të mira sesa të themi SHBA PowerBall. Me një xhekpot të garantuar prej 3 milionë eurosh, këto çmime Jackpot mund të jenë relativisht të vogla, por me rikthimet e shpeshta dhe pa kapak çmimi, fitimet mund të bëhen shumë të larta.

Rekordi u vendos në vitin 2015 kur një lojtar u largua me 201.7 milionë euro pasi xhekpoti u rrokullis 56 herë. Megjithatë, lojtarët ende mund të fitojnë mbi 1 milion euro për të përputhur 6 numrat me shanset 1 në pothuajse 14 milion.

Ndoshta pjesa më e mirë për të luajtur Primitiva janë shanset e përgjithshme të favorshme për të fituar, të cilat janë afërsisht 1 në 8, duke përfshirë përputhjen vetëm me topin Reintegro, për të marrë një rimbursim të biletës. Ka 7 nivele çmimesh që ofrojnë shumë shanse për të fituar një çmim. Përveç përputhjes vetëm me topin Reintegro, numrat minimalë që përputhen për të fituar një çmim është 3, me shanse rreth 1 në 57,000.

Cilat janë shanset për të fituar La Primitiva?
Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën

Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën

Fitimet deri në 40,000 euro janë pa taksa, por fitimet mbi këtë shumë tarifohen me një normë tatimore 20%. Megjithatë, lojtarët e huaj të cilëve vende të ketë një marrëveshje me Spanjën mund të jetë në gjendje të marrë një rimbursim për këtë shumë. Fitimet duhet të pretendohen brenda 3 muajve nga shorti dhe paguhen vetëm si shuma të përgjithshme.

Lojtarët që kanë blerë biletat e tyre nga një pikë lotarie me pakicë do të mund të mbledhin çmime deri në vlerën 2500 Euro. Çmime më të mëdha se kjo mund të mblidhen nga banka të zgjedhura në Spanjë ose duke vizituar qendrën qendrore të Loterias y Apuestas del Estado. Lojtarët online do të kenë fitime të vogla të depozituara në llogaritë e tyre të klientëve me çmime më të mëdha që transferohen direkt në llogarinë bankare të lojtarit. Çmimet Jackpot duhet të kërkohen personalisht nga zyra qendrore e përmendur më lart.

Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën
Këshilla dhe truket për të luajtur La Primitiva

Këshilla dhe truket për të luajtur La Primitiva

Lotaria nga natyra e saj është një lojë fati, por studimi i shorteve të mëparshme ka gjeneruar disa statistika interesante. Ndoshta është e mençur të mos zgjidhni të gjithë numrat tek ose çift, pasi statistikat tregojnë se një përzierje e numrave tek dhe çift ka më shumë gjasa të fitojë. Statistikat tregojnë gjithashtu se numrat e njëpasnjëshëm vizatohen rrallë, kështu që ndoshta duhet të shmangni zgjedhjen e numrave të njëpasnjëshëm për një shans më të mirë për të fituar.

Zgjedhja e numrave me të njëjtat shifra të fundit është gjithashtu shumë e pamundur, më mirë të kemi një shumëllojshmëri të mbaresave të ndryshme të shifrave. Shumica e njerëzve nuk vënë bast ekskluzivisht në numra të lartë (32-49), kështu që nëse do të ishin rastësisht për t'u tërhequr, lojtarët me këto numra do të kishin një shans më të madh për të fituar.

Kombinimet fituese të numrave janë zakonisht shumë të larmishëm, kështu që ndoshta zgjedhja nga diapazoni i plotë me shifra të ndryshme fundore do të jetë e dobishme. Ka edhe numra 'fat' (38, 39, 47, 3, 45) të cilët janë tërhequr më shumë se të gjithë numrat e tjerë, kështu që zgjedhja e tyre mund t'i japë një lojtari një avantazh.

Është gjithashtu e vërtetë se disa numra vizatohen rrallë, kështu që është e mundur që lënia jashtë këtyre numrave mund të jetë gjithashtu e dobishme. Ndoshta këshilla më e mirë është të vazhdoni të luani për një shans për të fituar. 'Duhet të jesh në të për ta fituar' siç thonë ata.

Këshilla dhe truket për të luajtur La Primitiva