Faqet më të mira të Lotarisë Online në Shqipëri

Lotari është çdo lojë që drejtohet rastësisht. Nuk ka asnjë aftësi apo teknikë të përfshirë - fituesit zgjidhen në mënyrë të rastësishme. Megjithatë, ky është vetëm një përkufizim i përgjithshëm. Kur flasim për lotari dhe loto sot, zakonisht flasim për një lloj loje specifike.

Në mënyrë tipike, kjo lojë përfshin numra që tërhiqen në mënyrë të rastësishme nga një makinë ose një sistem tjetër. Nëse këta numra llotarie përputhen me numrat e përzgjedhur ose të caktuar për një lojtar, ai lojtar fiton një çmim. Ka shumë variacione në këtë lojë. Për shembull, një lojtari mund t'i duhet të përputhë të gjithë numrat e tij të lotos me numrat fitues, duke siguruar çmimin e parë të lotos, ose mund të marrë një çmim për përputhjen e vetëm disa prej numrave.

Shfletoni kazinotë sipas..

Gjeni kazinonë më të mirë për ju
ShtetetShtetet
Metodat e depozitimitMetodat e depozitimit
LojëraLojëra

Lajmi i fundit

Udhëzuesi i fundit i Lotarisë në internet i vitit 2023
2023-01-31

Udhëzuesi i fundit i Lotarisë në internet i vitit 2023

Që në Kinën e lashtë, ku loja Keno kishte një qëllim të ngjashëm, lotaritë kanë qenë një mënyrë popullore për të rritur të ardhurat e qeverisë. Një lotari, në formën e saj më klasike, përfshin blerjen e një bilete përpara se një grup topash të numëruar të zgjidhen rastësisht nga një vizatim.

Mënyrat e zgjuara për të shpenzuar fitimet tuaja nga Lotaria
2023-01-24

Mënyrat e zgjuara për të shpenzuar fitimet tuaja nga Lotaria

Cila do të ishte gjëja e parë që do të fitonit nëse fitonit xhekpotin nesër? Atë çantë luksoze apo palë atlete që i keni vënë në sy, apo një arratisje në vendndodhjen e ëndrrave tuaja?

Keno - Çfarë është dhe si e luani?
2023-01-17

Keno - Çfarë është dhe si e luani?

Cila mendoni se është loja e lotarisë që merr më pak vëmendjen që meriton? Ka shumë lojtarë që do të thoshin keno.

Kartat Gërvishtëse ose Lotaria: Cili është basti më i mirë
2023-01-10

Kartat Gërvishtëse ose Lotaria: Cili është basti më i mirë

A keni menduar ndonjëherë nëse kartat gërvishtëse ose lotaria ofrojnë shanse më të mira? Kartat gërvishtëse janë të këndshme dhe mund të fitohen pa shpenzuar asgjë. Ato janë lojëra fati, kështu që shumë preferojnë lojëra të bazuara në aftësi, veçanërisht në internet.

Lotaritë nëpër shekuj

Lotaritë nëpër shekuj

Numrat e lojtarit mund të zgjidhen në mënyrë të rastësishme, ose mund të jenë numra që janë "me fat" ose domethënës për atë individ. Pavarësisht disa analizave, nuk ka numra llotarie që janë "numrat më të mirë të lotarisë për të zgjedhur" - mbani mend, kjo është gjithmonë një lojë fati.

Ideja e një lotarie nuk është asgjë e re. Në Kinën e Lashtë, qeveria përdorte llotaritë shtetërore për të financojnë projekte të tilla si Muri i Madh që qëndron edhe sot e kësaj dite. Në atë që tani është Holanda dhe Belgjika, lotaritë qeveritare u zhvilluan në shekullin e 15-të për të njëjtat arsye, dhe fjala moderne "llotari" rrjedh nga holandishtja.

Lotaritë moderne mund të drejtohen nga organizata shtetërore si një mënyrë për të gjeneruar të ardhura për projekte publike, ose ato mund të operohen nga kompani private. Këto lojëra vazhdojnë të jenë të njohura në shumë vende të ndryshme anembanë botës, pasi ato ofrojnë një mënyrë relativisht me kosto të ulët dhe me rrezik të ulët për të fituar një shumë të madhe parash. Për sa kohë që këto lojëra menaxhohen dhe rregullohen siç duhet, ne mund të presim që ato të jenë një pjesë e peizazhit të lojërave të fatit për brezat që vijnë.

Lotaritë nëpër shekuj
Lotari në mbarë botën

Lotari në mbarë botën

Lotaritë në internet janë jashtëzakonisht të njohura në mbarë botën. shtetet në çdo kontinent përveç Antarktidës kanë një lloj llotarie mbarëkombëtare, ndërsa disa rajone si Evropa kanë edhe llotari ndërkombëtare me lojtarë nga shumë vende. Shtetet dhe territoret më të vogla kanë gjithashtu versionin e tyre të një lotarie. Shumë shtete indiane dhe amerikane kanë llotaritë e tyre, për shembull, ndërsa Jersey dhe Guernsey operojnë Lotarinë Channel Island, pavarësisht se janë territore sovrane të Mbretërisë së Bashkuar.

Regjistro Fitimet e Lotarisë

Çmimet ndryshojnë nga llotaria në llotari dhe nga vendi në vend. Shumica e çmimeve më të mëdha në histori kanë ardhur nga Shtetet e Bashkuara, duke përfshirë tre bileta fituese për një short të lotarisë Powerball në 2016, me një vlerë totale prej 1.586 miliardë dollarësh. Në vitin 2018, një mbajtës i vetëm biletash nga Karolina e Jugut u largua me 1.537 miliardë dollarë në lotarinë Mega Millions. Fitorja më e madhe jashtë Shteteve të Bashkuara erdhi në vitin 2006 kur dy mbajtës të biletave franceze dhe një nga Portugalia morën 207.80 milionë dollarë në lotarinë EuroMillions.

Edhe në vendet ku lojërat e fatit janë teknikisht të paligjshme, si në Izrael dhe Kinë, lotaritë po lulëzojnë. Kjo është kryesisht falë fuqisë pozitive të lojërave të fatit të përgjegjshëm të lotarisë. Qeveria izraelite, për shembull, zgjodhi të nisë llotarinë shtetërore Mifal HaPayis për të financuar ndërtimin e një spitali në qytetin e Tel Avivit.

Lotari në mbarë botën
Si luani Lotto?

Si luani Lotto?

Ndërsa specifikat e lojës së lotarisë do të jenë të ndryshme në varësi të vendit ku jeni dhe çfarë llotarie po luani, bazat janë të njëjta.

Hapi 1: Vendosni se ku dhe si të luani

Tradicionalisht, lojtarët do të duhej të vizitonin një dyqan të licencuar ose një pikë lotarie dhe të blinin një biletë nga një shitës. Megjithatë, kjo ka ndryshuar vitet e fundit dhe procesi është dixhitalizuar. Tani, ju mund të luani loto në faqen e internetit të ofruesit tuaj të zgjedhur të lotos. Mund të mos keni nevojë të regjistroheni, pasi bileta e blerë do të jetë e mjaftueshme për të shlyer çmimin tuaj nëse shfaqen numrat tuaj, megjithëse regjistrimi mund ta bëjë më të lehtë lojën në të ardhmen. Mund të luani në celular? Në shumë raste, po. Mund të hyni në faqen e internetit të lotos nëpërmjet shfletuesit tuaj celular ose të shkarkoni aplikacionin e lotos për të luajtur në lëvizje.

Hapi 2: Zgjidhni numrat tuaj

Çdo llotari është e ndryshme, por për Lotaria Kombëtare e Mbretërisë së Bashkuar, do t'ju duhet të zgjidhni gjashtë numra të ndryshëm për lojën standarde të lotos. Nëse regjistroheni në uebsajtin e lotos, do të mund të ruani numrat tuaj, duke luajtur me të njëjtin grup vlerash çdo herë. Ju gjithashtu do të keni mundësinë të zgjidhni numra në mënyrë të rastësishme me shumë ofrues të lotove.

Hapi 3: Zgjidhni kur të luani

Mund të ketë lojëra të ndryshme gjatë javës. Për shembull, mund të ketë një short të mesjavës që mbahet të mërkurën dhe një short i fundjavës të shtunën. Këto barazime mund të jenë pjesë e së njëjtës lojë, ose mund të jenë të pavarura. Sigurohuni që të dini se cilën lojë po luani përpara se të blini biletën tuaj.

Hapi 4: Paguani biletën

Në përgjithësi, nuk do të keni paguar ende asgjë dhe numrat tuaj nuk do të regjistrohen në sistem. Për të luajtur llotarinë, kontrolloni dy herë numrat tuaj dhe përfundoni blerjen. Kjo është ajo - ju jeni duke luajtur llotarinë!

Si luani Lotto?
Si funksionon Lotto?

Si funksionon Lotto?

Loto është mjaft e drejtpërdrejtë, dhe ju do të merrni shpejt mundësinë për të luajtur lojën. Megjithatë, ka disa gjëra që duhen mbajtur parasysh.

Xhekpoti

Në përgjithësi, lotarisë do t'i bashkëngjitet një çmim i parë. Kjo është shuma totale e parave që është në dispozicion. Xhekpoti do të përcaktohet sipas të ardhurave të marra nga biletat pasi të jenë bërë zbritjet. Zbritjet përfshijnë tarifat, kostot e funksionimit të lotarisë, donacionet bamirëse dhe çmime të tjera, si çmime të vogla për dy ose tre numra. Fitimi i xhekpotit vetëm me një biletë të vetme është gjithmonë mënyra më e mirë për të fituar lotarinë, por kjo mund të mos ndodhë në short.

Bileta(at) fituese

Numrat e lotarisë nuk janë unik. Ju mund të kishit zgjedhur shumë lehtë të njëjtat numra si një lojtar tjetër, dhe në fakt, kjo është e zakonshme. Në rast se ka shumë bileta fituese, jackpoti do të jetë të përbashkëta mes mbajtësve të biletave. Mbani mend, xhekpoti është shuma maksimale e parave që mund të paguhet - nuk është e garantuar që të gjitha do t'i shkojnë një fituesi të vetëm.

Rrotullime

Loto është një lojë fati, dhe kështu ekziston mundësia që askush të mos e fitojë xhekpotin në një lojë të caktuar. Nëse kjo ndodh, çmimi i parë do të jetë i rrokullisur në lojën e mëposhtme, duke rritur shumën e parave që mund të fitohen. Kjo është arsyeja pse ne kemi parë jackpot të tilla të mëdha në lojëra të tilla si Mega Miliona në SHBA dhe EuroMillions në Europë. Të gjithë lojtarët duhet të blejnë bileta të reja për shortin e rikthimit - konsiderohet të jetë një lojë e re, jo një vazhdim i shortit të mëparshëm.

Si funksionon Lotto?
Si dhe ku të blini biletat e Lotarisë në internet?

Si dhe ku të blini biletat e Lotarisë në internet?

Siç e kemi parë, ju keni shumë mundësi kur bëhet fjalë për blerjen e biletave të lotarisë online. Pra, ku filloni?

Epo, duhet të filloni me këshilla që mund t'i besoni. Me kaq shumë ofrues të ndryshëm të faqeve të lotarisë në internet, kaq shumë jackpot të ndryshëm dhe kaq shumë sisteme të ndryshme atje, duhet të siguroheni që të keni udhëzimet e ekspertëve që do t'ju vendosin në rrugën e duhur. Ne nuk mund t'ju tregojmë mënyrën më të mirë për të fituar llotarinë ose biletat më të mira të lotarisë për të blerë, por ne mund t'ju ndihmojmë të gjeni faqen më të mirë të lotarisë në internet për nevojat tuaja.

Hidhini një sy listës sonë të uebsajteve kryesore të biletave të lotarisë në internet në 2023 . Këto faqe interneti janë renditur sipas kritereve tona të përpikta, duke u ofruar klientëve një mënyrë të sigurt dhe të këndshme për të luajtur loto, si dhe një shans të drejtë për të fituar.

Si dhe ku të blini biletat e Lotarisë në internet?
Uebsajtet kryesore të Lotarisë për 2023

Uebsajtet kryesore të Lotarisë për 2023

Ne përdorim një sërë kriteresh të ndryshme për të vendosur për faqet e internetit më të mira të lotarisë për klientët online. Kjo perfshin:

 • Aksesueshmëria dhe lehtësia e përdorimit
 • Siguria dhe siguria për klientët që përdorin faqen e internetit
 • Struktura dhe konfigurimi i faqes, duke përfshirë përdorimin e kriptimit dhe protokolleve SSL
 • Opsionet e lojrave që faqet e internetit ofrojnë për klientët
 • Xhekpotet dhe çmimet që klientët duhet të fitojnë
 • Përvoja që ofron kompania e lotos
 • Mbështetja e klientit që ofron kompania

E gjithë kjo na ndihmon të sigurohemi që faqet e internetit që listojmë janë të cilësisë më të mirë. Duke qenë se këta ofrues llotarie janë të gjithë të drejtë dhe të sigurt, ata përfaqësojnë shansin tuaj më të mirë për të fituar lotarinë, por sigurisht, nuk ka garanci. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me faqet e listuara këtu ose keni nevojë për ndonjë këshillë ose udhëzim të mëtejshëm për blerjen e biletave të lotarisë në internet, kontaktoni ekipin tonë sot.

Uebsajtet kryesore të Lotarisë për 2023
Cilat janë shanset për të fituar?

Cilat janë shanset për të fituar?

Të luash llotarinë është përgjithësisht e thjeshtë. Ju nuk keni nevojë të shqetësoheni për shanset dhe konsideratat shpesh komplekse të diçkaje si bastet sportive. Në vend të kësaj, ju jeni duke u përfshirë në një lojë fati. Ju duhet të përputhni numrat tuaj me vlerat e tërhequra rastësisht për të pasur një shans për të fituar. Për çdo zgjedhje shtesë të shtuar, gjasat për të arritur një ndeshje perfekte rriten. Është kaq e thjeshtë.

Le të themi se duhet të zgjidhni një numër nga një numër 49 i mundshëm. Meqenëse ka 49 opsione, ju keni 1/49 shanse për të fituar. Por çfarë ndodh kur zgjidhni një numër tjetër? Epo, tani kanë mbetur vetëm 48 numra, kështu që shanset tuaja për të zgjedhur numrin e duhur këtu janë 1/48. Por ju duhen të dy numrat për të fituar. Kjo është ajo ku shanset fillojnë të zgjasin me shpejtësi. Mundësia për të marrë dy nga numrat e saktë në një llotari me 49 numra është 1/2352.

Deri në momentin që keni arritur gjashtë numra, ju keni ulur shanset për të zgjedhur numrin e duhur në 1/44, pasi pesë opsione tashmë janë hequr. Megjithatë, ju duhet të përputheni me të gjashtë numrat, dhe kështu shanset në këtë pikë janë vërtet shumë, shumë të gjata.

Cilat janë shanset për të fituar?
Cilat lloje të shanset e Lotarisë në internet ekzistojnë?

Cilat lloje të shanset e Lotarisë në internet ekzistojnë?

Ka disa lloje të ndryshme të shanset e lotarisë atje. Hidhini një sy listës sonë dhe vendosni se cili lloj përfaqëson shanset më të mira të lotarisë për ju.

6 nga 49

6 nga 49 ndonjëherë konsiderohet loja standarde e lotarisë. Ne e kemi parë këtë lloj loje më lart. Ju thjesht zgjidhni gjashtë numra dhe nëse përputhen me numrat e zgjedhur rastësisht, ju fitoni!

Powerballs dhe topa bonus

Më e mira në internet Lotaritë shpesh shfaqin topa me fuqi ose topa bonus. Kjo do të thotë që ju duhet të përputheni me një numër të caktuar numrash standardë për të fituar një çmim, dhe pastaj ju duhet të përputheni me topin e bonusit për të fituar xhekpotin. Ndonjëherë, ky top powerball ose bonus do të tërhiqet nga i njëjti grup si numrat e tjerë, duke shkurtuar shanset.

Spot çmime

Ju mund të merrni një çmim të caktuar për përputhjen e një grupi më të vogël numrash, si p.sh. marrja e tre numrave të saktë. Shanset për këtë janë shumë më të shkurtra se shanset për çmimin e çmimit.

Cilat lloje të shanset e Lotarisë në internet ekzistojnë?
A është e ligjshme të luash Lotarinë?

A është e ligjshme të luash Lotarinë?

Lotaria shijohet nga klientët në mbarë botën, nga Amerika e Veriut në Amerikën e Jugut, nga Evropa dhe Afrika deri në Azi dhe Australi. Edhe tregje të tilla si Kina dhe Izraeli - të cilët tradicionalisht e kanë të jashtëligjshme lojërat e fatit - lejojnë disa lloje loto. Pra, në shumicën e rasteve, po, është krejtësisht e ligjshme të luash loto!

Fatkeqësisht, nuk është e ligjshme kudo. Në Shtetet e Bashkuara, Alabama, Alaska, Arkansas, Hawaii, Misisipi, Nevada, Utah dhe Wyoming nuk kanë llotari shtetërore dhe përpjekja për të luajtur llotarinë në këto shtete mund të jetë e paligjshme. Në mënyrë të ngjashme, disa shtete indiane kanë nxjerrë jashtë ligjit lojërat e lotarisë.

Të gjithë ofruesit e lotos që shqyrtojmë janë të licencuar dhe të ligjshëm në të paktën një komb ose territor. Ata janë ofrues me reputacion dhe ne nuk do të reklamonim ose do të avokonim për veprimtari të paligjshme. Megjithatë, ju rekomandojmë që të kontrolloni me kujdes legjislacionin dhe rregulloren në juridiksionin tuaj lokal për t'u siguruar që nuk po e shkelni ligjin kur luani lotarinë në internet.

A është e ligjshme të luash Lotarinë?
A është e sigurt të luash Lotarinë?

A është e sigurt të luash Lotarinë?

Luajtja e lotarisë është përgjithësisht e sigurt dhe e sigurt. Megjithatë, kjo është një formë e kumarit dhe prandaj është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm. Kurdoherë që merrni pjesë në çfarëdo forme kumari, një qëndrim i përgjegjshëm është jetësor. Nëse mendoni se po shpenzoni më shumë sesa mund të përballoni për biletat e lotarisë në internet, ose nëse mendoni se nuk po e shijoni më përvojën, ne ju këshillojmë të kërkoni ndihmë dhe këshillim profesional - mund të jeni duke zhvilluar një varësi ndaj kumarit.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh motivet tuaja për të luajtur llotarinë. Të luash loto, online ose personalisht, duhet të jetë argëtuese dhe emocionuese. Nuk është një mënyrë për të fituar para ose një mënyrë për të kuruar ndonjë problem financiar që mund të keni. Sigurohuni që motivet tuaja të jenë të orientuara drejt argëtimit dhe kënaqësisë përpara se të filloni.

Cilat janë avantazhet e të luajturit në Lotari?

Kumari i sigurt dhe i përgjegjshëm në llotari ofron një sërë avantazhesh:

 • Është një mënyrë relativisht me kosto të ulët dhe me rrezik të ulët për të shijuar lojërat
 • Është e lehtë të blesh një biletë lotarie në internet dhe të marrësh pjesë në lojë
 • Teknologjia dixhitale ju ndihmon të luani rregullisht pa prishur jetën tuaj
 • Çmimet Jackpot mund të ofrojnë kthime të konsiderueshme - megjithëse duhet të theksohet se lojtarët nuk kanë gjasa të fitojnë ndonjë çmim fare
A është e sigurt të luash Lotarinë?
Si i merrni fitimet tuaja në Lotari?

Si i merrni fitimet tuaja në Lotari?

Nëse keni fituar një çmim në llotari, mund të varet nga ju që të kërkoni çmimin tuaj. Kjo do të thotë të kontaktoni ofruesin e lotarisë dhe t'i tregoni atyre prova që keni një biletë fituese. Kur luani loto në internet, nuk do të duhet të shqetësoheni për mbajtjen e biletës tuaj fituese, pasi do të keni prova dixhitale të numrave tuaj. Nëse këta numra përputhen me numrat fitues, ofruesi i lotarisë do të organizojë dorëzimin e fitimeve tuaja.

Ofruesi i lotarisë mund t'ju dërgojë një njoftim me email për t'ju thënë se keni fituar. Megjithatë, politika më e mirë është të qëndroni vigjilentë dhe të kontrolloni vetë numrat. Kjo shmang mundësinë e humbjes së fitimeve tuaja.

Çfarë është një Cashout?

Një arkëtim i referohet një pagese të shumës së shpejtë të fitimeve. Nëse zgjidhni këtë opsion, do t'i merrni të gjitha fitimet tuaja me një lëvizje dhe ju duhet të vendosni se çfarë të bëni me këto fitime.

Alternativa është një pension vjetor. Kjo siguron më shumë siguri dhe stabilitet, pasi fitimet tuaja do t'i merrni me këste gjatë një periudhe kohore të paracaktuar.

Si i merrni fitimet tuaja në Lotari?
Si të zgjidhni një faqe Lotarie

Si të zgjidhni një faqe Lotarie

Zgjedhja e faqes më të mirë të lotarisë për nevojat tuaja është gjithmonë një zgjedhje personale. Për t'ju ndihmuar të kuptoni se çfarë mund t'ju ofrojë secili ofrues, mund të jetë e dobishme të shikoni komentet e klientëve nga përdoruesit e tjerë. Këta përdorues do të jenë konsumatorë njësoj si ju dhe do të ofrojnë disa njohuri për të mirat dhe të këqijat e secilit lloj llotarie specifike.

Kjo është arsyeja pse ne ofrojmë rishikime të lotarisë. Ne përdorim ekspertizën tonë për t'ju ndihmuar të mësoni më shumë rreth llojeve të ndryshme të lotarisë në dispozicion për ju. Kjo nënkupton renditjen dhe rishikimin e faqeve bazuar në:

 • Sa e lehtë është për lojtarët për t'u aksesuar
 • Siguria që ata ofrojnë për lojtarët
 • Karakteristikat specifike të sigurisë që ata përdorin, të tilla si kriptimi
 • Angazhimi i tyre për lojërat e fatit të sigurt dhe të përgjegjshëm
 • Lojërat që ata ofrojnë për klientët e tyre
 • Mbështetja që ata ofrojnë për klientët
 • Përvoja e përgjithshme e klientit

Merrni kohën tuaj dhe zgjidhni me mençuri

Ka shumë opsione atje, dhe kështu fuqia është e gjitha e juaja. Ju nuk keni nevojë të mbingarkoheni ndërsa bëni zgjedhjen tuaj. Thjesht duhet të merrni kohën tuaj dhe të peshoni opsionet tuaja.

Shikoni sa më shumë faqe që mundeni, lexoni komente nga ekspertë në industri dhe nga klientët e tjerë dhe mendoni për përvojën që dëshironi të keni. E gjithë kjo do t'ju ndihmojë kur zgjidhni një faqe interneti loto që përputhet më mirë me nevojat tuaja.

Dëshironi të mësoni më shumë rreth lojës së lotarisë në internet? Shikoni komentet tona dhe listat tona më të mira të faqeve të lotarisë. Ende keni pyetje? Kontakto dhe kontakto me ekipin.

Si të zgjidhni një faqe Lotarie
Kumar i përgjegjshëm

Kumar i përgjegjshëm

Kumari i përgjegjshëm është gjithmonë prioriteti ynë. Ne punojmë për t'i ndihmuar përdoruesit tanë të kenë një përvojë pozitive dhe argëtuese kur luajnë, dhe ne mbrojmë përdorimin e faqeve më të mira të llotarisë në internet që mund ta mbështesin këtë. Kjo do të thotë faqet që respektojnë programet e vetëpërjashtimit dhe programet e tjera përgjegjëse, dhe faqet që zbatojnë kufijtë e depozitave për të parandaluar që bixhozi të dalë jashtë kontrollit.

Këto mbrojtje janë kritike për industrinë e lojërave të fatit dhe për loto në mbarë botën. Pa kumar të përgjegjshëm, mundet të jetë jo kumar. Le të qëndrojmë të gjithë të sigurt, të sigurt dhe të lumtur ndërsa luajmë.

Kumar i përgjegjshëm

Dashuria e shqiptarit për të luajtur llotari. Që nga ndalimi i qeverisë për bastet sportive dhe aktivitete të tjera të lojërave të fatit, lotaria kombëtare mbetet një nga rrugët e pakta ligjore të vendit për qytetarët për të luajtur bixhoz. Në vitin 2016, Novomatic mori kontrollin e Lotaria Kombetare, kompania me kontratë afatgjatë për menaxhimin e lotarisë së Shqipërisë. Pas blerjes, Novomatic bashkoi teknologjinë e saj inovative me tregun e fuqishëm të Shqipërisë.

Duke shfrytëzuar pozicionin e fortë të kompanisë në rajon, kompania miliardë dollarëshe e lojërave të fatit do të mbështesë Shqipërinë ndërsa ristrukturon autoritetin e saj të lojërave të fatit dhe shqyrton ndryshimet në ligjet aktuale të lojërave të fatit.

Section icon
Faqet më të mira të Lotarisë Online në Shqipëri

Faqet më të mira të Lotarisë Online në Shqipëri

Çështjet e përhapura të lojërave të fatit që lidhen me krimin, varësinë dhe sëmundjet sociale e shtynë qeverinë të vendosë një ndalim për shumicën e aktiviteteve të lojërave të fatit në vend. Në vend të kësaj, vendi planifikon të promovojë trashëgiminë e tij të pasur kulturore dhe peizazhet e bukura për të tërhequr turistët në rajon për të luajtur kumar në vendet e lojërave të fatit dhe hotelet.

Megjithatë, loja është ende aktive dhe qytetarët udhëtojnë te shitësit e autorizuar me pakicë ose blejnë bileta online për të marrë pjesë. Le të zhytemi në historinë e lotarisë në Shqipëri dhe ndikimin e saj në peizazhin argëtues të vendit.

Faqet më të mira të Lotarisë Online në Shqipëri
Historia e Lotarive në Shqipëri

Historia e Lotarive në Shqipëri

Lotaritë filluan në Shqipëri kur ekipit olimpik të vitit 1992 i duheshin para për të udhëtuar në lojëra. Duke kaluar nëpër disa ndryshime gjatë viteve, Shqipëria më në fund i dha një kompanie autoritetin për të krijuar dhe menaxhuar lojëra brenda vendit.

Në vitin 2012, Shqipëria i dha Lotaria Kombetare një marrëveshje 10-vjeçare për të nisur dhe menaxhuar lotarinë kombëtare në vend. Kompania austriake filloi vendosjen e qindra terminaleve në të gjithë rajonin pasi Shqipëria miratoi licencën e saj për të operuar. Duke lidhur terminalet me një qendër të dhënash me bazë në Tiranë, Lotaria Kombetare gjurmon shitjet e biletave të lotarisë, fiton dhe biletat e blera.

Shqipëria nisi shortin e saj të parë nën Lotaria Kombetare në vitin 2012. Vitin e ardhshëm ata filluan të shpërndanin karta gërvishtëse llotarie. Megjithatë, në vitin 2018, lojtari i fuqishëm i tregut të lojërave të fatit Novomatic bleu Lotaria Kombetare dhe mori kontrollin e lotarisë kombëtare të Shqipërisë.

Duke shtuar lotarinë e Shqipërisë në portofolin e gjerë të aseteve të lojërave të kompanisë, Novomatic forcoi operacionet e saj tashmë të fuqishme të biznesit të lotarisë. Kompania ofron shërbime dhe teknologji llotarie në të gjithë botën dhe Shqipëria forcon terrenin e saj në tregun evropian.

Historia e Lotarive në Shqipëri
Lotaria ne ditet e sotme ne Shqiperi

Lotaria ne ditet e sotme ne Shqiperi

Lotaria Kombetare menaxhon lojërat në Shqipëri nën ombrellën Novomatic të kompanive, një lojërat e fatit ndërkombëtar biznes me të ardhura prej 5 miliardë dollarësh në 2018. Kompania operon në 80 vende, duke punësuar më shumë se 30,000 qytetarë globalë.

Për Shqipërinë, vendimi i Novomatic për të hyrë në treg mund të ketë një ndikim pozitiv në ekonomi. Pas ndalimit të shumicës së formave të lojërave të fatit në vitin 2019, vendi humbi të ardhurat nga lojërat e fatit dhe një numër të konsiderueshëm vendesh pune. Megjithatë, lojërat e fatit në internet janë të disponueshme për ata qytetarë që kanë akses në internet.

Lojërat në Shqipëri përfshijnë Lotto, bileta gërvishtëse dhe lojëra si Keno. Rregullat e lojës Lotaria Kombetare Keno u lejojnë pjesëmarrësve të fitojnë çmime nga një nivel çmimesh. Çdo lojë përfshin nivele të shumta çmimesh. Çmimet dihen përpara shortit të lojës dhe fituesit zgjidhen në bazë të numrave të përputhur.

Lotaria ne ditet e sotme ne Shqiperi
Ndryshimet në histori

Ndryshimet në histori

Përpara ndalimit të lojërave të fatit, Shqipëria kishte më shumë se 4000 vende të licencuara të lojërave të fatit, të cilat u ofronin qytetarëve një sërë opsionesh të lojërave të fatit. Ndalimi i zhvendosi institucionet e lojërave të fatit larg lagjeve të banuara, duke u fokusuar në tërheqjen e turistëve për të luajtur në vendet turistike dhe hotelet kryesore. Pa opsione ligjore dhe të aksesueshme të lojërave të fatit në tokë, banorët mund të kërkojnë mënyra të tjera për të vënë baste në faqet më të mira të lotove në internet.

Me kalimin e kohës, struktura dhe ligjet e lojërave të fatit vazhdojnë të evoluojnë në vend. Megjithatë, të lotaritë më të mira në internet të mbajë një prani të fortë duke tërhequr lojtarë të interesuar nga i gjithë vendi. Me blerjen e Lotaria Kombetare, Novomatic sjell teknologjinë e saj inovative, aftësitë e forta fiskale dhe titujt e këndshëm të lojërave për qytetarët shqiptarë.

Ndryshimet në histori
E ardhmja e Lotarisë në Shqipëri

E ardhmja e Lotarisë në Shqipëri

Ofruesi i aprovuar nga shteti i lojërave të lotarisë në Shqipëri ofron një lojë Lotto 6, e cila ofron rezultate loto prej 6 numrash nga 39. Edhe pse shorti vazhdon pas ndalimit legjislativ të lojërave të fatit, lotaria online nuk është pjesë e kornizës. Megjithatë, Shqipëria po shqyrton propozimet nga grupet amatore dhe pro atletike për të zhvilluar një kuadër ligjor online për aktivitetet e lojërave të fatit.

Me ngecjen e shitjes së licencave të operatorëve të lojërave të fatit dhe ndalimin e shumicës së formave të lojërave të fatit aktive, faqet e basteve në internet po tërheqin lojtarë nga rajoni. Ndërsa tregu i internetit të lojërave të fatit vazhdon të rritet, bastet online ka të ngjarë të luajnë një rol në të ardhmen e Shqipërisë. Lotaritë, lojërat e fatit në internet dhe shitjet ilegale të lojërave të fatit ka të ngjarë të rriten, sipas ekspertëve të tregut.

E ardhmja e Lotarisë në Shqipëri
Tregu Shqiptar i Lotarisë

Tregu Shqiptar i Lotarisë

Historikisht, loja 6/39 luan një rol kyç në tregun e argëtimit të Shqipërisë. Më shumë se gjysma e popullsisë së rritur të Shqipërisë luan kumar. Loja ofron mundësi lojrash tradicionale dhe bashkëkohore bazuar në të preferuarat e lotarisë klasike. Për lojtarët, loja ofron njëfarë stabiliteti në ndryshimin e tregut të lojërave të fatit në vend.

Në njoftimin e Novomatic për blerjen e Lotarisë Kombëtare Shqiptare, kompania shprehu interesin e saj për të harmonizuar lotarinë me produktet e saj plotësuese në treg. Në vitin 2022, licenca 10-vjeçare që Shqipëria i dha Lotaria Kombetare vendosi platformën për zgjerimin e Novomatic në rajon, i cili është një treg thelbësor për kompaninë.

Deklarata e kompanisë tregon se planifikon të ofrojë shërbime të plota të lojërave të fatit në rajon, gjë që mund të aludojë për qëllimin e saj për të ofruar produkte dhe shërbime shtesë në të ardhmen.

Tregu Shqiptar i Lotarisë
A janë të ligjshme lotaritë në Shqipëri?

A janë të ligjshme lotaritë në Shqipëri?

Edhe pse Shqipëria ka frenuar aktivitetet e lojërave të fatit në mbarë vendin, lojërat e lotarisë mbeten të ligjshme. Megjithatë, në përputhje me Ligjin Nr. 75/2018, ndryshimet dhe ndryshimet në legjislacionin e lojërave të fatit, lotaritë online janë të paligjshme në Shqipëri.

Këto ligje thuhet se i pengojnë kompanitë që të ofrojnë këto lojëra online në rajon. Megjithatë, faqja e internetit e Lotaria Kombetare është krijuar për të shitur bileta. Përveç kësaj, faqet ndërkombëtare të lojërave të fatit online ofrojnë një shumëllojshmëri biletash për jackpot, të cilat qytetarët shqiptarë mund t'i blejnë.

A janë të ligjshme lotaritë në Shqipëri?
Legjislacioni në Shqipëri

Legjislacioni në Shqipëri

Ligji Nr. 155/2015 përshkruan se cilat forma të lojërave të fatit ishin në Shqipëri, përpara ndalimit pothuajse total të aktiviteteve të lojërave të fatit në rajon.

Historikisht, vendi gëzonte aktivitete të fuqishme të lojërave të fatit, duke përfshirë kazino, Bingo, gara me kuaj dhe baste sportive. Vendi mbante moshën minimale për lojërat e fatit në 21 vjeç, duke kërkuar që çdo lojtar të sigurojë dokumente për qëllime verifikimi të identitetit.

Në atë kohë, Autoriteti Mbikëqyrës i Lojërave të Fatit kontrollonte licencimin dhe aktivitetin e lojërave të fatit. Megjithatë, për shkak të ristrukturimit, Autoriteti nuk po jep licenca tani. Licencimi u dha operatorëve miratimin për të hapur 'deri në 1000' adresa dytësore, gjë që çoi përfundimisht në krijimin e më shumë se 4000 objekteve të lojërave të fatit në Shqipëri.

Vepron në Shqipëri

Pasi përjetoi krimin dhe korrupsionin e shfrenuar në lidhje me aktivitetin e lojërave të fatit, vendi mori vendimin për të ndaluar shumicën e formave të lojërave të fatit dhe kufizoi objektet e lojërave të fatit nga lagjet e banuara.

Meqenëse ndalimi parandalon lojërat e fatit në rajonet e banuara, qeveria shpreson që bixhozi i saj për të vendosur vendin në rrugën e duhur do të shpërblehet. Nga një këndvështrim socio-ekonomik, çrrënjosja e lojërave të fatit mund të ndikojë pozitivisht tek familjet dhe të rinjtë.

Ligjvënësit planifikojnë një rritje pozitive të punësimit dhe marrëdhënieve familjare. Përveç kësaj, qytetarët shqiptarë do të kenë më shumë kohë për të shijuar mjete të tjera sociale të disponueshme në të gjithë vendin, si shëtitjet, vizitat në muze, dhe vozitjen përmes lumit shqiptar.

Legjislacioni në Shqipëri
Lotaria e preferuar e Lojtarëve Shqiptarë

Lotaria e preferuar e Lojtarëve Shqiptarë

Përveç Britanisë, Shqipëria ishte një nga vendet e fundit në Evropë që u përmbajt nga zbatimi i kornizës së lojërave të fatit.

Megjithatë, vendit i duheshin para për të ndihmuar në mbështetjen e ekipit olimpik të vitit 1992, gjë që është arsyeja për të nisur një lotari. Loja vazhdon në popullaritet edhe pse vendi ka ndaluar lloje të tjera të aktiviteteve të lojërave të fatit, si bastet sportive. Lotaria Kombetare ofron një shumëllojshmëri produktesh të lojërave të fatit për konsumatorin shqiptar.

Që kur ofruesi ndërkombëtar i lojërave të fatit Novomatic mori përsipër lojën kombëtare, vendi ka parë vazhdimin e lojërave Keno, biletave gërvishtëse dhe Lotto 6/39. Vendndodhjet për agjentët e regjistruar me bazë tokësore janë të disponueshme në faqen e internetit të kompanisë. Le të shohim top lojërat me interes në Shqipëri.

Loto 6/39

Ashtu si shumica e lojërave, lojtarët zgjedhin numra specifikë. Në këtë rast, zgjedhja e gjashtë numrave të saktë nga 39 do të thotë se lojtari ka një biletë fituese. Lojtarët marrin pjesë për çmime në para dhe jackpot.

Bileta gërvishtëse

Bileta gërvishtëse dhe mundësitë e fitimit të menjëhershëm janë gjithashtu të disponueshme në vendet e autorizuara. Për një kosto minimale, fituesit me fat marrin pagesa të konsiderueshme. Pas blerjes së biletës, lojtari gërvisht shtresën e sipërme për të parë nëse ai ose ajo ka fituar.

Keno

Lojëra keno janë të ngjashme. Lojtarët zgjedhin numra brenda një diapazoni për të gjetur numrat e ardhshëm të tërhequr rastësisht. Një lojtar fiton nëse e merr me mend saktë numrin përpara vizatimit.

Lotaria e preferuar e Lojtarëve Shqiptarë
Metodat e depozitimit në Shqipëri

Metodat e depozitimit në Shqipëri

Transparenca dhe drejtësia janë dy nga shenjat dalluese të një sistemi me reputacion. Operatorët sigurojnë transaksione financiare të sigurta dhe të sigurta duke bashkëpunuar me ofruesit e respektuar të pagesave financiare. Këtu është një mënyra e sigurt e pagesës në dispozicion të lojtarëve në Shqipëri.

Paratë e gatshme

Paraja është ende mbret kur bëhet fjalë për lojërat e fatit në Shqipëri. Blerja e biletave në një nga vendet e autorizuara të shitjes me pakicë të vendit është e thjeshtë. Një lojtar mund të zgjedhë numrat, të plotësojë fletën ose të zgjedhë opsionin e zgjedhjes së shpejtë dhe të paguajë biletën me para në dorë. Pasi blen biletën, lojtari pret të shohë nëse ka fituar.

Kartë Krediti

Faqja e Lotaria Kombetare tregon se kompania ofron bileta edhe online. Kartat e kreditit janë mënyra universale e pranuar e pagesës që përdorin shumë blerës të biletave të lotarisë. Në një kompjuter personal ose pajisje celulare, hyni në një faqe interneti të autorizuar për të blerë biletën. Kartat e markës MasterCard dhe Visa ofrojnë transaksione të sigurta dhe të mbrojtura.

Portofoli dixhital

Një bollëk mënyrash pagese në internet janë shfaqur për t'u ofruar konsumatorëve opsione për të paguar artikujt në internet. Kuletat elektronike ofrojnë përfitimin e shtuar të shërbimeve të konvertimit të monedhës, të cilat mund të jenë të dobishme për ata që blejnë bileta nga një rajon tjetër.

Metodat e depozitimit në Shqipëri
Pyetjet e shpeshta

Pyetjet e shpeshta

Pse Shqipëria ndaloi lojërat e fatit?

Deri në vitin 2019, qeveria e Shqipërisë vendosi një ndalim të plotë për shumicën e formave të lojërave të fatit në vend. Duke hequr vendet e lojërave të fatit nga lagjet e banuara, udhëheqësit e rajonit u përpoqën të luftonin lojërat e fatit të të rinjve, aktivitetet kriminale dhe korrupsionin. Ndalimi i basteve sportive rrjedh nga një histori korrupsioni, duke përfshirë rregullimin e ndeshjeve. Ishte një lëvizje drastike për qeverinë, e cila kërkon të pastrojë reputacionin e saj përpara hyrjes në Bashkimin Evropian.

Ndalimi mbylli më shumë se 4,000 vende të lojërave të fatit, të cilat punësonin rreth 8,000 shqiptarë. Qeveria pret të vazhdojë të humbasë të ardhurat nga vendimi, derisa të zgjerojë sektorin e lojërave të fatit të turizmit. Vendet e lojërave të fatit dorëzonin rreth 50 milionë dollarë të ardhura tatimore në vit, një shumë e konsiderueshme për qeverinë.

Si do të ndikojë ndalimi i basteve në Shqipëri?

Pavarësisht ndalimit, ekspertët parashikojnë se aktiviteti i paligjshëm i lojërave të fatit dhe faqet e internetit të lojërave të fatit në internet do të tërheqin shumë kumarxhinj që më parë kanë vënë baste në vendet tashmë të mbyllura të lojërave të fatit në Shqipëri. Në fakt, librat e sporteve ndërkombëtare dhe faqet e tjera të lojërave të fatit në internet nuk janë nën autoritetin e Shqipërisë. Disa site mirëpresin kumarxhinj nga Shqipëria.

Konkurrenca është e ashpër për të tërhequr kumarxhinjtë me bonuse dhe stimuj. Megjithatë, kumari në internet është aktualisht i paligjshëm në rajon. Megjithatë, qeveria po shqyrton propozimet për zbatimin e kornizës së saj të lojërave të fatit në internet.

Pyetjet e shpeshta