Lajme

July 12, 2022

Opinionet e ekspertëve mbi Bingo vs Lotaritë

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Kohët e fundit është përfolur shumë mes lojtarëve në lidhje me bingon dhe lotaritë. Zhurma është shkaktuar kryesisht nga nevoja e lojtarëve për të gjetur opsionin më të përshtatshëm, duke marrë parasysh shanset për të fituar, shumën e fitores, disponueshmërinë e lojës dhe disa faktorë të tjerë. Disa ekspertë kanë transmetuar mbi këtë temë, dhe ky shkrim kap disa nga 'mendimet' e tyre mbi këtë temë. Së pari, megjithatë, një vështrim i fshehtë në dy lojërat është i shkëlqyeshëm për të filluar.

Opinionet e ekspertëve mbi Bingo vs Lotaritë

Bingo

Ka disa versione të bingos, ku pothuajse të gjithë përdorin të njëjtat parime të lojës. Megjithatë, kjo përmbajtje do të fokusohet në versionin amerikan të bingos. Bingo është një lojë letrash që mbështetet thjesht në fat. Punonjësit fillojnë duke blerë karta që përmbajnë numra të rastit. Më pas ata përpiqen të përputhin numrat e thirrur nga hosti me ato në kartat e tyre. Një lojtar fiton xhekpotin duke marrë një shtëpi të plotë, që do të thotë se të gjithë numrat në kartën e tij përputhen me ato të thirrura nga hosti.

Lotaria

Lotaritë ndryshojnë nga bingo në atë që lojtarët luajnë lojën duke blerë bileta për një short të caktuar llotarie. Çdo biletë ka një kod ose numër serial që e bën atë unike dhe të identifikueshme. Më pas, lojtarët duhet të zgjedhin numrat e tyre me fat për secilën biletë. Një lojtar fiton xhekpotin nëse të gjithë numrat e zgjedhur përputhen me numrat e rezultateve të shortit. Shumica e lotarive zakonisht kanë çmime për mungesën e disa numrave.

Cilat janë ndryshimet kryesore: Opinion i ekspertëve

Çmimet

Shumica e ekspertëve pajtohen se paratë e çmimit janë ndryshimi kryesor midis këtyre dy lojërave. Në përgjithësi, lotaritë dihet se japin çmime dukshëm më të mëdha në krahasim me bingo. Arsyeja për këtë është se numri i lojtarëve të lotarisë e tejkalon numrin e lojtarëve të bingos. Lotaria ka më shumë lojtarë, sepse ata janë më të lehtë për t'u luajtur. Gjithashtu, ka më pak llotari sesa lojëra bingo, me top faqet e llotarisë në internet paraqitur nga faqet e renditjes. Më pak llotari do të thotë që më shumë lojtarë luajnë të njëjtën llotari, duke rritur kështu xhekpotin më shpejt. Numri i lartë i biletave të blera kontribuon në çmimet më të larta në para.

Frekuenca

Një tjetër ndryshim i rëndësishëm është frekuenca e barazimeve. Lotaritë zakonisht ndodhin më rrallë, ku shumica e tyre bartin vetëm një ose dy herë në javë. Nga ana tjetër, shumica e lojërave bingo luhen çdo ditë, që do të thotë se lojtarët mund të fitojnë shumën e jackpot-it çdo ditë. Disa ekspertë besojnë se një frekuencë e lartë është e dobishme për lojtarët për shkak të aftësisë për të luajtur më shpesh, që do të thotë rritje të shanset për të fituar për kohëzgjatje.

Shanset

Një nga gjërat që pothuajse të gjithë ekspertët bien dakord si një ndryshim domethënës midis llotarive dhe bingos janë shanset. Shanset për të fituar një llotari janë mjaft të ulëta. Kjo vlen edhe për çmimet e nivelit të dytë ose të tretë, të cilat zakonisht vetëm një pjesë e vogël e njerëzve i fitojnë në disa shorte. Në varësi të madhësisë së lotarisë, shanset për të fituar mund të jenë një në një milion, nëse jo më keq.

Shanset për të fituar xhekpotin në bingo online janë gjithashtu të ulëta, por nuk janë si ato të ofruara nga llotaritë. Për më tepër, lojtarët ende mund të fitojnë shuma më të ulëta çmimesh duke përputhur vetëm një rresht të vetëm. Shanset e fitimit varen nga numri i lojtarëve, por janë gjithmonë më të mira se lotaritë.

Disa dallime të tjera që mund të ndikojnë në vendimet e lojtarëve se cila lojë do të luajnë përfshijnë procesin e përzgjedhjes së numrave, ndërveprimin social, kategoritë e çmimeve dhe çmimet e biletave.

Mendimet Përfundimtare

Mendimet e ekspertëve tregojnë se lojtarët kanë shanse më të mira për të fituar në bingo, por mund të fitojnë çmime dukshëm më të larta me lotari. Lotaritë janë shumë më të njohura se bingo, dhe situata pritet të zgjasë edhe më gjatë për shkak të shumave tërheqëse të çmimit të parë. Megjithatë, zgjedhja e lojës varet nga preferencat e lojtarit.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, e quajtur "Lotto Lorekeeper" në LottoRanker, shfrytëzon aftësitë e saj të përpikta kërkimore dhe thellësinë kulturore nga Kerala, Indi, për të hedhur dritë mbi fenomenet globale të lotarisë. E pajisur me një sens të mprehtë të detajeve dhe një prirje për të dhëna, ajo zhytet thellë në botën e lotarisë, duke zbuluar gurë të çmuar të fshehur dhe modele në trend.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Të rejat e fundit

Shpenzimet e Lotarisë në mbarë botën: Tendencat dhe ndikimet
2023-11-21

Shpenzimet e Lotarisë në mbarë botën: Tendencat dhe ndikimet

Lajme