Lajme

October 27, 2023

Optimizimi i pagesave të menjëhershme: Paratë e gatshme kundrejt metodave dixhitale në industrinë e lojrave

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Ndërsa entuziastët e lojërave kërkojnë emocionin e aksesit të shpejtë në shpërblimet e tyre, një sondazh i fundit i kryer nga PYMNTS Intelligence hedh dritë mbi këtë peizazh në zhvillim.

Optimizimi i pagesave të menjëhershme: Paratë e gatshme kundrejt metodave dixhitale në industrinë e lojrave

Paratë e gatshme: Mënyra e preferuar e pagesës së menjëhershme

Studimi "Generation Instant: Gamers and Winnings", një bashkëpunim midis PYMNTS Intelligence dhe Ingo Money, zbulon se paratë e gatshme janë forma më e popullarizuar e pagesës së menjëhershme për pagesat e lojërave. Në fakt, paratë e gatshme përdoren më shumë se dy herë më shpesh sesa metodat e pagesave dixhitale të menjëhershme për pagesa të lojërave, bixhozit ose llotarisë. Ndër të anketuarit që morën disbursime fitimesh, 44% deklaruan se paratë e gatshme ishin mënyra e tyre e preferuar e pagesës, ndërsa vetëm 18% favorizonin pagesat e menjëhershme dixhitale.

Kërkesa në rritje për pagesa të menjëhershme dixhitale

Pavarësisht dominimit të parave të gatshme, ka një kërkesë në rritje për metodat e pagesës dixhitale të menjëhershme në industrinë e lojrave. Megjithatë, kompanitë e lojërave nuk po e shfrytëzojnë plotësisht këtë kërkesë të konsumatorëve, duke humbur mundësinë për të fituar para nga pagesat e menjëhershme. Ndërsa më shumë se tre të katërtat e konsumatorëve shprehën dëshirën për pagesa të menjëhershme, më pak se gjysmës iu ofrua ky opsion. Për më tepër, vetëm 49% e konsumatorëve që morën pagesa fitimesh iu dha zgjedhja për t'i marrë ato nëpërmjet pagesave të menjëhershme, megjithëse 76% e atyre që nuk u ofroheshin pagesa të menjëhershme do të kishin zgjedhur këtë opsion nëse do të ishte i disponueshëm.

Plotësimi i kërkesës për pagesa të menjëhershme

Për të adresuar kërkesën në rritje për pagesa të menjëhershme, disa kompani lojrash kanë filluar të ofrojnë këtë opsion. Për shembull, Caesars Sportsbook ka bashkëpunuar me Ingo Money për të mundësuar pagesat e menjëhershme push-to-card brenda aplikacionit të tyre. Ky bashkëpunim i lejon klientët të marrin fitimet e tyre në kohë pothuajse reale, duke rritur ndjeshëm kënaqësinë dhe besnikërinë e klientit.

Qasje e shpejtë dhe komoditet

Sondazhi thekson rëndësinë e aksesit të shpejtë në fonde dhe komoditetit për konsumatorët. Mes atyre që preferojnë pagesat e menjëhershme, 70% vlerësojnë aksesin e shpejtë në fitimet e tyre, ndërsa 66% i shohin pagesat e menjëhershme veçanërisht të përshtatshme.

Kënaqësia e klientit me pagesat e menjëhershme

Është interesante se konsumatorët që merrnin pagesa nëpërmjet metodave dixhitale në para dhe jo të menjëhershme ishin përgjithësisht më të kënaqur se ata që merrnin pagesa nëpërmjet metodave dixhitale të çastit. Një 87% mahnitëse e konsumatorëve që marrin pagesa në cash shprehën kënaqësi të lartë, të ndjekur nga 75% e konsumatorëve që marrin pagesa jo të menjëhershme dixhitale.

Shfrytëzimi i Mundësisë

Ndërsa paratë e gatshme mbeten mënyra e preferuar e pagesës së menjëhershme për pagesat e lojërave, lojërave të fatit ose llotarisë, ka një kërkesë në rritje për metodat e pagesës së menjëhershme dixhitale. Kompanitë e lojërave kanë mundësinë të plotësojnë këtë kërkesë dhe të nxisin kënaqësinë e klientit duke ofruar pagesa të menjëhershme si një shërbim falas për klientët e tyre më besnikë. Duke përfituar nga ky trend, kompanitë e lojërave mund të përmirësojnë përvojën e përgjithshme të lojërave dhe të qëndrojnë përpara në këtë peizazh në zhvillim.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, e quajtur "Lotto Lorekeeper" në LottoRanker, shfrytëzon aftësitë e saj të përpikta kërkimore dhe thellësinë kulturore nga Kerala, Indi, për të hedhur dritë mbi fenomenet globale të lotarisë. E pajisur me një sens të mprehtë të detajeve dhe një prirje për të dhëna, ajo zhytet thellë në botën e lotarisë, duke zbuluar gurë të çmuar të fshehur dhe modele në trend.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Të rejat e fundit

Shpenzimet e Lotarisë në mbarë botën: Tendencat dhe ndikimet
2023-11-21

Shpenzimet e Lotarisë në mbarë botën: Tendencat dhe ndikimet

Lajme