New York Lotto Lotari më e mirë në 2024

Lotaria e Nju Jorkut është një llotari online me bazë në SHBA, e krijuar në vitin 1967. Ishte e treta e këtij lloji në vend, pas Nju Hampshire dhe Porto Rikos. Komisioni i Lojërave të Shtetit të Nju Jorkut menaxhon lotarinë dhe të gjitha fondet nga ajo shkojnë për arsimin publik. Selia e llotarisë shtetërore ndodhet në Schenectady dhe është në dispozicion vetëm për lojtarët që janë të paktën 18 vjeç. Për variacionin Quick Draw, i cili është një lloj keno, mosha minimale është vendosur në 21. Çdo fitim nga kjo llotari i nënshtrohet taksave shtetërore dhe federale.

New York Lotto Lotari më e mirë në 2024
Çfarë është lloto e Nju Jorkut?

Çfarë është lloto e Nju Jorkut?

The New York Lotto është një lojë e njohur lotarie që ofron Komisioni i Lojërave të Shtetit të Nju Jorkut. Është një nga disa lojëra të disponueshme në Lotarinë e Nju Jorkut. Është i famshëm për jackpot-et e tij të mëdha dhe çmimet e ndryshme që lojtarët mund të fitojnë.

Për të luajtur Nju Jork Lotto, lojtarët duhet të zgjedhin gjashtë numra nga një gamë nga 1 deri në 59. Një numër bonusi është tërhequr gjithashtu, i cili mund të ndikojë në fitimet e lojtarit në kategori të caktuara çmimesh. Shortet për Lotton e Nju Jorkut zhvillohen dy herë në javë.

Për të fituar xhekpotin, lojtarët duhet të përputhen me të gjashtë numrat e tërhequr. Çmimet e nivelit të ulët janë gjithashtu të disponueshme për përputhjen e më pak numrave, me numrin e numrave të përputhur që përcakton madhësinë e çmimit. Përfshirja e një numri bonusi krijon mënyra shtesë për lojtarët për të fituar.

Ajo që e dallon Lotton e Nju Jorkut nga lotaritë e tjera është se ajo kontribuon në sektorin e arsimit në shtetin e Nju Jorkut. Një pjesë e konsiderueshme e të ardhurave të krijuara nga shitja e biletave shkon për iniciativat arsimore. Pra, duke luajtur Lotton e Nju Jorkut, lojtarët jo vetëm që marrin një shans për të fituar të mëdha, por edhe ndihen mirë duke e ditur se ata po kontribuojnë në një kauzë të mirë.

Legaliteti i lotos së Nju Jorkut

Lotoja e Nju Jorkut është një llotari shtetërore që është e ligjshme në Nju Jork dhe e menaxhuar nga Komisioni i Lojërave të Lojërave të Shtetit të Nju Jorkut. Ky komision garanton që shorti të jetë i drejtë dhe në përputhje me të gjitha rregullat. Për të marrë pjesë në short, lojtarët duhet të jenë të paktën 18 vjeç, që është një kufi i rëndësishëm moshe për lojëra të përgjegjshme. Paratë e krijuara nga shitja e biletave të lotarisë janë për më shumë sesa thjesht çmime. Megjithatë, një pjesë e konsiderueshme shkon për të mbështetur shkollat ​​publike në Nju Jork. Kjo do të thotë se kur njerëzit luajnë llotarinë, ata po kontribuojnë edhe në arsim. Lotaria është krijuar për të qenë transparente, që do të thotë se çdo gjë zhvillohet hapur dhe me ndershmëri në mënyrë që lojtarët t'i besojnë lojës. Kontrollet e rregullta kryhen për t'u siguruar që lotaria funksionon siç duhet dhe se të gjithë trajtohen me drejtësi.

Çfarë është lloto e Nju Jorkut?
Historia e llotos së Nju Jorkut

Historia e llotos së Nju Jorkut

Sektori i lotarisë në SHBA filloi të fitonte popullaritet në vitin 1966 kur banorët e Nju Jorkut votuan për një amendament kushtetues që i lejonte qeverisë të vepronte me loto. Amendamenti u miratua me 60% të votuesve pro, gjë që çoi në krijimin e një komisioni shorti pranë Departamentit të Tatimeve dhe Financave. Të ardhurat nga shorti u caktuan për të mbështetur arsimin dhe slogani i parë i lotarisë ishte "Shansi juaj i një jete për të ndihmuar arsimin". Lotaria ka mbledhur mbi 34 miliardë dollarë që nga fillimi i saj, të gjitha këto janë përdorur për financimin e arsimit.

Megjithatë, rrugëtimi i shortit nuk ka qenë pa sfida. Për shembull, në vitin 1976, shitja e biletave u pezullua për rreth nëntë muaj pas një skandali ku biletat e pashitura u zgjodhën si fituese. Në një incident tjetër, disa punonjës të qeverisë u përfshinë në manipulimin e biletave të postës në një dhomë postare.

Në vitin 2013, New York Lotto u bashkua me Bordin e Garave dhe Basteve të Shtetit të Nju Jorkut për të formuar Komisionin e Lojërave të Shtetit të Nju Jorkut, i cili tani mbikëqyr të gjitha aktivitetet e lojërave në shtet.

Historia e llotos së Nju Jorkut
Ku të blini bileta për Lotton e Nju Jorkut (6 topa, 7 topa)

Ku të blini bileta për Lotton e Nju Jorkut (6 topa, 7 topa)

Për t'u kualifikuar për një shans në biletat e New York Lotto në internet, duhet të blini një biletë që i vendos ato automatikisht në short. `Me kusht që një lojtar të jetë i moshës së kërkuar, ata kanë të drejtë për një biletë loto. Biletat e lotarisë zakonisht blihen në internet përmes aplikacioneve të caktuara celulare. Përndryshe, mund të blini një biletë llotarie në shitësit e rekomanduar. Disa shitës me pakicë janë të bazuara në nyje të shitjes së alkoolit. Në vende të tilla, blerësit e biletave duhet të jenë të paktën 21 vjeç.

Është e nevojshme të blini bileta në pikat e rekomanduara për të shmangur falsifikimet. Disa nga shitësit më të kërkuar të biletave të New York Lotto-s përfshijnë Radfan INC, You Jia Grocery INC, Mahbub Deli dhe Market INC dhe fatlumët Lotto Gourmet Deli&Groc të gjitha të vendosura në Brooklyn.

Futbollistët brenda Nju Jorkut përballen me sfidën që nuk mund të blejnë bileta online. Për lojëra të ndryshme, biletat janë të disponueshme në ditë të caktuara. Për shembull, biletat Powerball janë të disponueshme të hënën, të mërkurën dhe të shtunën, ndërsa biletat MegaMillions shiten vetëm të martën dhe të premten.

Ku të blini bileta për Lotton e Nju Jorkut (6 topa, 7 topa)
Si të luani Lotto në Nju Jork

Si të luani Lotto në Nju Jork

Kur luani Lotton e Nju Jorkut, lojtarët duhet të zgjedhin gjashtë numra nga një gamë prej 1 deri në 59. Numrat mund të zgjidhen me dorë ose përmes opsionit të Zgjedhjes së shpejtë që gjeneron numra të rastësishëm. Shortet e shortit zhvillohen dy herë në javë. Gjatë çdo shorti, tërhiqen gjashtë numra kryesorë dhe një numër shtesë bonus zgjidhet nga numrat e mbetur në grup.

Për të fituar xhekpotin, një lojtar duhet të përputhet saktë me të gjashtë numrat kryesorë të tërhequr. Megjithatë, numri i bonusit mund të ndihmojë lojtarët që përputhen me më pak se gjashtë numra kryesorë për të rritur fitimet e tyre. Ka nivele të shumta çmimesh në Lotton e Nju Jorkut dhe lojtarët mund të fitojnë çmime për të krahasuar tre numra.

Në rast të fituesve të shumëfishtë të çmimit të parë, paratë e çmimit do të ndahen në mënyrë të barabartë midis të gjitha biletave fituese. Është e rëndësishme të theksohet se të gjitha fitimet i nënshtrohen taksave shtetërore dhe federale. Për më tepër, lojtarët duhet të pretendojnë fitimet e tyre brenda një periudhe të caktuar nga data e shortit. Afati kohor për marrjen e çmimeve ndryshon në bazë të shumës së çmimit.

Si të luani Lotto në Nju Jork
Shanset për të fituar lloton e Nju Jorkut (6-top, 7-top)

Shanset për të fituar lloton e Nju Jorkut (6-top, 7-top)

Lotoja e Nju Jorkut përfshin zgjedhjen e gjashtë numrave nga një gamë prej 1 deri në 59. Shanset për të fituar në këtë llotari ndryshojnë në varësi të faktit nëse po shikoni shortin standard me 6 topa ose duke marrë parasysh ndikimin e topit të 7-të bonus të tërhequr.

Shanset për të fituar në Lotton e Nju Jorkut me 6 topa:

  • Për të fituar xhekpotin në shortin me 6 topa, duhet të përputheni me të gjashtë numrat. Shanset që kjo të ndodhë janë 1 në 45,057,474.
  • Ekzistojnë gjithashtu çmime të nivelit më të ulët për përputhjen e më pak numrave. Ndërsa numri i numrave të përputhur zvogëlohet, gjasat për të fituar rriten, por shuma e çmimit zvogëlohet.

Shanset me barazimin me 7 topa:

  • Topi i 7-të në Lotton e Nju Jorkut është një top bonus, i cili prek vetëm disa kategori çmimesh. Topi i bonusit nxirret nga 53 numrat e mbetur pasi të jenë tërhequr gjashtë numrat e parë.
  • Përfshirja e topit të bonusit krijon nivele shtesë çmimesh. Për shembull, përputhja e 5 numrave të rregullt plus topin e bonusit ka shanse të ndryshme dhe zakonisht ofron një çmim më të lartë sesa përputhja e vetëm 5 numrave të rregullt.

Shanset për çdo nivel çmimesh ndryshojnë, ku çmimet më të larta janë më sfiduese për t'u fituar. Ekzistenca e topit të bonusit rrit shanset e përgjithshme për të fituar një çmim, pasi ofron më shumë kombinime me të cilat lojtarët mund të fitojnë. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se lotaria është një lojë fati dhe këto shanse përfaqësojnë probabilitetin statistikor për të fituar, e cila mund të jetë mjaft e vogël, veçanërisht për çmimet kryesore.

Shanset për të fituar lloton e Nju Jorkut (6-top, 7-top)
Opsionet e pagesës kur fitoni lloton e Nju Jorkut

Opsionet e pagesës kur fitoni lloton e Nju Jorkut

Lotto e Nju Jorkut është një formë tjetër e shortit ku mund të marrë pjesë. Shorti ka marrë vëmendje minimale për shkak të pagesave të dobëta. Këtu, lojtarët duhet të zgjedhin gjashtë numra nga një grup prej 59 numrash. Jackpoti minimal në këtë short fillon nga 2 milionë dollarë. Shifra mund të rritet me kalimin e kohës për shkak të rrotullimeve. Një përmbysje do të thotë skenarë kur kryhen shorte dhe asnjë lojtar nuk ka fituar xhekpotin.

Me çdo barazim pa fitore, shifra rritet me 300,000 dollarë. Kjo bileta e lotarisë online nuk ka kufij. Kjo do të thotë se fitimet mund të shkojnë në një shifër të pafundme me kusht që asnjë lojtar të mos ketë përputhur gjashtë numrat. Tre numra që përputhen shpërblehen me 1$ që është minimumi që mund të marrësh.

Shortet bëhen çdo të mërkurë dhe të shtunë në orën 20:15 me kohën Lindore. Çmimet në para që arrijnë deri në 600 dollarë mund të kërkohen dhe mblidhen në çdo shitës llotarie me kusht që t'i ketë njoftuar më parë. Çdo shifër e mësipërme duhet të mblidhet në një qendër pretendimi të Lotto-s në Nju Jork.

Opsionet e pagesës kur fitoni lloton e Nju Jorkut
Këshilla dhe truket për të luajtur Lotto në Nju Jork

Këshilla dhe truket për të luajtur Lotto në Nju Jork

Lojtarët luajnë New York Lotto Online me një mentalitet fitues. Fitimet nuk sigurohen kurrë në New York Lotto online. Lotaria online është një lojë fati, por megjithatë, mund të aplikoni disa strategji në zgjedhjen e numrave. Dikush mund të përdorë numrat e kombinuar shkencërisht që prodhohen nga sistemet e lotarisë. Truket e tjera që një lojtar mund të zbatojë për t'u siguruar që të përfitojë sa më shumë nga Lotto e Nju Jorkut (6-topa, 7-topa) përfshijnë:

Përzierja e numrave

Kur zgjedhin numra, këshillohet që lojtarët të mos zgjedhin grupe me një numër si zgjedhja e vetëm 20-sheve apo edhe zgjedhja e numrave njëshifrorë si 1 dhe 5. Kjo ka për qëllim të sigurojë që dikush të luajë një lojë të ekuilibruar duke rritur kështu shanset e lojtarit për të fituar. Përzierja e numrave duhet të përmbajë në mënyrë të barabartë numrat e lartë dhe të ulët në fushën e numrave të dhënë.

Përzieni numrat çift dhe tek

Kur zgjidhni një kombinim prej gjashtë numrash, është një mashtrim i mirë për të zgjedhur numrat tek dhe çift në mënyrë uniforme, le të themi tre numra tek dhe tre numra çift. Me një përhapje të tillë numrash, një lojtar ka një shans më të mirë gjatë shortit.

Këshilla dhe truket për të luajtur Lotto në Nju Jork

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është lloto e Nju Jorkut?

New York Lotto është një lojë lotarie ku lojtarët zgjedhin gjashtë numra nga 1 deri në 59. Është i njohur për jackpotet e mëdha dhe çmimet e ndryshme. Shortet zhvillohen dy herë në javë dhe ka gjithashtu një numër bonusi që mund të rrisë fitimet për disa nivele çmimesh.

Si luani New York Lotto?

Për të luajtur, zgjidhni gjashtë numra midis 1 dhe 59 ose përdorni opsionin Zgjedhja e shpejtë për numra të rastit. Nëse të gjithë numrat tuaj përputhen me ato të tërhequra, ju fitoni xhekpotin. Ka edhe çmime për përputhjen e më pak numrave.

A mund të luani New York Lotto në internet?

Po, ju mund të luani New York Lotto në internet nëse jeni në Nju Jork. Ju mund të blini bileta përmes aplikacioneve të caktuara celulare ose në vende të autorizuara të shitjes me pakicë.

Çfarë ndodh kur ka fitues të shumtë të çmimeve?

Nëse ka shumë fitues, jackpoti i New York Lotto ndahet në mënyrë të barabartë midis të gjitha biletave fituese.

A tatohen fitimet nga Lotto e Nju Jorkut?

Po, të gjitha fitimet nga Lotto e Nju Jorkut janë subjekt i taksave shtetërore dhe federale.

Si funksionon numri i bonusit në New York Lotto?

Numri i bonusit tërhiqet pas gjashtë numrave fillestarë. Përputhja e tij me disa nga numrat kryesorë mund të çojë në fitime më të larta në nivele të caktuara çmimesh.

Cilat janë shanset për të fituar xhekpotin e Nju Jorkut Lotto?

Shanset për të fituar xhekpotin duke përputhur të gjashtë numrat në Lotton e Nju Jorkut janë 1 në 45,057,474.

Ku shkojnë paratë nga shitja e biletave të New York Lotto?

Një pjesë e konsiderueshme e të ardhurave nga shitja e biletave përdoret për të mbështetur arsimin publik në shtetin e Nju Jorkut.

Si pretendohen çmimet në New York Lotto?

Për çmime deri në 600 dollarë, mund t'i kërkoni në çdo shitës llotarie. Shuma më të mëdha duhet të kërkohen në një qendër pretendimi Lotto në Nju Jork.

Cilat janë disa strategji për të luajtur Nju Jork Lotto?

Një strategji e mirë përfshin përzierjen e numrave të lartë dhe të ulët dhe kombinimin e numrave çift dhe tek në përzgjedhjen tuaj. Shmangni zgjedhjen e numrave në një grup të vetëm, si të gjitha 20-at ose shifrat njëshifrore, për të balancuar lojën tuaj.