Mega Millions Lotari më e mirë në 2023

Në këtë udhëzues të lotarisë Mega Millions, mësoni gjithçka rreth basteve në një nga llotaritë më të mëdha në Shtetet e Bashkuara. Fitorja më e madhe e Mega Millions ishte 1.537 miliardë dollarë. Si fillim, Mega Millions është një llotari në internet e disponueshme për lojtarët në 45 shtete në Shtetet e Bashkuara së bashku me Distriktin e Kolumbisë dhe Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara. Fatkeqësisht, për momentin, Mega Millions nuk është në dispozicion në pesë shtete; Alabama, Hawaii, Alaska, Utah dhe Nevada.

Ndërsa është një llotari me bazë në Shtetet e Bashkuara, lojtarët jashtë Shteteve të Bashkuara mund të luajnë Mega Millions. Kjo është për sa kohë që ata blejnë biletat fizikisht ndërsa vizitojnë çdo shtet ose rajon ku Mega Millions është në dispozicion.

Mega Millions Lotari më e mirë në 2023
Ku të blini biletën e lotarisë në internet Mega Millions

Ku të blini biletën e lotarisë në internet Mega Millions

Biletat e lotarisë Mega Millions janë të disponueshme për t'u blerë në 45 shtetet ku lotaria është e ligjshme, plus Distrikti i Kolumbisë dhe Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara. Biletat mund të blihen në dyqane komoditeti, ushqimore dhe pika karburanti, ndër të tjera. Është e rëndësishme të theksohet se biletat e Mega Millions nuk shiten në Alaska, Utah, Mississippi, Hawaii, Nevada dhe Alabama.

Si të blini një biletë lotarie në internet

Blerja e biletave të lojës Mega Millions në internet është gjithashtu e mundur. Ka shumë site ku lojtarët brenda ose jashtë Shteteve të Bashkuara mund të blejnë biletat e kësaj lotarie. Pas përfundimit të blerjes në faqe të tilla, biletat blihen në emër të lojtarit.

Ku të blini biletën e lotarisë në internet Mega Millions
Historia e Mega Millions

Historia e Mega Millions

Historia e lotarisë Mega Millions shkon prapa në vitin 1996 kur njihej si The Big Game. Pas xhekpotit prej 363 milionë dollarësh në Big Game në 2000, interesi për lojërat e lotarisë u rrit. Më pas, Nju Jorku dhe Ohio u bashkuan me New Jersey, Georgia, Maryland, Illinois, Massachusetts, Michigan dhe Virginia për të krijuar Mega Millions.

Shitja e biletave të Mega Millions filloi zyrtarisht më 15 maj 2002, ndërsa shorti i parë u mbajt më 17 maj 2002. Sot, Mega Millions është një nga dy xhekpotet më të mëdha në Shtetet e Bashkuara, së bashku me Powerball.

Fituesit më të mëdhenj të Mega Millions

Si të gjitha lotaritë e tjera, Mega Millions ka ndryshuar fatin e shumë lojtarëve. Për momentin, fituesi më i madh është një lojtar anonim nga Karolina e Jugut, i cili fitoi 1.537 miliardë dollarë. Fitorja e dytë më e madhe ishte 1.05 miliardë, e fituar nga një klub llotarie me katër anëtarë nga Michigan.

Historia e Mega Millions
A është i ligjshëm Mega Millions?

A është i ligjshëm Mega Millions?

Po. Mega Millions është legal në 47 juridiksione në Amerikën e Veriut. Sidoqoftë, lotaria nuk është e ligjshme në Alabama, Hawaii, Alaska, Utah dhe Nevada. Por më pas, lojtarët në këto shtete mund të marrin pjesë në Mega Millions duke blerë bileta kur ata vizitojnë shtetet ku Mega Millions është e ligjshme.

Kufijtë e moshës së Mega Millions

Ndërsa shumë shtete lejojnë Mega Millions, jo të gjithë mund ta luajnë këtë llotari. Kushdo që blen një biletë loto Mega Millions duhet të ketë mbushur moshën 18 vjeç.

Taksat e Mega Milionave

Ashtu si të gjitha llotaritë e tjera, ka taksa që fituesit duhet t'i paguajnë qeverisë federale dhe qeverisë së shtetit. Taksa federale është standarde, ndërsa taksat shtetërore ndryshojnë nga një shtet në tjetrin.

A është i ligjshëm Mega Millions?
Si të luani Mega Millions

Si të luani Mega Millions

Mega Millions është mjaft i ngjashëm me Powerball për sa i përket lojës. Lojtarët nuk kanë nevojë për ndonjë aftësi të veçantë për të hyrë në lojë.

Në Mega Millions, ka dy bateri; i pari me numra (topa të bardhë), nga 1 në 70, ndërsa grupi i dytë ka numra (Gold Mega Ball/GMB), nga 1 në 25.

Për të hyrë në aksion, lojtarët duhet së pari të blejnë një biletë. Çdo biletë Mega Million kushton 2 dollarë. Pas blerjes së një bilete, hapi tjetër është zgjedhja e pesë numrave nga bateria e parë dhe një numër nga daullja e dytë. Për ata që nuk duan t'i zgjedhin numrat me dorë, Mega Millions ka një veçori gjeneruese të numrave të rastësishëm që zgjedh numrat për lojtarët automatikisht.

Objekti i kësaj lotarie është të përputhen me të gjithë numrat fitues. Për të arritur xhekpotin, lojtarët duhet të përputhen saktë të gjithë numrat nga dy grupet. Për rekord, pesë numrat e parë nuk duhet të jenë në rregull të përsosur.

Çfarë është Mega Millions Megaplier?

I prezantuar në janar 2011, Megaplier është një veçori që u mundëson lojtarëve të rrisin çmimet e tyre jo-jackpot me 2, 3, 4 ose 5 herë, por me një kosto shtesë prej 1$ për çdo biletë. Për rekord, Mega Millions Megaplier është i disponueshëm në të gjitha shtetet dhe juridiksionet ku shiten biletat e Mega Millions, përveç Kalifornisë.

Si të luani Mega Millions
Shanset e Mega Millions dhe opsionet e pagesave

Shanset e Mega Millions dhe opsionet e pagesave

Të gjithë blerësit e biletave të Mega Million shpresojnë të arrijnë xhekpotin e madh, ose të paktën të fitojnë diçka. Por elefanti në dhomë është, cilat janë shanset për të fituar xhekpotin apo ndonjë çmim tjetër në këtë llotari? Epo, shanset për të arritur çmimin e madh janë shumë të pakta.

Shanset e Mega Millions dhe opsionet e pagesave
Cilat janë shanset për të fituar Mega Millions?

Cilat janë shanset për të fituar Mega Millions?

Ka gjithsej 9 mënyra për të fituar në Mega Millions, dhe jackpot-i fillestar ndryshon në varësi të shitjeve të biletave. Xhekpoti fillestar shpallet para çdo shorti.

Më poshtë janë nëntë mënyrat për të fituar në Mega Millions dhe shanset përkatëse.

  • Çmimi i madh (jackpot) - Ndeshja 5WB dhe GMB: Shanset janë 1 në 302,575,350
  • 1,000,000 $ - Ndeshja 5WB: Shanset janë 1 në 12,607,306
  • 10,000 $ - Përputhja 4WB dhe GMB: Shanset janë 1 në 931,001
  • $500 - Ndeshja 4WB: Shanset janë 1 në 38,792
  • 200 $ - Përputhja 3WB dhe GMB: Shanset janë 1 në 14,547
  • $10 - Ndeshja 3WB: Shanset janë 1 në 606
  • 10 $ - Përputhja 2WB dhe GMB: Shanset janë 1 në 606
  • 4 $ - Përputhja 1WB dhe GMB: Shanset janë 1 në 89
  • 2 $ - Match GMB: Shanset janë 1 në 37

Shanset e përgjithshme për të fituar një çmim në Mega Millions janë 1 në 24

Përveç nëntë mënyrave fituese të mësipërme, ekziston një veçori ekskluzive e quajtur Just Jackpot. Kjo biletë kushton 3 dollarë dhe etiketon së bashku me dy lojëra vetëm për xhekpotin. Siç sugjeron emri, Just Jackpot është i zbatueshëm vetëm për çmimin e madh.

Barazimet dhe opsionet e pagesave të Mega Millions

Shortet e Mega Millions zhvillohen dy herë në javë, të martën dhe të premten në orën 23:00 ET. Kur bëhet fjalë për pagesat, ekzistojnë dy opsione. Fituesit mund të shkojnë për para ose pension vjetor.

Cilat janë shanset për të fituar Mega Millions?
Këshilla dhe truket e Mega Millions

Këshilla dhe truket e Mega Millions

Në këtë seksion të fundit të këtij udhëzuesi të lotarisë Mega Millions, ky postim shqyrton këshilla dhe truket për t'i ndihmuar lojtarët të fitojnë të paktën një çmim në këtë llotari.

Këshilla e parë është blerja e shumë biletave të lotarisë Mega Millions. Avantazhi i blerjes së shumë biletave është se lojtarët rrisin shanset e tyre për të fituar. Por atëherë, lojtarët duhet të sigurohen që të luajnë me përgjegjësi. Rregulli i përgjithshëm është përcaktimi i një buxheti për blerjen e biletave dhe respektimi i rreptë i tij.

Një këshillë tjetër është të bashkoheni në pishinat e lotarisë. Blerja e shumë biletave mund të jetë shterruese financiare, por po sikur lojtarët të formojnë pishina llotarie, të luajnë së bashku dhe të ndajnë plaçkën? Epo, ky është një truk që ka funksionuar në të kaluarën.

Përqendrimi në numrat e përbashkët të Mega Millions është gjithashtu një strategji tjetër. Disa numra janë tërhequr disa herë.

Këshillat e mësipërme mund të rrisin mundësinë që lojtarët të fitojnë në Mega Millions. Por atëherë, ata nuk garantojnë fitime.

Këshilla dhe truket e Mega Millions
Duke përfunduar

Duke përfunduar

Kjo është ajo, njerëz, udhëzuesi përfundimtar se si të luani lotari në internet. Në të vërtetë, Mega Millions është një nga llotaritë më shpërblyese. Pasuria e shumë lojtarëve ka ndryshuar brenda natës. Por atëherë, lojtarët duhet t'u përmbahen gjithmonë rregullave dhe rregulloreve të përgjegjshme të lojërave të fatit kur luajnë Mega Millions. Lotaritë nuk duhet të jenë alternativë ndaj shkollës apo punës.

Duke përfunduar