Udhëzuesi juaj i Hot and Cold Lotto Numbers 2024

Ju ndoshta keni pyetur veten se çfarë janë numrat e nxehtë dhe të ftohtë. Njerëzit i vendosin fondet e tyre mbi nocionet që kanë dalë ose që mbahen gjerësisht në një përpjekje për të thyer misteret e lotarisë. Një nga shembujt më të njohur është metoda “e nxehtë dhe e ftohtë” e zgjedhjes së numrave të lotarisë. Shumë fansa të lotarisë pyesin nëse teoria që qëndron pas saj, e cila supozohet të parashikojë sekuencën e ardhshme fituese, funksionon në të vërtetë.

Është e natyrshme të dëshironi të gjeni strategjinë më të mirë të lotarisë për ju, duke pasur parasysh bollëkun e opsioneve të disponueshme. Më në fund do t'u përgjigjemi të gjitha pyetjeve tuaja të ndezura në lidhje me idenë e lotarisë së numrave të nxehtë dhe të ftohtë.

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Cilët janë numrat Hot Lotto?

Numrat e nxehtë zgjidhen në mënyrë të rastësishme nga sistemi i lotarisë një numër më të madh herë sesa do të parashikohej. Ose mund të argumentoni gjithashtu se këta numra preferohen dukshëm nga një makinë vizatimi dhe janë paraqitur më së shumti herë brenda një periudhe të caktuar.

Konsideroni atë në këtë këndvështrim: nëse u kërkoni të dashurve tuaj të zgjedhin një numër midis 1 dhe 10, dhe shumica dërrmuese zgjedhin katër, atëherë është e sigurt të thuhet se katër është një nga numrat më të nxehtë.

Është e rëndësishme të mbani mend se numrat fitues të çdo llotarie do të jenë të ndryshëm. Disa llotari online mund të ketë 52 topa, ndërsa të tjerët kanë 69, që do të thotë se numrat më të njohur nuk do të jenë gjithmonë të njëjtë.

Për shembull, numri më i popullarizuar në Lotarinë Kombëtare të Afrikës së Jugut është 16, dhe arsyeja për këtë është se është përzgjedhur më shumë se 263 herë. Numra të tjerë me një shans të lartë për t'u tërhequr në të njëjtën llotari janë 2, 30, 23 dhe 8. Ka edhe kombinime njerëzish që tërhiqen rregullisht.

Si numri 15 ashtu edhe numri 47 janë tërhequr dyzet herë në loton e Afrikës së Jugut.

Kur zgjidhni numrat e nxehtë, ka një shans të mirë që të merrni të paktën dy ose tre numra të drejtë, edhe nëse nuk e merrni saktë grupin e plotë të numrave.

Një ilustrim tjetër tregon se numrat 17, 20, 23, 39 dhe 44 vizatohen më shpesh në EuroMillions, ndërsa numrat 2 dhe 3 janë tërhequr më shpesh në numrat me fat të EuroMillions.

Disa njerëz zgjedhin numrat e tyre bazuar në modelet e mëparshme, duke vënë bast se një kombinim i zgjedhur më shpesh në të kaluarën ka të ngjarë të vizatohej në të ardhmen.

Është tërheqëse të pajtohesh me këtë linjë arsyetimi. Pa dyshim, nëse hedh një monedhë pesë herë radhazi dhe ajo bie mbi koka çdo herë, a nuk do të supozonit se kokat janë të nxehta dhe se rrokullisja e gjashtë do të bjerë gjithashtu mbi koka? Kjo linjë e të menduarit ka shumë gjëra për të, kështu që është e vështirë të rezistosh përpara.

Cilat janë numrat e lotos së ftohtë?

Numrat e nxehtë të lotarisë janë të pamundur të nxirren pa, siç e keni marrë me mend, numra të ftohtë të lotarisë. Numrat e lotos që konsiderohen të ftohtë janë ata që nuk janë veçanërisht të njohur. Për shembull, miqtë dhe familjen tonë, le të pretendojmë se pothuajse askush përveç tezes suaj Tess nuk zgjodhi numrin dy. Ky është një numër i ftohtë, ose në kontekstin e shortit, një numër i ftohtë i lotarisë.

Kur bëhet fjalë për vizatimet e lotarisë, numrat e ftohtë shfaqen shumë më rrallë. Ekziston mundësia që një numër të jetë përzgjedhur jo shumë kohë më parë, por frekuenca e tij e përgjithshme e përzgjedhjes në të gjitha vizatimet për një llotari të caktuar ka qenë shumë më e ulët se zakonisht.

Për shembull, ndërsa numri 15 do të konsiderohej një numër "i ftohtë" për Lotaria Mega Millions, mund të konsiderohet një numër "i nxehtë" për lotarinë e Powerball në SHBA.

Në një model të ngjashëm me "numrat e nxehtë", çdo llotari do të ketë të dhëna unike për "numrat e ftohtë". Në një ilustrim tjetër, numrat 60, 53, 59, 28 dhe 27 janë ata që janë vizatuar më pak herë në SuperEnalotto italiane. Numri 72 i SuperStarit italian ka më pak goditje se çdo numër tjetër.

Megjithatë, shumë profesionistë rekomandojnë që lojtarët të zgjedhin numra të ftohtë pasi ata kanë një shans për t'u përzgjedhur në mënyrë të rastësishme gjatë shortit. Lojtarët që zgjedhin të bastojnë në "numrat e ftohtë" argumentojnë se për shkak se disa numra nuk janë tërhequr shumë shpesh, gjasat që ata të vihen në lojë në të ardhmen janë më të larta për shkak të mungesës së frekuencës.

Për të vazhduar me skenarin tonë të mëparshëm, monedha është rrokullisur pesë herë radhazi, dhe rezultati del në kokë çdo herë. Cili do të jetë rezultati i rrokullisjes tjetër? Nëse jeni një lojtar që zgjedh numra të ftohtë, prisni që rrokullisja tjetër e monedhës do të rezultojë në një rezultat bisht, sepse ky rezultat nuk ka ndodhur më parë dhe, për rrjedhojë, ka më shumë gjasa të ndodhë.

Pse janë të njohur numrat e lotos së nxehtë dhe të ftohtë?

Sipas disa studimeve, zgjedhja e numrave të nxehtë dhe të ftohtë rrit shanset për të fituar xhekpotin më shumë sesa zgjedhja e numrave në mënyrë të rastësishme.

Teoritë e ligjit të frekuencës dhe mesatares ofrojnë bazën për metodat e nxehta dhe të ftohta. Të kombinuara, të dy teoritë do të japin shumë më tepër sukses sesa secila e vetme. E juaja shanset për të fituar loto rriten ndjeshëm nëse përfshini shifrat e nxehta dhe të ftohta në biletat tuaja.

Kur është koha për të luajtur lojëra llotarie, përdorimi i numrave të nxehtë dhe të ftohtë ofron strategjinë më të besueshme dhe të sigurt. Gjithmonë mbani mend se teoritë themelore të rastësisë dhe numrave përbëjnë shtyllën kurrizore të çdo strategjia e fitimit të lotarisë.

Teoritë e lotarisë kanë të mirat dhe të këqijat që e bëjnë numrin e rezultateve të mundshme më të vogël. Në rastin specifik të konceptit të numrave të lotarisë të nxehtë dhe të ftohtë, avantazhet janë:

  • Ju do të jeni në gjendje të bëni një plan të qartë për zgjedhjen e numrave.
  • Mund të jetë argëtuese të bësh ndërrime që kanë një argument qendror.
  • Zvogëloni një grup numrash me miliona mundësi.

Ka disa konflikte me këtë teori për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm:

  • Ju rrezikoni të gjithë të tjerët të vënë bast në të njëjtat numra si ju.
  • Eliminimi i qëllimshëm i numrave të tërheqshëm nga formula.
  • Përpjekja për diçka që askush nuk mund ta konstatojë.
  • Zbutni ato bazuar në besimin tuaj në numrat e lotarisë të nxehtë dhe të ftohtë.

Si të gjeni numra të llotarisë të nxehtë dhe të ftohtë për një lotari?

Lojtarët e lotarisë adoptojnë shpejt çdo koncept që pretendon se ofron një mjet për të parashikuar kombinimin fitues të mëposhtëm. Përdorimi i numrave fitues që ndodhin më shpesh për të parashikuar rezultatet e ardhshme i jep kësaj teorie një tërheqje unike.

Ne të gjithë vuajmë nga i njëjti paragjykim njohës që na bën të besojmë në numrat "me fat", prandaj ideja e numrave të lotarisë të nxehtë dhe të ftohtë ka kuptim. Nëse e refuzoni mundësinë e ndonjë faktori të mbinatyrshëm ose joshkencor që ndikon në rezultatet, kështu duhet të funksionojë.

Të dhënat e kërkuara për këtë qasje gjithashtu nuk janë të vështira për t'u gjetur. Në një farë mase, ai përmirëson strategjinë e provuar dhe të vërtetë të përsëritjes. Këtu, ne numërojmë frekuencën me të cilën çdo numër fitues është shfaqur në vizatimet e fundit.

Për shembull, ne zbuluam se, gjatë 10 barazimeve të mëparshme, numri 1 është tërhequr dy herë, numri 2 nuk është tërhequr një herë, numri 3 është tërhequr gjashtë herë, etj. Përfundimisht, pasi i kemi grumbulluar të gjitha shifrat, do të kemi të gjithë historinë.

Vetëm numri 3 u shfaq gjashtë herë, pesë herë nuk u shfaq asnjë numër dhe dy numra, 17 dhe 31, u shfaqën katër herë, për shembull. Të gjitha shifrat e tjera dolën vetëm një përqindje e vogël po aq shpesh. Dhe asnjë nga njëmbëdhjetë shifrat nuk u shfaq. Numrat e nxehtë janë ato që kanë rënë shpesh. 3, 17 dhe 31 kanë të bëjnë me ne.

Numrat tre herë nga dhjetë mund të konsiderohen "të nxehtë" me pak shtrirje. Ne do t'u referohemi atyre shifrave si "të ftohta" nëse ato nuk do të braktisen kurrë. Numrat që kanë rënë më shpesh se të tjerët konsiderohen "të nxehtë", ndërsa numrat që kanë rënë më rrallë konsiderohen "të ftohtë"

Kjo është e vërtetë pavarësisht nëse përdorim numrin 10 nga barazimi më i fundit ose ndonjë numër tjetër, si p.sh. 7, 12 ose 150.

Si të përdorni numrat e llotos së ftohtë dhe të nxehtë?

Aplikimet në dukje të pafundme të nocioneve gjithëpërfshirëse të llotarisë si ai i paraqitur nga koncepti i numrave të lotarisë "të nxehtë" dhe "të ftohtë" janë ato që tërheqin lojtarët.

Kumarxhiu vendos drejtpërdrejt hapin tjetër në zbatimin e këtij koncepti. Si shembull, thoni se keni vënë re se numri 15 është në trend ndërsa muaji po mbyllet. Xhekpotet e fundit e kanë paraqitur atë shpesh.

Ju mund të zgjidhni të dilni kundër tij sepse mendoni se po godet shumë shpesh, ose mund ta zgjidhni atë. Është nxehtë, kështu që ka të ngjarë të shfaqet në xhekpotin e ardhshëm.

Në tërësi, kjo njihet si gabimi i lojtarit të fatit. Zgjedhja nëse do të shkojë ose do të kundërshtojë një numër të nxehtë në një lojë (ose brez). Kjo vlen edhe për figurat e ftohta.

Për shembull, ndoshta numri 26 nuk është shfaqur për më shumë se një vit, dhe ju tundoheni të thoni se më në fund duhet të depërtojë. Gabimi i një lojtari të fatit edhe një herë.

Në realitet, çdo shifër ka të njëjtin shans për t'u tërhequr si shifrat e saj fqinje. Është një hap në krahët e bestytnive për të kërkuar numra "të nxehtë" dhe "të ftohtë". Nuk ka merak atje. Të gjithë, nga kumarxhinjtë më supersticioz e deri te analistët më logjikë, luajnë shortin për të njëjtën arsye: për të fituar xhekpotin.

Lotaritë më të mira me numra lloto të nxehtë dhe të ftohtë

Koncepti i numrave të nxehtë dhe të ftohtë funksionon më mirë për llotaritë me një grup më të madh numrash të mundshëm.

Zakonisht, gjashtë numra zgjidhen në mënyrë të rastësishme për t'u përdorur lojëra loto. Megjithëse diapazonet shtesë përdoren herë pas here, ato më të zakonshmet janë nga 1 në 42, nga 1 në 49 dhe nga 1 në 54.

Për të luajtur llotarinë në Michigan, SHBA, për shembull, duhet të zgjidhni 6 numra midis 1 dhe 47. Megjithatë, lotaria në Florida është 6/53, që do të thotë se lojtarët duhet të zgjedhin gjashtë numra nga një grup prej 53.

Lotaritë ditore, të cilat kanë një grup shumë më të vogël të numrave, do të ishin një përshtatje e dobët për sistemin e numrave të nxehtë dhe të ftohtë.

Lojërat Pick 3 dhe Pick 4 janë format më të zakonshme të lojërave të përditshme dhe shumica dërrmuese e lotarive ofrojnë të paktën një nga këto formate. Ju mund t'i luani këto lojëra shumë herë në ditë në shumicën e vendeve, dhe gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni katër numra midis 0 dhe 9. Megjithatë, kjo nuk e zhvlerëson zbatimin e analogjisë së nxehtë dhe të ftohtë.

Si përfundim, strategjia e numrave të lotarisë së mbajtjes dhe të ftohtë mund të përdoret për çdo lloj llotarie, kudo në botë. Megjithatë, ai performon më së miri me pishina të tërheqjes me numër më të madh.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi