Udhëzuesi juaj i Lotto Winning Odds 2024

Janë bërë paralele mes gjasave për të fituar llotarinë dhe mundësive për ngjarje të tjera të pamundura, si p.sh. goditjen nga rrufeja. Këto krahasime janë të njohura. Është një fakt i njohur që shanset për të fituar xhekpotin në një lojë lotarie me formatin pick-6, si Powerball ose një lojë tjetër pick-6, janë jashtëzakonisht të largëta.

Por sa poshtë shkojnë? Sa herë do t'ju duhet të luani përpara se shanset tuaja për të fituar të rriten ndjeshëm? Përgjigjet e këtyre pyetjeve, deri në shanset e sakta, mund të zbulohen duke kryer disa llogaritje të drejtpërdrejta.

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Çfarë do të thotë shanset në Lotari?

Sa numra duhet të përputhen dhe numri i numrave të disponueshëm për të zgjedhur nga të dy ndikon në probabilitetin e fitimit të një loje llotarie që vendoset nga një vizatim i rastësishëm.

Për të fituar xhekpotin në një 6/49 shorti, për shembull, ju duhet të zgjidhni 6 numra fitues nga një grup prej 49. Shanset përmirësohen pasi numri i ndeshjeve të mundshme dhe numri i përgjithshëm i numrave të mundshëm rritet.

Nëse vendosni emrat e çdo personi në Stamboll në një kapelë (kapelë shumë e gjatë) dhe më pas zgjidhni tuajin rastësisht, shanset janë pothuajse të njëjta si të fitoni një xhekpot 6/49, që është 1 në 14 milionë.

Lotaritë dhe lotaritë kanë shanse të ndryshme. Shanset për të fituar një lotari varen nga numri i përgjithshëm i pjesëmarrësve. Shanset për të fituar një llotari janë gjithmonë të njëjta, pavarësisht se sa njerëz hyjnë.

Shanset e basteve dhe shanset e lotarisë janë të ndryshme nga njëra-tjetra. Ka përafërsisht shanse për të fituar dhe humbur kur vendosni një bast në një ngjarje sportive. Ju riktheheni efektivisht dy herë më shumë sesa rrezikoni.

Ekziston një mundësi në 292 milionë që ju të fitoni xhekpotin nëse vini bast në llotari. Nëse përfundoni fitues, mund të zgjidhni të merrni ose një pagesë të përgjithshme ose pagesa me këste për 20 ose 30 vjet. Më pas i nënshtrohet taksimit. Me baste sportive, thjesht mund të ngjiteni në sportel, të dorëzoni biletën tuaj dhe të mblidhni fitimet tuaja.

Si llogariten shanset e lotarisë?

Ne duhet të dimë se si të bëjmë llogaritë për të përcaktuar shanset tona për të fituar llotarinë.

Shanset për të fituar një llotari mund të llogariten duke pjesëtuar shumën e të gjithë numrave të imagjinueshëm me shumën e të gjithë numrave fitues. Nëse jeni duke zgjedhur numra në mënyrë të rastësishme dhe nuk ka rëndësi se në çfarë radhe janë paketuar, atëherë mund të përdorni këtë formulë: .

Formula përdor numrin total të shifrave, të shënuar me n, dhe numrin aktual të shifrave, të shënuar me r. Për çdo numër të plotë pozitiv n, një faktorial është i barabartë me n * (n-1) * (n-2)... dhe kështu me radhë, deri në 0. Ja një shembull: 3! qëndron për

Merrni parasysh skenarin e mëposhtëm: ju duhet të zgjidhni dy numra midis 1 dhe 5. Për të llogaritur probabilitetin e zgjedhjes së dy numrave "të duhur" (ata fitues), mund të përdorni formulën: ose ose ose 10. Kështu, në këtë rast të veçantë , shanset tuaja për të fituar janë 1 në 10.

Hapi tjetër është përcaktimi i udhëzime për llotarinë. Pjesa më e madhe e lotarive të mëdha, të tilla si Mega Millions dhe Powerball, përdorin afërsisht të njëjtat rregulla: pesë ose gjashtë numra zgjidhen rastësisht nga një grup i madh numrash në të cilët numrat nuk janë të renditur në ndonjë sekuencë të caktuar dhe ku i njëjti numër nuk mund të të zgjidhet sërish.

Në disa lojëra, mund t'ju kërkohet të zgjidhni pesë ose gjashtë numra, ose edhe më shumë, nga një grup më i madh ose më i vogël opsionesh të disponueshme. Për të përcaktuar shanset për të fituar, gjithçka që duhet të dini është numri total i numrave të disponueshëm si dhe shuma e përgjithshme e numrave që tashmë janë fituar.

E vetmja gjë që mbetet për të bërë është futja e numrave në ekuacionin e probabilitetit që është dhënë. Meqenëse do të ishte e papërshtatshme të shënoheshin numrat e përfshirë midis çdo faze të procesit të zgjidhjes, rekomandohet që ky ekuacion të zgjidhet plotësisht përmes përdorimit të një motori kërkimi ose kalkulatori.

Cila Lotari është më e lehtë për t'u fituar?

Ajo që përcakton një kombinim fitues në një sistem llotarie mund të mos jetë në një tjetër. Por a e dimë se cila lojëra llotarie kemi shanset më të mira për të fituar? Si t'i fitojmë ato?

Si fitoni në Powerball?

Për sa kohë që numrat janë të saktë, sekuenca e pesë numrave të parë të Powerball nuk ka rëndësi, dhe ju do të merrni një çmim në para për të. Megjithatë, jackpoti kryesor kërkon një supozim të saktë të Powerball, i cili është një mundësi shtesë 1 në 26. Me pak fjalë, për të fituar Jackpot Powerball, përputhni të pesë topat e bardhë dhe Powerballin e kuq.

Duke zgjedhur vetëm Powerball do t'ju marrë 4 dollarë, kështu që për një bast prej 2 dollarësh, ju keni një shans një në njëzet e gjashtë për të parë një fitim nga investimi juaj.

Si fitoni Mega Millions?

Xhekpoti fitohet nëse pesë numrat e tërhequr të një personi plus "Mega Ball" përputhen me ato në short. Natyrisht, përveç xhekpotit ka edhe çmime të tjera.

Zyrtarët kanë deklaruar se nëse një lojtar merr të pesë numrat përveç "Mega Ball", ata mund të fitojnë 1 milion dollarë. Në varësi të numrit të numrave që merrni saktë, ju mund të fitoni një çmim ngushëllimi prej 2 deri në 10,000 dollarë.

Në Illinois, lojtarët mund të shtojnë një "Megaplier" prej 1$ në biletën e tyre prej 2$, e cila dyfishon pagesën e çdo shpërblimi pa çmim të parë, duke përfshirë goditjen e të pesë shifrave në vizatim.

Si fitoni EuroJackpot?

Çdo biletë për shortin do të ketë pesë numra kryesorë (1-50) dhe dy numra euro (1-12). Duke qenë se numrat Euro janë zgjedhur nga një makineri e ndryshme topash, ka të ngjarë që i njëjti numër të shfaqet si në shortet kryesore ashtu edhe në ato të numrave Euro.

Për të fituar xhekpotin, duhet të përputheni me pesë shifrat kryesore dhe dy shifrat Euro. Përputhja e tre numrave do t'ju sjellë një çmim, i cili fillon me rreth 6 € për përputhjen e dy numrave kryesorë dhe një numri Euro.

Si fitoni EuroMillions

Për të fituar EuroMillions jackpot, lojtarët duhet të zgjedhin shtatë numra (5 numra të zakonshëm dhe 2 "yje me fat"). Dy yjet me fat nuk mund të kombinohen me numrat normalë, megjithatë, pesë shifrat e rregullta mund të jenë në çdo rend. Numrat e rregullt shkojnë nga 1 në 50, ndërsa Yjet me Fat shkojnë nga 1 në 12.

Ju mund të fitoni një çmim duke përputhur sa më pak tre numra, me pagesën më të ulët të mundshme prej 4 € për përputhjen e 1 numrit të zakonshëm dhe 2 yjeve me fat.

Cila lojë Lotarie ka shanset më të mira për të fituar?

Besoni apo jo, më e lehtë për të fituar është Mini Lotto Polake. Shanset për të fituar çmimin e çmimit të parë janë 850,668 me një, por këto janë shumë gjasa shanset më të mira. Tjetra është Loto suedeze, në të cilën do të keni një në 6,724,520 shanse për të fituar.

Çmimi i madh i Mini Lotto-s Polake ka një kapak total maksimal prej 72,000 £, kështu që nuk do t'ju blejë pronën në fshat që dëshironi, por thjesht mund të ndihmojë në shlyerjen e hipotekës.

Cila Lotari ka shanset më të larta?

Mundësia më e mirë për të fituar një çmim të vogël është llotaria franceze, me një shans një në gjashtë. Tjetra janë shanset e Lotto në Mbretërinë e Bashkuar rreth një në nëntë, ndërsa El Gordo e Spanjës De La Primitiva ka shanset një në 10. Ndërkohë Lotto Austriake ka shanset një në 12.

Në përgjithësi, numrat e lotarisë me shanset më të mira për të fituar janë ata që shpërndahen.

Numrat e njohur, si pesë, shtatë dhe 10 zgjidhen më shpesh. Kjo do të thotë se ka një probabilitet më të lartë për të ndarë çmimin tuaj me një person tjetër nëse jeni mjaft me fat për të fituar.

Cila lojë Lotarie fiton më shumë?

Lotaritë me shanse të larta, mesatarisht, fitojnë më shumë.

Lotaria Spanjolle e Krishtlindjeve, e njohur gjithashtu si El Gordo ("The Fat One", për shkak të pagesës së saj të madhe) ofron shanset më të mira në botë me një 1 në 100,000 të pabesueshme.

Thënë kjo, kjo llotari funksionon më shumë si një lotari. Çmimi i një bilete të plotë (billete) është 200 € (rreth 176 £). Çdo billete i është caktuar një kod pesëshifror që shkon nga 00000 në 99999.

Çdo bilete printohet 180 herë, duke krijuar 100,000 numra të ndryshëm të biletave. Këto bileta ndahen në njësi më të vogla të quajtura décimos ('të dhjetat' ose 'dhjetë për qind'), secila prej të cilave vlen dhjetë për qind të shpërblimit që do të vlente normalisht bileta përkatëse.

El Gordo ka një grup çmimesh po aq tronditëse prej 2.5 miliardë eurosh (afërsisht 2.2 miliardë paund), duke e bërë atë më të madhin në botë. Shorti i El Gordo është një ngjarje vjetore që zhvillohet çdo vit më 22 dhjetor.

Xhekpoti i vitit 2011 prej 720 milion € u nda në mënyrë të barabartë midis 180 biletave fituese (ose 400,000 € për çdo décimo) që përmban numrin fitues 58268, për një pagesë totale prej €4 milion (US$5.2 milion). Shuma totale e çmimeve të fituara në vitin 2016 ishte 2,414 miliardë dollarë, ose 2,310 miliardë euro. Shuma e madhe për konkursin 2020 ishte 2.38 miliardë euro (2.897 miliardë dollarë).

Si të rritni shanset për të fituar Lotarinë?

Këtu janë tre mënyra se si lojtarët e lotarisë mund të rrisin shanset e tyre për të fituar.

Blerja e më shumë biletave

Blerja e një numri më të madh biletash lotarie mund të jetë një strategji e frytshme për të fituar para. Strategjia ideale është blerja e biletave që përfshijnë kombinime të një sërë serialesh të ndryshme.

Megjithatë, pengesa është se ju përfundoni duke shpenzuar më shumë se zakonisht blerjen e biletave të lotarisë; edhe kështu, rritja e numrit të kombinimeve të numrave që luani do të rrisë shanset tuaja për të fituar llotarinë. Kjo strategji mund të jetë e dobishme për ju nëse dëshironi të rrisni shanset tuaja për të fituar duke shpenzuar më shumë para për biletat e lotarisë.

Mos harroni se të gjithë numrat kanë një probabilitet të barabartë

Çdo numër i mundshëm i llotarisë ka po aq gjasa për t'u tërhequr si çdo tjetër. Çfarë do të thotë kjo është se çdo person që blen një biletë ka një mundësi të barabartë fitimi. Procesi i përzgjedhjes është krejtësisht arbitrar dhe nuk bazohet në asnjë lloj algoritmi apo programi kompjuterik.

Pjesëmarrësit e lotarisë shpesh zgjedhin numra pas bestytnive, të tilla si numrat me fat dhe datat e lindjes. Zgjedhja e numrave të kalendarit nuk i përmirëson shanset për të fituar sepse të gjithë përdorin numra të tillë. Zgjidh një numër të rastësishëm dhe unik në vend të kësaj. Shanset tuaja për të fituar janë më të mira kur përdorni numra të rastësishëm.

Formoni ose bashkohuni me një sindikatë

Anëtarësimi në një sindikatë lotarie mund të rrisë shanset tuaja për të fituar. Nëse ka më shumë njerëz në sindikatë, paratë e lotarisë do të ndahen mes tyre. Një anëtarësim më i madh do të thotë më pak para për çdo individ. Nëse dëshironi që xhekpoti juaj t'u shkojë më pak njerëzve, duhet të bashkoheni në një sindikatë me më pak njerëz. Anëtarësimi në një grup llotarie rrit ndjeshëm shanset tuaja për të fituar.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi