Lotaritë më të mira në internet në mbarë botën

Lotaria është një formë ligjore e lojërave të fatit në shumë vende, por jo në të gjitha. Biletat e lotarisë shpesh shiten nga organizatat shtetërore dhe paratë nga shitja e biletave shkojnë për financimin e projekteve publike. Megjithatë lotaria nuk lejohet në disa vende, dhe në shumicën e të tjerave, çdo llotari në internet rregullohet nga ligji i vendit.

Është e ligjshme të luash llotarinë për sa kohë që një person është mbi moshën ligjore të parashikuar nga ligjet dhe rregulloret e vendit. Mosha ligjore për të luajtur lojëra llotarie ndryshon, por zakonisht është 18 vjeç e lart. Lotaria është e ligjshme në shumicën e pjesëve të Shteteve të Bashkuara, përveç Alabama, Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah dhe Wyoming.

Lotaritë më të mira në internet në mbarë botën
1xBet
Merr bonusin
Lucky Bird Casino
Lucky Bird Casino
Shtetet e Bashkuara
us flag

Shtetet e Bashkuara

Lotaritë e Amerikës kanë një traditë të gjatë dhe të pasur për të mbështetur punë të rëndësishme publike dhe projekte të mirëqenies sociale. Që nga viti 1776, qeveria amerikane ka përdorur llotaritë për të mbledhur para, duke filluar me Luftën e Pavarësisë, e cila u financua me të ardhurat nga një nga llotaritë e para në vend.

Shfaq më shumë
Greqia

Lotaria është një lojë shumë e njohur në Greqi me grekët që luajnë si llotari kombëtare ashtu edhe një sërë llotarish ndërkombëtare. Çdokush mbi moshën 18 vjeç mund të luajë ligjërisht llotarinë në Greqi, në krahasim me 21 vjet nëse ndjek një kazino me bazë tokësore në Greqi. Greqia ka shumë llotari kombëtare, ku Lotto është një nga më të mirat me bileta që kushtojnë deri në 0.50 euro.

Shfaq më shumë
Turqia

Një aspekt tjetër që mund të shpjegojë pse shumica e lojtarëve turq pëlqejnë shortet e çmimeve është disponueshmëria e opsioneve. Ata nuk janë të kufizuar në llotarinë kombëtare sepse mund të regjistrohen faqet globale të basteve dhe aksesoni shumë lojëra loto, çmimet dhe rregullat e të cilave ndryshojnë.

Shfaq më shumë
Italia

Italia, për shumë vite, ka fituar reputacionin e saj si një qendër e lojërave të fatit. Lotaritë janë rrënjosur në strukturën shoqërore italiane. Një nga arsyet kryesore pse lotaritë janë të njohura në Itali janë jackpot-et e tyre mahnitëse. Çmimet e biletave janë gjithashtu të ulëta, veçanërisht duke marrë parasysh shumat e jackpot-it që lojtarët presin të fitojnë. Kjo siguron rreziqe minimale. Megjithatë, lotaritë zakonisht kanë shanse të ulëta fitimi.

Shfaq më shumë
Mbretëria e Bashkuar

Blerja e biletave të lotarisë është jashtëzakonisht popullore në Angli. Në fakt, më shumë se 70% e britanikëve blejnë rregullisht bileta. Për vetëm dy quid, një lojtar ka një shans për të fituar një çmim të parë fitimprurës. Lotaria Kombëtare ka një sërë lojërash të njohura, të cilat menaxhohen nga Camelot UK, një kompani e licencuar nga komisioni i lojërave të fatit të vendit.

Shfaq më shumë
Vendet ku lotaria nuk është e ligjshme

Vendet ku lotaria nuk është e ligjshme

Është gjithashtu i paligjshëm në disa vende si Bangladeshi, Brunei, Kamboxhia, Macau, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Arsyeja e të qenit ilegale në këto vende është sepse qeveritë e tyre mendonin se kjo krijon një ndjenjë joreale shprese dhe një iluzion pasurie te qytetarët.

Ka vende ku ose është e nevojshme të kesh një licencë operatori, ose shteti drejton llotaritë si Afganistani, Algjeria, Angola, Azerbajxhani, Bahreini, Bangladeshi, Bjellorusia, Bolivia, Botsvana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Kameruni, Kinë (përveç Hong Kongu dhe Macau), Kolumbia, Kosta Rika dhe Kuba.

Vendet ku lotaria nuk është e ligjshme
Lotari në mbarë botën

Lotari në mbarë botën

Të dhëna më poshtë janë disa aspekte të faqet e lotarisë online në pjesë të ndryshme të botës.

Lotaritë ndërkombëtare

Lotaritë ndërkombëtare janë bërë një formë gjithnjë e më popullore e lojërave të fatit pasi ato mund të luhen lehtësisht. Numrat mund të zgjidhen në internet, dhe kjo është pavarësisht se ku ndodhet lojtari. Lojtarët kanë mundësinë të fitojnë më shumë shanse për të fituar duke pasur bileta të shumta, të cilat mund të bëhen vetëm me një blerje.

Për më tepër, ka shumë lojëra për të zgjedhur me një larmi më të madhe opsionesh dhe shanse të ndryshme për të fituar. Lojtari gjithashtu mund të zgjedhë numrin e linjave për të luajtur dhe numrin e monedhave për të vënë bast. Kjo bën të mundur bast sa më shumë ose pak, duke i dhënë lojtarit më shumë shanse për të fituar.

A luajnë të gjitha kombet llotarinë?

Sipas një sondazhi të fundit, njerëzit në të paktën 176 vende luajnë llotari në internet, përfshirë Shtetet e Bashkuara. Disa vende mbështeten në llotaritë si pjesë e të ardhurave të tyre kombëtare ku ato janë të ligjshme, ndërsa të tjera i përdorin ato si një formë argëtimi. Studimi zbuloi gjithashtu se lotaritë janë më të përhapura në Azi dhe Afrikë. Meqenëse njerëzit në këto rajone kanë mjete të kufizuara të të ardhurave, ata mbështeten te llotaritë për të fituar para.

Cilat janë ngjashmëritë e llotarive në internet nëpër botë?

Ka shumë ngjashmëri në lotaritë online në mbarë botën. Të gjithë ata kanë një nga qëllimet e tyre si mbledhjen e parave për bamirësi dhe përdorimin e një sistemi të ngjashëm të zgjedhjes së numrave.

Shumica e lotarive në mbarë botën bazohen në një sistem shorti. Kjo do të thotë që një kompjuter ose një njeri zgjedh një numër dhe më pas i jepet lojtarit. Shanset për të fituar varen nga numri i lojtarëve dhe sa numra janë tërhequr. Sa më shumë numra të tërhiqen, aq më pak ka gjasa që një lojtar të fitojë.

Lotari në mbarë botën
Cilat janë ndryshimet në lotarinë online në mbarë botën?

Cilat janë ndryshimet në lotarinë online në mbarë botën?

Dallimi në lotarinë online në mbarë botën është se disa vende kanë kufizime se kush mund të luajë dhe sa mund të fitojë. Një tjetër ndryshim është se disa llotari drejtohen nga qeveria, ndërsa të tjerat janë organizata private.

Një lojtar mund të blejë bileta për çdo llotari në internet në botë duke përdorur një kartë krediti ose një llogari PayPal, por ata mund të mos jenë në gjendje të kërkojnë çmimin e tyre nëse jetojnë jashtë shteteve ku ofrohet ajo lotari.

Në SHBA, ka shumë kompani të ndryshme që ofrojnë llotari online, secila me rregullat dhe kufizimet e veta. Kjo konkurrencë çon në çmime më të ulëta për biletat, si dhe në rregulla më fleksibël. Lotaritë online në Azi zakonisht drejtohen nga një kompani e vetme, e cila mund të ketë një monopol në treg.

Cilat janë ndryshimet në lotarinë online në mbarë botën?
Cilat vende luajnë më shumë kumar?

Cilat vende luajnë më shumë kumar?

Shumica e vendeve kanë të paktën një formë të lojërave të fatit. Një studim i kryer nga Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se 1% e popullsisë së rritur të botës, ose 155 milionë njerëz, janë të përfshirë në lojërat e fatit dhe duan të luajnë në faqet më të mira të lotarisë në internet.

Lojërat e fatit janë më të përhapura në vendet me GDP të lartë dhe të ardhura të ulëta për frymë. Vende si Shtetet e Bashkuara dhe Australia kanë një GDP të lartë për frymë dhe prevalencë të ulët të lojërave të fatit, ndërsa vende të tilla si Vietnami dhe Kina kanë një GDP të ulët për frymë dhe prevalencë të lartë të lojërave të fatit.

Përveç Shteteve të Bashkuara, vende të tjera me shumë kumarxhinj që luajnë në faqet më të mira të lotarisë janë Australia, Zelanda e Re, Singapori, Indonezia, Kanadaja dhe Tajvani.

Kumari është i ligjshëm dhe i rregulluar në shumë vende të botës, por është më i përhapur në vendet me një qëndrim liberal ndaj lojërave të fatit. Këto vende përfshijnë si më poshtë:

 • Australia
 • Kanadaja
 • Kosta Rika
 • Republika Çeke
 • Danimarka
 • Finlanda
 • Franca
 • Gjermania
 • Italia
 • Japonia
 • Letonia
 • Lituania
 • Luksemburgu
 • Zelanda e Re
 • Norvegjia

Lotaritë në internet janë të njohura në Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Mbretërinë e Bashkuar. Popullariteti i lotarive online ka qenë në rritje vitet e fundit. Në Kinë, numri i njerëzve që luajnë llotari në internet arriti në mbi 1 miliardë në vitin 2020. Lojërat e faqeve të lotarisë në internet janë të njohura në mbarë botën, duke përfshirë vende si India, Kina, Malajzia, Kanadaja dhe Filipinet.

Cilat vende luajnë më shumë kumar?