Melate Lotari më e mirë në 2024

Melate është një llotari jashtëzakonisht popullore e luajtur në vendlindjen e saj Meksikë dhe nga lojtarë të tjerë anembanë globit. Lotaria ka dy shorte në javë, me rikthime të pakufizuara të lejuara dhe jackpot minimale të garantuara. Ka nëntë kategori çmimesh me nivelin më të ulët që i duhen dy numra për t'u përshtatur me një shans 1 në 10 për ta fituar atë. Ekzistojnë gjithashtu mundësi për të shtuar dy lojëra bonus për të pasur edhe më shumë shanse për të fituar.

Melate nuk ka shanset më të mira për të fituar, por çmimet e biletave janë të lira me një biletë që kushton 15 MXN, më pak se një USD, nëse blihet në Meksikë.

Melate Lotari më e mirë në 2024
Ku të blini bileta për Melate
Ku të blini bileta për Melate

Ku të blini bileta për Melate

Biletat e Melate mund të blihen në Meksika ose në çdo faqe llotarie online ku disponohen biletat për këtë lojë. Biletat e Melate mund të blihen personalisht nga mbi 9,000 agjenci Pronostics në të gjithë Meksikën, ose nga faqja e tyre e internetit, si dhe nga faqet e tjera të lotarisë në internet.

Lojtarët duhet të blejnë bileta përpara kohës së ndërprerjes së një ore nëse blejnë në Meksikë, që do të thotë para orës 20:15 Lojtarët e tjerë jashtë Meksikës, të cilët luajnë Melate në internet, do të duhet të sigurohen që të lejojnë disa orë para kësaj kohe për t'u dhënë kohë agjentëve. për të shkuar fizikisht dhe për të blerë biletat.

Është e lehtë të dish se si të blesh një biletë lotarie Melate në internet. Thjesht zgjidhni një faqe llotarie në internet që ofron bileta Melate, regjistroni një llogari me to, financoni llogarinë, zgjidhni gjashtë numra dhe më pas prisni të kontrolloni shortin.

Ku të blini bileta për Melate
Historia e Melate

Historia e Melate

Meksika ka një histori të gjatë të lojëra të tipit llotari. Lotaria e parë kombëtare në Meksikë u krijua nga mbreti Carlos III i Spanjës në fund të shekullit të tetëmbëdhjetë. Në këtë kohë luhej kryesisht nga klasa e lartë e Meksikës. Për shkak të popullaritetit të tij, shumë më tepër lotari dhe llotari u themeluan pasi ishte një mjet i mirë për të mbledhur të ardhura për shtetin. Lotaritë luajtën gjithashtu një rol kyç në mbledhjen e fondeve për Luftën e Pavarësisë, e cila rezultoi në përhapjen e popullaritetit të lojës veçanërisht midis ushtarëve.

Në vitin 1920, Lotaria Kombëtare e Meksikës, e quajtur më parë, u ndryshua në Loteria Nacional para la asistencia Publica, ose Lotaria Kombëtare për Ndihmën Publike. Më pas Melate u prezantua nga Pronosticos e drejtuar nga qeveria në 1984. Fillimisht, vetëm qytetarët meksikanë lejoheshin të luanin këtë llotari, por kjo ndryshoi në vitin 2008 kur Pronosticos vuri në dispozicion biletat e lotarisë online dhe të tjera faqet e lotarisë online filloi të ofronte lojën.

Loja origjinale Melate kishte një grup topi prej 39 numrash, i cili më vonë u ndryshua në 56 numra. Dy lojëra të tjera iu shtuan Melate, Revancha dhe Revanchita, në 1997 dhe 2010 për të dhënë më shumë mundësi për të fituar duke përdorur ende të njëjtët numra Melate.

Historia e Melate
A është i ligjshëm Melate?

A është i ligjshëm Melate?

Melate është plotësisht i ligjshëm, por qytetarët meksikanë duhet të jenë të paktën 21 vjeç për të luajtur qoftë në tokë apo në internet. Nëse lojtarët janë duke luajtur nëpërmjet faqeve të internetit të agjentëve të lotarisë, ata duhet të kontrollojnë moshën minimale të kërkuar për të luajtur në vendin ku ndodhet faqja e internetit. Nëse agjentët e palëve të treta janë të licencuar siç duhet, atëherë është e ligjshme që ata të shesin bileta llotarie sepse ata i blejnë biletat në emër të klientit në krahasim me shitjen me biletat që kanë blerë.

A është i ligjshëm Melate?
Si të luani Melate

Si të luani Melate

Lotaria e Melate hidhet dy herë në javë, të mërkurën dhe të dielën në orën 21.15 në Mexico City me një biletë të vetme që kushton 15 MXN, që është më pak se një USD. Janë tërhequr gjithsej shtatë topa, gjashtë topa normalë ose natyralë dhe një top shtesë. Nëse një lojtar përputhet me të gjashtë numrat normalë, ai ka fituar xhekpotin.

Topi shtesë përdoret për të përcaktuar disa nga tetë nivelet e tjera të çmimeve. Jackpot-et janë të afta të arrijnë shuma mjaft të larta pasi lejohen rikthimet, dhe nuk ka kufi në jackpot që ka një pagesë minimale prej 30 milionë MXN.

Melate është një lojë shumë e lehtë për t'u luajtur ashtu si shumë llotari të tjera në botë. Lojtarët e Melate duhet vetëm të zgjedhin gjashtë numra nga numrat 1-56. Numrat e zgjedhur mund të jenë zgjedhje e vetë lojtarit ose të gjeneruara rastësisht nga faqja.

Ekziston gjithashtu mundësia për të luajtur dy lojërat bonus Revancha dhe Revanchita, duke përdorur ende të njëjtët gjashtë numra të zgjedhur fillimisht. Për këto dy lojëra, më shumë topa janë tërhequr dhe mund të përfundojnë me një çmim të parë minimal prej 20 milionë MXN për të përputhur të gjashtë numrat, si dhe më shumë nivele çmimesh.

Si të luani Melate
Cilat janë shanset për të fituar Melate?

Cilat janë shanset për të fituar Melate?

Për shkak të gamës relativisht të gjerë të numrave, shanset për të fituar xhekpotin e Melate janë mjaft të larta. Këto nuk janë shanset më të këqija në botë dhe krahasohen mjaft mirë me një numër llotarish ndërkombëtare. Disa ose këto llotari ofrojnë jackpot më të larta, por çmimet e biletave të tyre janë gjithashtu më të larta. Bukuria e lotarisë Melate është në biletat e saj të lira dhe nivelet e shumta të çmimeve të ndryshme që ofron, si dhe një çmim i parë minimal i garantuar që mund të rrotullohet një sasi të pakufizuar herë.

Këto nëntë nivele ofrojnë shumë mënyra për të fituar mijëra çmime në çdo short. Shanset zvogëlohen ndërsa nivelet e çmimeve ulen derisa të arrijë një në dhjetë mundësi për të përputhur dy numra. Shanset e përgjithshme për të fituar janë një në pesëmbëdhjetë. Topi i shtatë, ose topi shtesë, jep mundësinë për të fituar në katër nga nivelet e nivelit të çmimeve.

Cilat janë shanset për të fituar Melate?
Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën

Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën

Fitimet e lotarisë në Meksikë tatohen me një normë prej 7%, ndërsa disa taksa shtesë mund të paguhen për lojtarët ndërkombëtarë në vendet e tyre. Çmimet duhet të pretendohen brenda 60 ditëve kalendarike nga dita pas shortit fitues. Të gjitha çmimet paguhen si pagesa një herë pa opsion për anuitete. Lojtarët meksikanë mund të kërkojnë çdo çmim nga shumë agjenci Pronosticos ose nga selia e tyre në Mexico City, ose direkt në faqen e internetit.

Lojtarët online që luajnë jashtë Meksikës do të marrin fitimet e tyre direkt në llogarinë e tyre në faqe. Megjithatë, koha ndryshon nga një vend në tjetrin me disa pagesat duhen deri në disa ditë për t'u liruar. Disa sajte mund të kërkojnë që lojtarët të verifikojnë ID-në dhe adresën e shtëpisë, por pasi të bëhet kjo, nuk do të kërkohet më në të ardhmen. Lojtarët duhet gjithashtu të lexojnë T-të dhe C-të e sajtit pasi disa do të paguajnë një komision për çmimet e mëdha.

Opsionet e pagesës nëse fitoni lojën
Këshilla dhe truket për të luajtur Melate

Këshilla dhe truket për të luajtur Melate

Edhe pse të gjitha lotaritë gjenerojnë numra të rastësishëm, statistikat mund të përdoren për të provuar dhe përmirësuar mundësinë e një lojtari për të fituar. Statistikat nga ndeshjet e mëparshme tregojnë se një lojtar duhet të sigurojë një bilanc të numrave tek dhe çift pasi nuk ka gjasa që të gjithë numrat fitues të jenë tek ose çift.

Me shumë mundësi do të jetë një përzierje e 2/4, 4/2 ose 3/3 pasi këto ndodhin mbi 80% të kohës. Numrat fitues gjithashtu kanë më shumë gjasa të ndodhin në gamën e plotë të numrave me numra të lartë dhe të ulët më shumë gjasa në të njëjtat përzierje si më sipër për numrat tek dhe çift.

Mund të rezultojë gjithashtu se hapësira të caktuara numrash (p.sh. adoleshentët, të njëzetat etj.) nuk janë tërhequr në numrat e kaluar fitues që do të thotë nëse një lojtar i lë ato jashtë përzierjes së tij, ai mund të ketë një shans më të mirë.

Një strategji tjetër është të mblidhni të gjithë numrat që një lojtar ka zgjedhur për një lojë dhe të përpiqeni të siguroheni që ato të mblidhen midis 131 dhe 211 pasi 70% e të gjitha fitimeve të jackpot-it të Melate bien brenda këtij diapazoni. Ka strategji të tjera, por në fund të fundit, lotaria është ende një lojë fati.

Këshilla dhe truket për të luajtur Melate