Udhëzuesi juaj i Loto 6 2023

Lotto 6, popullor Takarakuji në Japoni, është një nga lojërat më të spikatura japoneze të lotarisë. Lotaria u themelua në vitin 2000 dhe shorti i parë i saj u bë më 5 tetor të po këtij viti. Kjo llotari gëzon një popullaritet të jashtëzakonshëm në Japoni dhe më gjerë. Lotto 6 është veçanërisht tërheqës për lojtarët e lotarisë për shkak të shumave të larta të çmimit të parë. Shuma minimale e çmimit të parë është zakonisht 200 milion ¥, një ekuivalent me rreth 1.6 milion €. Një tjetër arsye pse lojtarët e shohin Lotto 6 tërheqës është sepse biletat janë relativisht të lira.

Çdo biletë kushton vetëm 200 ¥, që është afërsisht 1,6 €. Lotaria gjithashtu lejon lojtarë nga disa vende të marrin pjesë. Kjo është bërë e mundur nëpërmjet platformës online ku lojtarët e fatit mund të blejnë bileta të vlefshme nga kudo në botë.

Si të luani Lotto 6
Si të luani Lotto 6

Si të luani Lotto 6

Lotto 6 është një llotari progresive çmim i parë. Kjo do të thotë që nëse askush nuk e fiton llotarinë, shuma e jackpot-it kalon në shortin tjetër, duke u rritur në masë mjaft të konsiderueshme. Megjithatë, Lotto 6 kufizon shkallën në të cilën mund të rritet çmimi i parë. Shuma maksimale e lotarisë fituese është 600 milionë ¥.

Lotaria ofron gjithashtu katër nivele të tjera çmimesh jo-jackpot, duke u dhënë lojtarëve mundësi shtesë për të fituar. Shortet zakonisht zhvillohen dy herë në javë në Muzeun e ëndrrave të Lotarisë së Tokios.

Të kuptosh se si të luash llotarinë në internet është mjaft e lehtë, edhe për fillestarët. Për të luajtur Lotto 6, lojtarët duhet së pari të blejnë bileta. Biletat zakonisht gjenden në dyqanet e lotarisë me pakicë. Ka më shumë se 15,000 shitës llotarie në vend.

Një tjetër mënyrë alternative për të blerë bileta është nëpërmjet ATM-ve të disa bankave japoneze që bashkëpunojnë me lotarinë. Megjithatë, lojtarët me bazë të huaj kanë mundësinë e blerjes së një bilete llotarie në internet. Agjencitë e biletave janë gjithashtu të dobishme për fillestarët që nuk mund të kontrollojnë bileta lotarie në internet.

Pas blerjes së biletave, lojtarët duhet të zgjedhin gjashtë numra unikë nga 43 numrat e disponueshëm në bileta. Kombinimet e numrave përcaktojnë biletën fituese. Është gjithashtu e mundur që lojtarët të blejnë shumë bileta nga një faqe llotarie në internet dhe të zgjedhin numra të ndryshëm në secilën biletë për të rritur shanset e tyre për të fituar.

Pas blerjes me sukses të biletave, lojtari duhet të presë shortin e radhës për të përcaktuar nëse ka fituar. Shortet e Lotto 6 zakonisht zhvillohen çdo të hënë dhe të enjte të çdo jave.

Loto 6 fiton

Gjatë shorteve të Lotto 6, një makinë vizatimi e quajtur Yume Lotto-Kun zakonisht zgjedh numrat fitues. Janë tërhequr gjithsej shtatë numra. Një lojtar duhet të ketë një biletë me numra lloto që përputhen me gjashtë numrat e parë të tërhequr për të fituar xhekpotin e lotarisë.

Topi i bonusit zakonisht përdoret për të dhënë çmimin e nivelit të dytë. Për këtë, një lojtar duhet të përputhet me pesë nga gjashtë numrat e parë fitues plus topin bonus. Kjo do të thotë se ende përputhen gjithsej gjashtë numra. Shkalla e çmimit të tretë, të katërt dhe të pestë fitohet duke përputhur respektivisht pesë, katër dhe tre numra. Rezultatet e shorteve zakonisht publikohen në faqen e lotarisë online.

Në rast fitoreje, lojtarët duhet të kontaktojnë lotarinë për të marrë fitimet e tyre. Shuma e fituar përcakton kanalin përmes të cilit shorti do të kryejë pagesën.

Fitimet mund të dërgohen përmes metodave të sigurta të pagesës si transferta direkte bankare për shuma relativisht të vogla. Për shuma më të larta, si çmim i parë, lojtarët duhet të paraqiten në selinë e lotarisë për të mbledhur çeqe për fitimet e tyre. Për rastet kur ka shumë fitues, çmimi zakonisht ndahet në mënyrë të barabartë midis të gjithë fituesve.

Rregullat

Loja Lotto 6 i nënshtrohet disa termave dhe kushteve. Mosrespektimi i termave dhe kushteve mund të rezultojë në humbjen e fitimeve të lojtarëve. Për shembull, këto rregulla përcaktojnë në mënyrë eksplicite sa vjeç duhet të jeni për të luajtur kumar. Sigurisht, lojtarët duhet të jenë 18 vjeç e lart për të luajtur ligjërisht kumar.

Lojtarët gjithashtu duhet të jenë nga një vendi që lejon ligjërisht lojtarët për të marrë pjesë në lotari. Lojtarët duhet të blejnë bileta të paktën tridhjetë minuta para shortit që biletat të jenë të vlefshme. Lojtarët që fitojnë kanë vetëm dymbëdhjetë muaj për të kërkuar fitimet e tyre.

Si të luani Lotto 6
Cilat janë shanset për Lotto 6?

Cilat janë shanset për Lotto 6?

Shanset për të fituar xhekpotin në Lotto 6 janë mjaft të ulëta. Megjithatë, kur shanset krahasohen me llotaritë e tjera në mbarë botën, duke përfshirë faqet kryesore të lotarisë në internet, ato janë çuditërisht ndër më të mirat. Lojtarët gjithashtu nuk kanë nevojë të përputhen me shortin e shtatë të topit për të fituar xhekpotin, gjë që i bën shanset për të fituar xhekpotin edhe më të mira.

Kjo është arsyeja pse xhekpoti Lotto 6 fitohet më shpesh. Megjithatë, shumat e çmimit të parë për Lotto 6 janë relativisht më të ulëta se jackpotet për ata me shanse më të ulëta fitimi. Më poshtë është një përmbledhje e gjasave të fitimit për të gjitha nivelet e çmimeve të Lotto 6.

Xhekpoti ka shanse fitimi 1 në 6,096,454 për një çmim që varion nga 200 milion ¥ në 600 milion ¥. Niveli i çmimit të dytë ka shanse fitimi 1 në 1,016,076 për një fitim të vlerësuar prej rreth 10 milion ¥. Shanset për nivelin e tretë janë 1 në 28,224, për rreth 250,000 ¥. Dy nivelet e fundit kanë shanse 1 në 610 dhe 1 në 39 për çmime përkatësisht 6800 ¥ dhe 1000 ¥.

Shanset e fitimit të përmendura më sipër bazohen në një biletë të vetme për lojtar. Kur lojtarët blejnë më shumë bileta për të njëjtin short, shanset e tyre për të fituar përmirësohen. Kjo ndoshta është ajo që i bën shumë lojtarë të formojnë ose të bashkohen me sindikatat e lojërave të fatit.

Cilat janë shanset për Lotto 6?
Aplikacione për t'ju ndihmuar të luani Lotto 6

Aplikacione për t'ju ndihmuar të luani Lotto 6

Aplikacionet e biletave

Lotto 6 lojtarët mund të lehtë dhe të përshtatshme përdorni disa aplikacione për të blerë bileta Lotto 6. Këto aplikacione lehtësojnë barrën e krijimit të radhëve të gjata për të blerë bileta.

Ato janë gjithashtu të dobishme për lojtarët që nuk dinë të blejnë një biletë lotarie në internet. Disa aplikacione të biletave zakonisht ofrojnë bonuse për lojtarët që përdorin shpesh aplikacionet. Aplikacionet prezantojnë gjithashtu më shumë mundësi pagese për blerjen e biletave.

Aplikacionet e gjeneruesit të numrave

Aplikacionet e gjenerimit të numrave ndihmoni lojtarët të gjejnë numrat më të mirë të lotarisë për biletat e tyre. Aplikacione të tilla janë të dobishme për lojtarët që blejnë bileta të shumta për të njëjtat shorte, duke ndihmuar në përhapjen më të mirë të shanseve të fitimit.

Aplikacionet e rezultateve

Aplikacionet e rezultateve janë krijuar kryesisht për të ofruar rezultate loto nga shortet e lotarive të ndryshme. Një lojtar që blen një biletë lotarie në internet dhe përdor aplikacionet e rezultateve nuk ka nevojë të vizitojë faqe të ndryshme për të gjetur rezultatet e lotarisë. Disa aplikacione të rezultateve ruajnë gjithashtu numrat e biletave dhe kontrollojnë automatikisht për bileta fituese.

Aplikacionet e transmetimit

Aplikacionet e transmetimit janë veçanërisht të dobishme për lojtarët që preferojnë të shikojnë shortet në internet ndërsa ato ndodhin. Aplikacione të tilla bëjnë të mundur që lojtarët e tillë të shikojnë shortet në pajisjet e tyre celulare vetëm me disa prekje. Shumica e tyre gjithashtu dyfishohen si aplikacione të rezultateve.

Aplikacione për t'ju ndihmuar të luani Lotto 6