7 mënyrat më të mira për të zgjedhur numrat tuaj të llotarisë

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Të luash llotarinë ka të bëjë me fat, por kjo nuk do të thotë se nuk mund të kesh një sistem ose metodë për zgjedhjen e numrave. Disa njerëz mbështeten në modele matematikore, ndërsa të tjerë thjesht mund të zgjedhin numra të rastësishëm ose të përdorin data që janë të veçanta për ta. Nuk ka asnjë mënyrë të garantuar për të parashikuar numrat fitues, por të kesh një strategji mund ta bëjë lojën më argëtuese.
Eksploroni mënyra të ndryshme për të gjetur atë që ju përshtatet. Në fund të fundit, një pjesë e eksitimit është në pritje, dhe me pak fat në anën tuaj, mund të arrini çmimin e parë!

7 mënyrat më të mira për të zgjedhur numrat tuaj të llotarisë

1. Kërkoni modele në zgjedhjet e kaluara

Kërkimi i modeleve në shortet e kaluara të llotarisë është një metodë popullore për të zgjedhur numrat tuaj. Kjo do të thotë që ju studioni rezultatet e vjetra për të parë se cilët numra dalin më shumë. Edhe pse të gjithë numrat kanë shanse të barabarta për t'u tërhequr, disa duket se shfaqen më shpesh. Kjo metodë mund të marrë shumë kohë, por shumë njerëz mendojnë se i ndihmon ata të kenë shanse më të mira.
Tani, është e rëndësishme të kuptojmë se çdo numër, teorikisht, ka të njëjtin shans për t'u tërhequr. Nuk ka asnjë provë matematikore që sugjeron se disa numra janë 'më me fat' se të tjerët. Por paraqitjet e tyre të përsëritura nuk mund të anashkalohen. Disa njerëz përdorin fletëllogaritëse për të gjurmuar këta numra, gjë që mund të marrë pak kohë, por mund t'ju japë më shumë besim në zgjedhjen tuaj.
Meqenëse është një taktikë e përdorur zakonisht, ka një shans që nëse fitoni, mund të ndani çmimin tuaj me lojtarë të tjerë me të njëjtin mendim

2. Duke përdorur sistemin Delta

Sistemi Delta është një metodë unike për të zgjedhur numrat e lotarisë bazuar në sa afër janë numrat me njëri-tjetrin. Këtu është një ndarje e thjeshtuar:

  1. Filloni me një numër të ulët midis 1 dhe 5. Shembull: 1.
  2. Zgjidh dy numra midis 1 dhe 8. Shembull: 3 dhe 5.
  3. Zgjidhni një numër afër 8, si 7 ose 9. Shembull: 9.
  4. Zgjidhni dy numra midis 8 dhe 15. Shembull: 11 dhe 13.
  5. Shkruani këta numra me radhë: 1-3-5-9-11-13.

Tani, për numrat tuaj të lotarisë:

  1. Filloni me numrin tuaj të parë: 1.
  2. Shtoni numrat e parë dhe të dytë për të marrë numrin tjetër: 1 + 3 = 4.
  3. Vazhdoni këtë proces të mbledhjes: 4 + 5 = 9, 9 + 9 = 18, e kështu me radhë.
  4. Sekuenca juaj përfundimtare (për këtë shembull) është: 1-4-9-18-29-42.

Këta janë numrat tuaj të llotarisë Delta për të luajtur. Rregullojeni sipas nevojës bazuar në numrin maksimal të lojës suaj.

3. Zgjedhja e numrave me fat

Shumë njerëzve u pëlqen të përdorin numra personalë ose "me fat" kur luajnë llotarinë. Këto mund të vijnë nga data të veçanta si ditëlindjet apo përvjetorët, apo edhe thjesht numra për të cilët ndiheni mirë. Për shembull, mund të zgjidhni numra bazuar në ditëlindjen tuaj ose ditëlindjet e familjes suaj. Disa njerëz përdorin gjithashtu moshën, adresën e shtëpisë apo edhe numrin e telefonit për të zgjedhur numrat e lotarisë. Nëse keni një numër specifik që mendoni se është me fat për ju, mund ta përdorni edhe atë.

Meqenëse ka vetëm 12 muaj dhe deri në 31 ditë në muaj, shumë njerëz përfundojnë duke zgjedhur numrat nga 1 në 31. Kjo strategji nuk funksionon mirë për lojëra si Powerball dhe Mega Millions ku duhet të zgjidhni nga një gamë më e gjerë të numrave, si 1 deri në 69 ose 1 deri në 70. Por për lojëra më të vogla si New Jersey Pick-3 (ku numrat shkojnë deri në 9), mund të jetë i dobishëm.

Mos harroni, shorti është i rastësishëm, kështu që nuk ka asnjë garanci që numrat tuaj të veçantë do të godasin. Por shumëve u duket argëtuese dhe emocionuese të luajnë numra që kanë kuptim personal. Nëse besoni në fat, përdorimi i numrave tuaj të veçantë mund t'ju bëjë të ndiheni më shpresëdhënës dhe të emocionuar për lojën. Kush e di, ndoshta numrat tuaj me fat do t'ju bëjnë një fitues të madh një ditë!

Image

4. Zgjidhni numrat mbi 31

Pse mund të ndihmojë zgjedhja e numrave më të lartë? Ja arsyeja: Meqenëse shumë njerëz shpesh zgjedhin numra nën 31 për shkak të ditëlindjeve, numrat më të lartë priren të jenë më pak të njohur. Pra, nëse numri juaj i zgjedhur është më i lartë dhe ai fiton, mund të mos ju duhet ta ndani çmimin me aq shumë të tjerë.
Mendoni kështu: Imagjinoni që fitoni një çmim prej 10 milionë dollarësh dhe 10 persona kanë të njëjtat numra fitues. Do të merrnit secili 1 milion dollarë. Por nëse vetëm 2 persona kanë të njëjtin numër, ju mund të merrni 5 milionë dollarë secili. Pra, ndërsa kjo ide nuk i rrit shanset për të fituar, mund të rrisë sa fitoni, veçanërisht nëse më pak njerëz kanë të njëjtat numra si ju. Vetëm mbani mend, nuk është një mënyrë e sigurt për të fituar, por ka një logjikë në të.

5. Përdorimi i numrave të rastit

Ju gjithashtu mund të zgjidhni numrat e lotarisë në një mënyrë të thjeshtë: duke i zgjedhur ato në mënyrë të rastësishme dhe duke shpresuar për fat. Ju thjesht mund të shkoni me atë që sugjeron intuita juaj. Ose, mund të përdorni internetin për t'ju ndihmuar. Google, Siri dhe asistentë të tjerë në internet mund të gjenerojnë numra në mënyrë të rastësishme për ju. Ju u kërkoni atyre të zgjedhin një numër midis 1 dhe numrit më të lartë në lojë.

Meqenëse lotaritë janë krejtësisht të rastësishme, ka kuptim që edhe zgjedhja e numrit tuaj të jetë e rastësishme. Thjesht mendoni për një numër, shkruani atë dhe do të keni një zgjedhje!

Ka shumë mënyra të tjera për të zgjedhur rastësisht numrat - mund të bëheni vërtet krijues. Ju madje mund të hidhni një stilolaps në disa numra dhe të përdorni atë në të cilin vendoset. Ka shumë opsione, por çelësi është të keni numrin e duhur të zgjedhjeve.

Në fakt, kjo është një nga metodat tona kryesore për zgjedhjen e numrave. Është i shpejtë dhe largon stresin e përpjekjes për të kuptuar vetë numrat.

6. Provoni Numerologjinë

Një metodë tjetër për të zgjedhur numrat është përmes numerologjisë, e cila lidh numrat me kuptimet personale. Nëse jeni të hapur ndaj këtij koncepti, ai mund t'ju ndihmojë të gjeni numra unikë dhe potencialisht me fat.

Numerologjia përfshin përdorimin e matematikës për të gjetur numra të rëndësishëm bazuar në gjëra të tilla si data e lindjes ose shkronjat në emrin tuaj. Për shembull, numri i rrugës së jetës shton shifrat e datëlindjes suaj dhe mund të jetë një numër i veçantë për t'u luajtur.

Ja se si mund ta llogaritni:

Le të marrim një shembull. Imagjinoni që jeni Alex, i lindur më 25 gusht 1991.

Shkruani datëlindjen tuaj me numra: 25.8.1991.

Mblidhni secilën shifër: 8 + 2 + 5 + 1 + 9 + 9 + 1 = 35.

Pra, numri juaj i rrugës së jetës është 35. Ky numër mund të mbajë pak fat, veçanërisht duke marrë parasysh strategjinë e zgjedhjes së numrave mbi 31, për të cilën folëm më herët.

Duke përdorur të njëjtin shembull, mund të luani gjithashtu shumën e Numrit tuaj të Rrugës së Jetës, që është 8.
3 + 5 = 8.

Adhuruesit e numerologjisë shikojnë gjithashtu shkronjat në emra për të gjetur numra kuptimplotë. Për Alex, shkronjat në emër kanë numrat përkatës që mund të jenë interesantë për zgjedhjet e lotarisë.

Nëse jeni i ri në këtë, numerologjia ofron një mënyrë për të gjetur numra unikë bazuar në jetën tuaj. Është si t'i shtosh një prekje kuptimi zgjedhjeve të numrave. Vetëm mbani mend, ndërsa është interesante, fitimi nuk është i garantuar. Ka të bëjë më shumë me shtimin e argëtimit dhe eksitimit në përvojën tuaj të lotarisë.

7. Lëreni makinën të zgjedhë numrat tuaj

Dëshironi një mënyrë të lehtë? Lëreni makinën e lotarisë të vendosë për ju. Zgjedh rastësisht numra, gjë që largon stresin dhe kursen kohë. Kjo është e mrekullueshme nëse ndiheni dembel ose nuk dëshironi të mendoni shumë.

Shumë llotari ofrojnë këtë opsion. Thjesht zgjidhni atë dhe makina ju jep një biletë me numrin e duhur të zgjedhjeve.

Disa thonë se lënia e makinës të zgjedhë ul shanset tuaja për të fituar. Por këtu është e vërteta: Pavarësisht nëse kaloni vite duke zgjedhur numra ose e lini makinën ta bëjë këtë, shanset tuaja për të fituar mbeten të njëjta.

Image

Ndërsa nuk ka asnjë çelës sekret për të garantuar një fitore, këto qasje ofrojnë mënyra krijuese për të zgjedhur numrat. Ju mund të zbuloni se një kombinim i strategjive funksionon më mirë për ju. Ndërsa eksperimentoni me metoda të ndryshme, mbani mend se parashikimet dhe strategjitë e lotarisë janë të gjitha pjesë e emocionit. Mbajeni lojën tuaj të përgjegjshme dhe shijoni pritjen e shortit. Pavarësisht nëse zgjidhni bazuar në intuitë, modele ose thjesht duke ndjekur zemrën tuaj, çdo numër i zgjedhur i shton emocionet udhëtimit tuaj të lotarisë. Pra, vazhdoni dhe eksploroni këto mënyra të ndryshme për të zgjedhur numrat tuaj, dhe kombinimi juaj i zgjedhur mund t'ju çojë në një biletë fituese!

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi
10 gjëra për të bërë përpara se të pretendoni fitimet tuaja në Lotari

10 gjëra për të bërë përpara se të pretendoni fitimet tuaja në Lotari

Pra, ju keni fituar lotarinë! Urime për fatin tuaj të pabesueshëm. Por, përpara se të filloni të bëni plane madhështore për pasurinë tuaj të re, është thelbësore të ndërmerrni disa hapa të rëndësishëm për të siguruar që fitimet tuaja të lotarisë t'ju sjellin lumturi afatgjatë dhe siguri financiare. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, ​​ne do t'ju tregojmë dhjetë gjëra thelbësore që duhet të bëni kur të jeni fitoni lotarinë. Nga mbrojtja e identitetit tuaj deri te kërkimi i këshillave profesionale, ne ju kemi mbuluar.

5 Avantazhet e të luajturit të Lotarisë në internet

5 Avantazhet e të luajturit të Lotarisë në internet

Shumë njerëz kënaqen duke luajtur llotarinë pasi është një lojë e thjeshtë që mund ta bëjë dikë milioner brenda natës. Ka dy mënyra për të luajtur llotarinë - ose duke blerë një biletë personalisht nga një prizë fizike ose duke luajtur online. Në ditët e sotme, shumica e njerëzve zgjidhni të luani llotarinë online. Në këtë artikull, do të mësoni për përfitimet e lojës së lotarisë në internet.

A duhet të paguani tatimin mbi fitimet e lotarisë?

A duhet të paguani tatimin mbi fitimet e lotarisë?

Të ëndërrosh për të fituar llotarinë shpesh përfshin vizione jahtesh, pallatesh dhe pushimesh të pafundme. Por edhe taksatari pret në krahë për të marrë pjesën e tij. Ky artikull synon të çmitizojë detyrimet tatimore që lidhen me fitimet e lotarisë në vende të ndryshme si Shtetet e Bashkuara, Kina, Japonia, Spanja dhe Mbretëria e Bashkuar. Ne do të zbërthejmë se me cilën përqindje të fitimeve tuaja mund të prisni të ndaheni, duke ofruar shembuj për t'i bërë gjërat të qarta.

Anuitet kundrejt pagesave të Lotarisë me shumën e përgjithshme: të mirat dhe të këqijat

Anuitet kundrejt pagesave të Lotarisë me shumën e përgjithshme: të mirat dhe të këqijat

Kur bëhet fjalë për fitimin e lotarisë, emocioni i madh i një shume parash që ndryshon jetën mund t'i hapë shpejt vendin vendimit praktik se si të merrni fitimet tuaja. A duhet të zgjidhni një pension vjetor, duke marrë pagesa të rregullta me kalimin e kohës, ose një pagesë të një shume të madhe, duke marrë të gjitha paratë paraprake? Të dyja opsionet kanë të mirat dhe të këqijat e tyre, dhe është e rëndësishme të konsideroni me kujdes se cila është më e përshtatshme për qëllimet tuaja financiare.

Mashtrimet e lotarisë: Cilat janë dhe si t'i shmangni ato

Mashtrimet e lotarisë: Cilat janë dhe si t'i shmangni ato

Mashtrimet e lotarisë janë bërë një çështje e përhapur vitet e fundit, duke synuar individë që nuk dyshojnë me premtime për pasuri të menjëhershme. Këto mashtrime prekin ëndrrat e njerëzve për të fituar të mëdha dhe mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme financiare dhe emocionale. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se çfarë janë mashtrimet e lotarisë, si funksionojnë ato dhe më e rëndësishmja, si mund të shmangni të bini viktimë e tyre.

Mënyrat e zgjuara për të shpenzuar fitimet tuaja nga Lotaria

Mënyrat e zgjuara për të shpenzuar fitimet tuaja nga Lotaria

A po ëndërroni për momentin kur do të bëheni fituesi me fat i një xhekpoti llotarie që të ndryshon jetën? Mundësitë janë të pafundme – një pushim luksoz, një makinë e re me shkëlqim, apo ndoshta edhe një shtëpi ëndrrash. Por, përpara se të filloni të imagjinoni të gjitha mënyrat se si mund t'i shpenzoni fitimet tuaja, është e rëndësishme të mbani mend se vendimet e përgjegjshme financiare mund të kenë një ndikim të qëndrueshëm në të ardhmen tuaj. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë mënyrat e zgjuara për të shpenzuar fitimet tuaja në llotari, duke ju ndihmuar të bëni zgjedhje të informuara që mund të ndihmojnë në sigurimin e mirëqenies suaj financiare.

Rritni shanset tuaja për të fituar Lotarinë

Rritni shanset tuaja për të fituar Lotarinë

Jeni të lodhur duke luajtur llotarinë me pak ose aspak sukses? A jeni gati për të rritur shanset tuaja për të arritur jackpot-in? Mos kërkoni më tej! Në këtë artikull, ne do t'ju ofrojmë këshilla dhe strategji të vlefshme për të rritur potencialin tuaj për të fituar lotari.

Sa vonë mund të blini bileta llotarie?

Sa vonë mund të blini bileta llotarie?

Nëse ndiheni me fat dhe dëshironi të provoni dorën tuaj për të fituar lotarinë, me siguri po pyesni veten se sa vonë mund të blini bileta. Në fund të fundit, koha duket se po fluturon dhe ju nuk dëshironi të humbisni shansin tuaj për ta bërë atë të pasur. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë rregullat dhe rregulloret që lidhen me blerjet e biletave të lotarisë, kështu që ju do të dini saktësisht se kur të shkoni në dyqan ose të shkoni në internet për të blerë atë biletë.

Si të blini bileta llotarie në internet: Një udhëzues hap pas hapi

Si të blini bileta llotarie në internet: Një udhëzues hap pas hapi

Pra, dëshironi të provoni fatin tuaj dhe të blini bileta lotarie në internet? Ju jeni me fat! Interneti e ka bërë më të lehtë se kurrë pjesëmarrjen në shorte nga e gjithë bota. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, ​​ne do t'ju përcjellim procesin e blerjes së biletave të lotarisë në internet, hap pas hapi. Nga zgjedhja e lotarisë së duhur deri tek pretendimi i fitimeve tuaja, ne ju kemi mbuluar.

Top 5 lojërat më të njohura të lotarisë për fillestarët

Top 5 lojërat më të njohura të lotarisë për fillestarët

Jeni i ri në botën e lojërave të lotarisë dhe ndiheni të mbingarkuar nga numri i madh i opsioneve të disponueshme? Mos u shqetësoni, ne ju kemi mbuluar. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë 5 lojërat më të njohura të lotarisë për fillestarët. Pavarësisht nëse po kërkoni një lojë me jackpot të mëdha, shanse më të mira ose veçori unike, ne kemi diçka për të gjithë.

Udhëzuesi i fundit i Lotarisë në internet i 2024

Udhëzuesi i fundit i Lotarisë në internet i 2024

Lotaritë kanë ekzistuar për një kohë të gjatë, me Keno të lashtë të Kinës që ishte një shembull i hershëm. Ato fillimisht u përdorën si një mënyrë për qeveritë për të rritur të ardhurat e tyre. Në një llotari klasike, ju blini një biletë përpara se një grup topash të numëruar të zgjidhen rastësisht nga një vizatim. Nëse numrat në biletën tuaj përputhen me kombinimin fitues, ju fitoni para. Disa llotari janë ende të kufizuara për qytetarët e një vendi individual, por platformat online kanë bërë të mundur pjesëmarrjen e kujtdo në mbarë botën. Si rezultat, tani ka më shumë mënyra se kurrë për të fituar të mëdha në lojërat e lotarisë së sotme. Nëse jeni i ri në loto online, do të gjeni sugjerime dhe shpjegime të dobishme më poshtë. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë.

Çfarë duhet të bëni nëse keni humbur biletën tuaj të lotarisë

Çfarë duhet të bëni nëse keni humbur biletën tuaj të lotarisë

A e keni pasur ndonjëherë atë ndjenjën e fundosjes së humbjes së diçkaje të vlefshme? Tani imagjinoni të vendosni gabim një biletë llotarie që mund t'ju bëjë milioner. Është një situatë që të mundon zemrën, por mos kini frikë, sepse në këtë artikull, ne do t'ju udhëzojmë se çfarë të bëni pasi të keni humbur biletën tuaj të lotarisë.