UK National Lotto Lotari më e mirë në 2023

Në Angli, biletat e Lotos Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar në internet janë të përhapura. Mbi tre të katërtat e britanikëve blejnë shpesh bileta. Një lojtar mund të hyjë për të fituar një jackpot masiv për vetëm dy paund (2 dollarë). Lotaritë janë të përjashtuara nga rregulli që ndalon banorët nën moshën 18 vjeç të marrin pjesë në lojëra të fatit, gjë që është një përfitim për shitjet tashmë të forta të biletave.

Qytetarët britanikë deri në moshën 16 vjeç mund të blejnë bileta lotarie në internet. Një tipar i dëshirueshëm për bastorët që nuk duhet të pranojnë pagesa me këste është opsioni i fituesit për të zgjedhur shuma të përgjithshme.

UK National Lotto Lotari më e mirë në 2023
Si të blini biletën e Lotarisë Kombëtare të Lotos në Mbretërinë e Bashkuar në internet

Si të blini biletën e Lotarisë Kombëtare të Lotos në Mbretërinë e Bashkuar në internet

Për të luajtur Lotto, një lojtar duhet të jetë së paku 16 vjeç. Edhe pse ekziston një aplikacion zyrtar, përdoret vetëm për qëllime informative dhe marketingu. Lojtarët mund të blejnë bileta vetëm përmes pikave të autorizuara të lotarisë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar ose në internet. Nëpër faqet e internetit të drejtuara nga agjentë të lotarisë, lojtarë nga vendet e tjera mund të luajnë online.

Ka përjashtime nga rregulli që taksa nuk detyrohet për fitimet e lotarisë në Mbretërinë e Bashkuar. Nëse interesi i fituar nga një shpërblim është mjaft i lartë, ai mund t'i nënshtrohet tatimit si pjesë e tatimit të rregullt mbi të ardhurat. Megjithatë, nëse fituesit zgjedhin t'i shpërndajnë fitimet e tyre kujtdo, ata duhet të jenë të vetëdijshëm se mund të jenë përgjegjës për pagesën e tatimit mbi trashëgiminë nëse vdesin brenda shtatë viteve.

Pjesëmarrësit nga jashtë mund të jenë përgjegjës për mbajtjen në burim në vendin e tyre. Në rast dyshimesh për taksat, duhet parë një profesionist financiar sepse është një çështje e ndërlikuar që varet nga rrethana të caktuara.

Si të blini biletën e Lotarisë Kombëtare të Lotos në Mbretërinë e Bashkuar në internet
Historia e Lotos Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar

Historia e Lotos Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar

Lotto u prezantua për herë të parë në 1994 nën emrin e Lotarisë Kombëtare në Mbretëria e Bashkuar. Në vitin 2002, emri u shkurtua në Lotto. Lotaria Kombëtare është tani termi i preferuar për të gjitha lojërat e lotarisë në Mbretërinë e Bashkuar. Në kohën e fillimit, mezi 10% e 400,000 biletave të ofruara për shitje u blenë nga kumarxhinjtë.

Qeveria angleze ua shiti të drejtat e biletave të lotarisë ndërmjetësve në dekadën që pasoi. Për të shitur biletat, ndërmjetësit punësuan vrapues. Brokerët shpesh ofronin bastesh që donin të vendosnin bast, por nuk kishin fondet për aksionet totale të çmimit të biletave.

Ndryshime të shumta të formatit janë bërë në short, duke përfshirë shtimin e lojërave të reja dhe futjen e jackpot-it dhe kapakëve të rikthimit. Ndryshimi i rëndësishëm ishte futja e shumave të paracaktuara të çmimeve në çdo nivel dhe një rritje e numrit të topave nga 49 në 59 në 2015. Lotaritë private fituan para për qëllime bamirësie përveç atyre publike.

Historia e Lotos Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar
A është Loto Kombëtare e Mbretërisë së Bashkuar ligjore?

A është Loto Kombëtare e Mbretërisë së Bashkuar ligjore?

Akti Kombëtar i Lotarisë së Mbretërisë së Bashkuar krijoi kornizën për qeverisjen e infrastrukturës së llotarisë së Anglisë në vitin 1993. Në aspektin ligjor, lotaria është një pjesë e rëndësishme e shoqërisë në Mbretërinë e Bashkuar. Shorti i parë u mbajt në nëntor të vitit 1994.

Lotaria, e cila u themelua për të mbledhur para për qëllime bamirësie, tani ka gjeneruar më shumë se 35 miliardë paund dhe ka dhënë më shumë se 59 miliardë paund çmime për lojtarët. Zyra e parë e Lotarisë Kombëtare, e cila mbikëqyr shpërndarjen e të ardhurave nga llotaria, u formua sipas Aktit Kombëtar të Lotarisë.

A është Loto Kombëtare e Mbretërisë së Bashkuar ligjore?
Si të luani Lotto Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar në internet

Si të luani Lotto Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar në internet

Pjesëmarrësit zgjedhin gjashtë numra nga një tenxhere prej 1 deri në 59 për hyrjen e tyre ose zgjedhin një ulje me fat për numrat e zgjedhur rastësisht. Çdo linjë kushton 2,00 £ për të hyrë. Shitja e biletave përfundon 30 minuta para shortit dhe rifillon menjëherë pas. Faqja zyrtare e Lotarisë Kombëtare transmeton shortin drejtpërdrejt dhe më pas i transmeton rezultatet në TV dhe radio kombëtare.

Shortet zhvillohen çdo të mërkurë në orën 2000 dhe të shtunën në orën 2100 sipas kohës lokale. Çmimi minimal për vizatimet e lotarisë është 2 milionë funte të mërkurave dhe 3.8 milionë funte të shtunave.

Ndërsa nuk ka asnjë kapak çmimi i parë, kapaku i rikthimit lejohet vetëm për pesë vizatime, pas së cilës çmimi i parë zbret në të gjitha nivelet e tjera të çmimeve të parave nëse askush nuk përputhet me të gjashtë numrat në një short "Duhet të fitohet".

Xhekpoti më i lartë i Lotto-s, me vlerë 66,070,646 £, u nda midis dy mbajtësve me fat të biletave më 9 janar 2016. Një muaj më vonë, më 13 shkurt 2016, një biletë e vetme fitoi çmimin më të rëndësishëm, me një total prej 32.5 milionë funte.

Si të luani Lotto Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar në internet
Shanset për të fituar Loton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar

Shanset për të fituar Loton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar

Përputhja e numrave të zgjedhur të Lotto-s me numrat fitues i lejon lojtarët të fitojnë çmime; çdo barazim ka miliona paund në para për çmime. Shanset për të përputhur të gjashtë numrat janë një në 45,057,474.

Megjithëse çmimet relativisht të mëdha fillestare balancojnë gjasat për të fituar, këto janë disa nga shanset më të gjata në të gjithë botën. Me shanset për të fituar 1 në 9, lojtarët mund të fitojnë çmime në gjashtë nivele të ndryshme, duke e bërë këtë një nga lotaritë më të mira në internet.

Lojtarët duhet të kenë një kombinim të të paktën dy nga gjashtë numrat kryesorë. Megjithatë, vlera e shpërblimeve rritet kur pjesëmarrësit përputhen me më shumë numra.

Ka shumë shpërblime të tjera me Lotton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar. Matching 5 + Bonus Ball ka shanse 1 në 7,509,579 dhe fiton 1 milion £.

Shanset për të përputhur pesë numra janë 1 në 144,415, duke fituar 1,750 £. Përputhja e 4 numrave ka një koeficient 1 në 2,180 dhe lojtarët fitojnë 140 £. Numrat 3 dhe 2 kanë shanse 1 në 97, me fituesit që marrin 30 £. Përputhja e vetëm dy numrave i fiton lojtarit një Loto Falas me fat me shanset 1 në 10.3.

Shanset për të fituar Loton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar
Opsionet e pagesës për Fituesit e Lotos Kombëtare në Mbretërinë e Bashkuar

Opsionet e pagesës për Fituesit e Lotos Kombëtare në Mbretërinë e Bashkuar

Me çmime deri në dy numra që përputhen, shanset për të fituar një çmim me Lotton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar janë 1:9.3. Xhekpoti fillon me dy milionë paund të mërkurën dhe të shtunën fillon me 3.8 milionë funte. Nëse nuk ka fitues në shortin aktual, ai ose kalon në shortin e mëpasshëm ose ndahet midis të gjithë lojtarëve që përputhen me gjashtë numra.

Çmimet fikse në çdo nivel nën xhekpot variojnë nga një ulje fati falas për përputhjen e vetëm dy numrave deri në një milion paund për përputhjen e pesë numrave kryesorë plus Top Bonusi. Topi Bonus hyn në lojë vetëm kur përputhen pesë nga topat kryesorë.

Ekziston një kufi me pesë barazime për numrin e herëve që çmimi i parë mund të vazhdojë të rritet. Shorti tjetër do të paraqesë një short që duhet të fitohet, duke siguruar që xhekpoti të shpërndahet kur nuk ka fitues të Ndeshjes 6. Në rast të një uljeje, çmimet më të ulëta mund të marrin rritje të konsiderueshme.

Opsionet e pagesës për Fituesit e Lotos Kombëtare në Mbretërinë e Bashkuar
Këshilla dhe truket për të luajtur Loton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar

Këshilla dhe truket për të luajtur Loton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar

Ndërsa ka shumë faktorë që lojtarët nuk mund t'i kontrollojnë, ka disa mënyra për të përmirësuar shanset e tyre për të fituar jackpot-in në një llotari të madhe. Mundësia për të fituar Lotton është e njëjtë për çdo rresht numrash. Rritja e hyrjeve është një mënyrë për pjesëmarrësit për të rritur shanset.

Duke luajtur në një sindikatë është një metodë e përballueshme pasi lojtarët mund të ndajnë koston me të tjerët dhe të rrisin shanset e tyre në të njëjtën kohë.

Të gjithë kanë një sistem të ndryshëm për zgjedhjen e numrave të lotarisë në internet. Disa lojtarë mendojnë se bërja e një zgjedhjeje më të qëllimshme do t'u ofrojë atyre një shans më të madh sesa të zgjedhin diçka rastësisht.

Megjithëse zgjedhja e numrave bazuar në datat e paharrueshme e bën më të thjeshtë rikujtimin e rreshtave, pjesëmarrësit do të humbasin çmimin e parë nëse zgjidhen numrat 32 e lart. Për më tepër, meqenëse shumë njerëz përdorin këtë strategji, ka më shumë gjasa që fituesit të ndajnë shpërblimin nëse numrat e tyre do të tërhiqen.

Strategji të tjera të dobishme

Sistemet mund të rrisin shanset për të fituar duke u mundësuar pjesëmarrësve të mbulojnë të gjitha kombinimet e numrave brenda një diapazoni specifik. Për shembull, lojtarët mund të mësojnë se si të blejnë bileta për Lotton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar duke zgjedhur shtatë ose më shumë numra dhe duke futur çdo kombinim të mundshëm në një linjë të ndryshme. Në këtë situatë, dikush do të kishte shtatë shanse për të fituar.

Këshilla dhe truket për të luajtur Loton Kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar