Powerball Lotari më e mirë në 2023

Një nga lotaritë më të mëdha sot është Powerball, i njohur më parë si Lotto America. Lotaria drejtohet nga një organizatë jofitimprurëse që përfshin disa korporata dhe lobistë amerikanë që punojnë nën një ombrellë të quajtur Shoqata e Lotarisë Shumë-Shtetërore (MUSL). Powerball është i disponueshëm në 45 shtete në SHBA dhe në Distriktin e Kolumbisë, Ishujt e Virgjër të SHBA dhe Porto Riko.

Ndërsa kjo llotari në internet është e bazuar në Shtetet e Bashkuara, lojtarët nga jashtë vendit mund të marrin pjesë. Megjithatë, ata duhet të blejnë fizikisht biletat e tyre në ndonjë nga juridiksionet e shitjes së biletave Powerball.

Powerball Lotari më e mirë në 2023
Ku të blini bileta për Powerball?

Ku të blini bileta për Powerball?

Në 45 shtetet, Distrikti i Kolumbisë, Ishujt e Virgjër të SHBA-së dhe Puerto Riko, lojtarët mund të blejnë bileta Powerball në pika karburanti, dyqane komoditeti ose dyqane ushqimore. Për rekord, biletat e lotarisë Powerball nuk shiten në Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah dhe Alabama.

Si të blini një biletë lotarie në internet

Biletat e lotarisë Powerball mund të blihen edhe online. Por është vetëm në disa shtete ku lojtarët mund t'i blejnë ato biletat e lojërave të lotarisë në internet, të cilat janë Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, North Carolina, North Dakota dhe Pennsylvania.

Për rekord, ka vende specifike ku biletat e Powerball shiten legalisht në shtetet e lartpërmendura. Këto faqe drejtohen ose nga korporata shtetërore e llotarisë ose nga qeveria. Lojtarët që blejnë bileta nga faqet e palëve të treta rrezikojnë të humbasin fitimet e tyre.

Ku të blini bileta për Powerball?
Historia e Powerball

Historia e Powerball

Historia e Powerball shkon prapa në vitin 1988, kur ajo njihej si Lotto America. Por më pas, në 1992, u riemërua në Powerball. Shorti i parë i Powerball u mbajt më 22 prill 1992.

Kur u prezantua Powerball, filloi të përdorte dy bateri për të nxjerrë numrat fitues, një model loto që është adoptuar edhe nga të tjerë llotaritë e njohura në internet duke përfshirë Mega Millions, Powerball të Australisë, Thunderball në MB, EuroMillions dhe Eurojackpot.

Fituesit më të mëdhenj të Powerball

Gjatë viteve, ka pasur shumë fitues të Powerball. Që nga viti 2021, fituesi më i madh i Powerball është Manuel Franco, një 18-vjeçar nga Wisconsin, i cili fitoi 768.4 milionë dollarë në mars 2019. Megjithatë, çmimi më i madh i Powerball mbetet 1.586 miliardë dollarë, por ai u nda në tre fitues nga Florida. Kaliforni dhe Tenesi.

Historia e Powerball
A është Powerball i ligjshëm?

A është Powerball i ligjshëm?

Powerball është i ligjshëm në shumicën e shteteve në Shtetet e Bashkuara. Por siç u përmend më herët, disa shtete ndalojnë Powerball dhe lotaritë në përgjithësi. Të tilla si Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah dhe Alabama e ndalojnë këtë llotari. Megjithatë, banorët e këtyre shteteve mund të blejnë bileta Powerball për sa kohë që janë fizikisht në shtetet që lejojnë lojën.

Kufijtë e moshës në Powerball

Ndërsa lojtarët nga shumë shtete të SHBA dhe jashtë SHBA-së kanë të drejtë të marrin pjesë në këtë llotari, ata duhet të plotësojnë moshën ligjore në juridiksionin e tyre. Për shembull, në shumicën e shteteve të SHBA, lojtarët duhet të jenë mbi 18 vjeç për të luajtur Powerball online ose offline.

A është Powerball i ligjshëm?
Taksat e Powerball

Taksat e Powerball

Përveç kërkesave të juridiksionit dhe moshës, lojtarët duhet të jenë të vetëdijshëm për regjimin e taksave. Powerball dhe llotaritë e tjera janë subjekt i taksave federale dhe ndoshta shtetërore.

Taksat Federale të Powerball

Që nga viti 2021, fituesit e Powerball paguajnë 25% në Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme (IRS). Kjo vlen për të gjitha fitimet mbi $5,000.

Taksat e Shtetit Powerball

Kur bëhet fjalë për taksat shtetërore, ato ndryshojnë në varësi të ligjeve tatimore të shtetit. Disa shtete, duke përfshirë Pensilvaninë, Kaliforninë, New Hampshire, Delaware, Florida, Dakotën e Jugut, Uashington, Tenesi, Teksas dhe Wyoming, nuk tatojnë llotaritë. Megjithatë, vendet si Maryland dhe Uashington DC marrin afërsisht 9% në taksat shtetërore.

Sa për fituesit nga jashtë Shteteve të Bashkuara, ka një tarifë fikse prej 30%.

Taksat e Powerball
Si të luani Powerball në internet?

Si të luani Powerball në internet?

US Powerball është ndër llotaritë më të aksesueshme për të luajtur. Në thelb, numrat fitues të Powerball nxirren nga dy bateri. Tamburi i parë ka topa të bardhë (WB) të numëruar nga një deri në 69, ndërsa daullja e dytë ka topa të kuq, të njohur ndryshe si topa të fuqisë (PB), të numëruar nga një deri në 26.

Për të hyrë në lojë, një lojtar duhet së pari të blejë një biletë, me çmim 2 dollarë secila. Hapi tjetër është të zgjidhni pesë numra topash të bardhë nga daullja e parë dhe një numër topi të kuq nga daullja e dytë. Ata që nuk duan të zgjedhin vetë numrat, mund të përdorin opsionin e zgjedhjes automatike (zgjedhja e shpejtë), ku numrat nga të dy bateritë zgjidhen automatikisht.

Për të fituar çmimin e madh të Powerball, lojtarët duhet të marrin me mend saktë të pesë numrat nga daullja e parë dhe numrin nga daullja e dytë. Por më pas, ka disa mënyra të tjera për të fituar këtë llotari edhe nëse lojtarët humbasin çmimin e madh.

Mos harroni të kontrolloni rezultatet e powerball pasi luajti këtë lojë.

Çfarë është Powerball Power Play?

Në vitin 2021, Powerball shtoi një veçori tjetër emocionuese të quajtur Power Play. Për fillestarët, kjo është një shenjë që rrit fitimet deri në pesë herë kur çmimi është 50,000 dollarë dhe deri në 10 herë kur çmimi është nën 150,000 dollarë. Aktivizimi i një Power Play kushton 1 dollarë shtesë. Për rekord, Power Play është i disponueshëm në të gjitha shtetet dhe juridiksionet ku shiten biletat e Powerball, përveç Kalifornisë.

Si të luani Powerball në internet?
Cilat janë shanset për të fituar Powerball?

Cilat janë shanset për të fituar Powerball?

Të gjithë ata që blejnë një biletë Powerball kanë shpresat për të rrëmbyer çmimin kryesor, ose të paktën ndonjë nga dhuratat e tjera më të ulëta. Por atëherë, është një arritje kaq sfiduese tani që shanset për të fituar Powerball janë kaq të pakta.

Më poshtë janë disa nga çmimet e Powerball, si t'i fitoni ato dhe shanset.

  • Çmimi i Madh $40 milion+ (5WB + PB): Shanset janë një në 292,201,338
  • $1,000,000 (5WB): Shanset janë një në 11,688,053
  • $50,000 (4WB + PB): Shanset janë një në 913,129
  • 100 dollarë (4 WB): Shanset janë një në 36,525
  • 100 dollarë (3WB + PB): Shanset janë një në 14,494
  • 7 dollarë (3 WB): Shanset janë një në 580
  • 7 dollarë (2WB + PB): Shanset janë një në 701
  • 4 dollarë (1WB + PB): Shanset janë një në 92
  • 4 $ (0WB+ PB): Shanset janë një në 38
Cilat janë shanset për të fituar Powerball?
Opsionet e pagesës së Powerball

Opsionet e pagesës së Powerball

Kur bëhet fjalë për opsionet e pagesës, ekzistojnë dy metoda të disponueshme.

Fituesit me më pak se 600 dollarë mund të kërkojnë paratë e tyre në një shitës llotarie në shtetin ku kanë blerë biletën e tyre. Përsa i përket fituesve të xhekpotit, ata mund të kërkojnë paratë e tyre të çmimit si një shumë e madhe e paguar në dy këste ose këste të paguara në mbi 30 vjet.

Pagesat paushall tërheqin taksa më të larta, dhe shuma totale është më e ulët, ndërsa me anuitete shuma e taksës është më e ulët dhe çdo këst është më i lartë për 5%.

Powerball Barzon

Shorti i Powerball në SHBA mbahet tre herë në javë: të hënën, të mërkurën dhe të shtunën në orën 22:59 ET.

Opsionet e pagesës së Powerball
Këshilla dhe truket për të luajtur Powerball

Këshilla dhe truket për të luajtur Powerball

Nga shanset e Powerball të diskutuara më sipër, është e qartë se të goditësh çmimin e madh të Powerball ose të fitosh ndonjë çmim tjetër është një mal për t'u ngjitur. Kjo për shkak se shanset e lotarisë janë kaq të holla. Por kjo nuk do të thotë të fitosh këtë lojë është e pamundur. Ndërsa është thjesht një lojë fati, disa strategji mund t'i ndihmojnë lojtarët të rrisin shanset e tyre për të fituar.

Këshilla e parë e rëndësishme për të rritur shanset për të fituar është blerja e më shumë biletave, natyrisht, me numra të ndryshëm Powerball. Ndërsa një lojtar mund të duhet të shpenzojë shumë para për bileta, mund të jetë e vlefshme nëse ata arrijnë ndonjë nga çmimet e mëdha.

Një tjetër këshillë profesionale është të përqendroheni në numrat standardë fitues të Powerball. Ndërsa të gjithë numrat kanë një shans për t'u tërhequr, disa janë tërhequr në mënyrë të përsëritur.

Bashkimi në pishinat e lotarisë është gjithashtu një strategji tjetër për të fituar Powerball. Kur luani si familje, miq ose kolegë, shanset janë të larta që një nga anëtarët e grupit të arrijë çmimin e parë. Por e meta është se paratë e çmimit do të duhet të ndahen.

Këshilla dhe truket për të luajtur Powerball
Duke përfunduar

Duke përfunduar

Ky është fundi i këtij udhëzuesi se si të luani llotarinë në internet. Ndërsa fitimi i lotarisë Powerball tingëllon i pamundur, ia vlen ta provoni duke blerë një biletë lotarie në internet. Megjithatë, kumari i përgjegjshëm duhet të mbetet gjithmonë një prioritet.

Duke përfunduar