Lotaritë më të mira në internet në Greqi 2024

Lotaria Ă«shtĂ« njĂ« lojĂ« shumĂ« e njohur nĂ« Greqi me grekĂ«t qĂ« luajnĂ« si llotari kombĂ«tare ashtu edhe njĂ« sĂ«rĂ« llotarish ndĂ«rkombĂ«tare. Çdokush mbi moshĂ«n 18 vjeç mund tĂ« luajĂ« ligjĂ«risht llotarinĂ« nĂ« Greqi, nĂ« krahasim me 21 vjet nĂ«se ndjek njĂ« kazino me bazĂ« tokĂ«sore nĂ« Greqi. Greqia ka shumĂ« llotari kombĂ«tare, ku Lotto Ă«shtĂ« njĂ« nga mĂ« tĂ« mirat me bileta qĂ« kushtojnĂ« deri nĂ« 0.50 euro.

Në këtë loto ka dy shorte në javë në orën 20:00 të mërkurave dhe të shtunave. Ai ka pesë nivele çmimesh, që arrijnë në mijëra çmime të ofruara, duke përfshirë çmimin e parë të parë.

Lotaritë më të mira në internet në Greqi 2024
Historia e Lotarive në Greqi

Historia e Lotarive në Greqi

Edhe grekët munden luani llotari nga e gjithë bota me jackpot të ndryshëm dhe të tërheqë lojëra nga faqet që janë të licencuara siç duhet për të mbrojtur lojtarët. Në fakt, lotot e mëdha nga Evropa dhe SHBA janë në fakt më të njohura se llotaritë kombëtare për shkak të madhësisë së madhe të jackpot-eve, të cilat mund të jenë edhe më të larta nëse ka një rrokullisje.

Ashtu si me të gjitha bastet online, është thelbësore të zgjidhni faqe të sigurta dhe të sigurta në mënyrë që paratë dhe të dhënat tuaja personale të mbrohen. Lojtarët mund të luajnë online nga një laptop ose pajisje celulare, duke e bërë lojën e lotarisë online shumë të thjeshtë në Greqi.

Llotaritë e para që u mbajtën në Greqi nuk kishin lidhje me paratë, por u përdorën si një mënyrë për të zgjedhur zyrtarët e qeverisë. Ato u mbajtën nga shekulli i gjashtë para Krishtit. Lotaritë e para të mbajtura për të gjeneruar fonde ishte Lotaria Shtetërore Greke, në pronësi të qeverisë greke, në 1862.

Shorti i radhës që doli ishte shorti Ethniko (që do të thotë kombëtare) në vitin 1937 dhe luhet edhe sot. Lotaria Laiko (që do të thotë popullore) filloi në vitin 1941, duke pasur një short në javë dhe biletat tani kushtojnë 2 euro.

Historia e Lotarive në Greqi
Lotaritë greke të viteve 1990

Lotaritë greke të viteve 1990

Vitet 90 ishin një periudhë ekspansioni me kombëtaren popullore Lojë loto themeluar në vitin 1990. Vetëm shtetasit grekë mund të luanin Lotto, por kjo ndryshoi në vitin 2018. Pas kësaj kohe, shtetasit e huaj lejoheshin të luanin gjithashtu për shkak të hapjes së lotarive greke në internet.

Lotto, si një numër llotarish të tjera të Greqisë, operohet nga OPAP (Organizata Greke e Prognostikës së Futbollit) që dikur ishte në pronësi të shtetit grek derisa u detyrua të privatizohej plotësisht në 2013 si pjesë e kushteve të paketës së shpëtimit BE/FMN. . Edhe pse i privatizuar, konsorciumi i ri OPAP vazhdon të ketë monopol mbi lotaritë shtetërore, përfshirë ato online.

OPAP është një nga operatorët më të mëdhenj të lotarisë në Evropë dhe në të vërtetë në botë që drejton llotari të tjera kombëtare në Greqi si Proto, Powerspin, Super3, Extra5 dhe Tzoker (Joker), i cili njihet edhe si Greece Powerball.

OPAP operon njĂ« industri shumĂ« miliarda euro qĂ« jep kontribute tĂ« rĂ«ndĂ«sishme nĂ« projektet sportive, kulturore dhe sociale tĂ« GreqisĂ«. Konsorciumi OPAP ka ende tĂ« drejta ekskluzive mbi lotaritĂ« shtetĂ«rore deri nĂ« vitin 2025. ÇfarĂ« ndodh pas kĂ«saj date Ă«shtĂ« e panjohur pĂ«r momentin.

Lotaritë greke të viteve 1990
Lotaritë në ditët e sotme në Greqi

Lotaritë në ditët e sotme në Greqi

Shteti grek kishte gjithmonë kontrollin e llotarive kombëtare që nga e para që u krijua në 1862. Shekulli i njëzetë pa ardhjen e shumë llotarive. Periudha kryesore ku u prezantuan shumë llotari të reja kombëtare ishte në vitet '90 në mijëvjeçarin e ri, por sot kontrolli i këtyre llotarive është tashmë në duart e privatëve.

OPAP filloi të operonte KIno (lojë e tipit Keno) ,a aplikacioni celular, në vitin 2003. Vetëm në vitin 2018, kur u lejuan lojërat e fatit në internet, faqet ndërkombëtare të lotarisë mundën të operonin në tregun grek.

Lotaritë në ditët e sotme në Greqi
E ardhmja e Lotarisë në Greqi

E ardhmja e Lotarisë në Greqi

Lotaria online në Greqi është jashtëzakonisht popullore dhe një kontribues i rëndësishëm në ekonominë greke. Interneti vazhdon të rritet me një numër në rritje të njerëzve në Greqi që kanë akses në internet.

Rreth dy të tretat e popullsisë tani janë online me një përqindje të ngjashme njerëzish që kanë një telefon celular. Me rrjetin e gjerë të fibrave optike të Greqisë, shoqëruar me rritjen e pronësisë së telefonave inteligjentë, lotaritë në internet dhe aplikacionet celulare duket se do të vazhdojnë të shkojnë nga forca në fuqi.

Për sa i përket rregullimit, duket se Greqia po shkon drejt zhvillimit të mëtejshëm të sektorit. Rregullimi i kazinove dhe basteve online ka qenë gjithmonë më i rreptë se sa për lotaritë. Për shembull, në një kohë vetëm turistët lejoheshin të luanin në kazinotë tokësore, të cilat tani mund të gjenden edhe në internet dhe të hapura për të gjithë.

Megjithatë, kohët e fundit, qeveria greke po lehtëson kufizimet në kazinotë në internet duke dyfishuar kufirin e jackpot-eve nga 70,000 në 140,000 euro, dhe ato po reduktojnë gjithashtu kohën e rrotullimit të lojërave dhe lojërave elektronike. Komisioni Helen i Lojërave të fatit ka hapur gjithashtu një faqe ku njerëzit mund të raportojnë faqet ilegale të lojërave të fatit në një përpjekje për të ruajtur kumarin e ligjshëm.

E ardhmja e Lotarisë në Greqi
A janë të ligjshme llotaritë në Greqi?

A janë të ligjshme llotaritë në Greqi?

Lotaritë si në tokë ashtu edhe në internet janë të ligjshme në Greqi për sa kohë që ato janë licencuar nga Komisioni Hellenic Gaming (HGC), organi rregullator në Greqi. Faqet e licencuara janë të sigurta dhe do të mbrojnë të dhënat e lojtarëve dhe do të sigurojnë që pagesat të bëhen në kohën e duhur.

LojtarĂ«t duhet tĂ« jenĂ« tĂ« paktĂ«n 18 vjeç pĂ«r tĂ« luajtur llotaritĂ« nĂ« Greqi, pĂ«rfshirĂ« ato tĂ« bazuara nĂ« internet. Çdo fitim i lotarisĂ« kombĂ«tare tĂ« GreqisĂ« tatohet me njĂ« normĂ« prej 10%, pavarĂ«sisht nga shuma e çmimit. MegjithatĂ«, fitimet e lotarisĂ« ndĂ«rkombĂ«tare nuk i nĂ«nshtrohen asnjĂ« takse, kĂ«shtu qĂ« fituesit mund tĂ« gĂ«zojnĂ« shumĂ«n e plotĂ« tĂ« fitimeve tĂ« tyre.

Legjislacioni i Lotarisë në Greqi

Siç u përmend më lart, OPAP ishte organi shtetëror që kishte monopolin e operimit të lotarive kombëtare në Greqi. Ajo shiti disa nga aksionet e saj kur u vendos në bursën greke në vitin 2001 me OPAP që mbante 33% të kompanisë. Në vitin 2000, OPAP-it iu dhanë të drejtat e vetme për të operuar llotaritë greke për 20 vjet, kështu që edhe kur u privatizua plotësisht në 2013, ai i ruajti ende këto të drejta.

A janë të ligjshme llotaritë në Greqi?
Aktet e Lotarisë në Greqi

Aktet e Lotarisë në Greqi

OPAP operon në bazë të ligjit 4002/2011 që rregullon veprimtarinë e tij si monopol. Qeveria greke mbrojti monopolin e OPAP-it duke u përpjekur të bllokonte Ofruesit e Shërbimeve të Internetit, por shumë lojtarë ishin ende në gjendje të hynin në faqet e internetit offshore dhe e bënë këtë pa u ndëshkuar nga qeveria.

Këto faqe tërhoqën lojtarët grekë për shkak të jackpot-eve të mëdha dhe mundësive për bonuse. Ky monopol u kundërshtua në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë (GJED) si i padrejtë dhe me kufizime të panevojshme, si p.sh. nevoja që kompanitë të vendoseshin në Greqi dhe të detyroheshin të përdorin bankat vendase.

Kjo e bëri shumë të vështirë për operatorët e huaj të zinin terren në tregun grek. E gjithë kjo ndryshoi me ndryshimet e bëra me ligjin 4631/2019 që Ministria greke e Financave bëri të mundur. Tregu online ishte tashmë i hapur për operatorët e huaj që duhej të plotësonin një sërë kushtesh për të hyrë në tregun grek.

Përveç dokumenteve të caktuara, kompanitë duhet të paguajnë një tarifë aplikimi prej 10,000 euro. Nëse pranohet, kompania duhet të paguajë 4 milion euro në buxhet dhe të paguajë një depozitë sigurie prej gjysmë milioni euro në një bankë greke ose evropiane.

Aktet e Lotarisë në Greqi
Lotaritë e preferuara të lojtarëve grekë

Lotaritë e preferuara të lojtarëve grekë

Powerball i SHBA-së

Faqet mĂ« tĂ« mira tĂ« favorizuara nga lojtarĂ«t grekĂ« pĂ«rfshijnĂ« lojĂ«rat ndĂ«rkombĂ«tare si US PowerBall dhe EuroMillions. PowerBall nga SHBA Ă«shtĂ« loja mĂ« e paguar e lotarisĂ« nĂ« botĂ«. ËshtĂ« lehtĂ«sisht i disponueshĂ«m nĂ« pothuajse tĂ« gjitha faqet nĂ« internet.

Lojtarët duhet të përputhen me 5 numra PowerBall numër për të fituar xhekpotin që mund të arrijë deri në 1.5 miliardë dollarë. Shanset e vlerësuara për të fituar janë afërsisht 1 në 300 milion.

EuroMillions

EuroMillions është tërhequr në Paris 2 herë në javë, duke paguar një minimum prej 17 milionë eurosh dhe kufizohet në 190 milionë euro. Shanset e vlerësuara për të fituar janë afërsisht 1 në 140 milionë.

Tombol

LotaritĂ« si Lotto dhe Tzoker janĂ« llotaritĂ« kombĂ«tare tĂ« preferuara pĂ«r lojtarĂ«t grekĂ«. Lotto nuk ka kapele, kĂ«shtu qĂ« çmimet mund tĂ« shkojnĂ« nĂ« shifra 8-shifrore. ËshtĂ« e lirĂ« tĂ« luash me 0,50 euro pĂ«r biletĂ« dhe ka shanse tĂ« mira pĂ«r tĂ« fituar 1 nĂ« 25 milionĂ«.

Tzoker

Tzoker, që nga fillimi i tij në 1997, është një favorit i fortë i lojtarëve grekë. Ka një çmim të parë minimal prej gjysmë milioni eurosh për 5 numra. Xhekpoti mund të rrotullohet për një kohë të pacaktuar nëse nuk ka bileta fituese. Ka një shans 1 në 25 milion për të fituar xhekpotin.

Shtesë 5

Shtesë 5 është loja më e luajtur online e lotos në Greqi.

Lotaritë e preferuara të lojtarëve grekë
Mënyrat e pagesës në Greqi

Mënyrat e pagesës në Greqi

Atje jane shumë mënyra pagese për të paguar dhe merrni fonde të ofruara nga faqet në Greqi. Metoda e zgjedhur do të ndryshojë nga lojtari në lojtar në lidhje me atë që është më e përshtatshme për ta. Faqet më të mira do të kenë një sërë opsionesh si Visa, MasterCard, Skrill, Neteller, Moneysafe, PayPal, E-banking dhe Viva e Greqisë.

Të gjitha këto metoda mund të kryhen në euro, gjë që do të ndihmojë në kursimin e tarifave të konvertimit. Përsëri, vlen të përmendet se lojtarët duhet të luajnë vetëm në faqet e licencuara të cilat kontrollohen për sigurinë e tyre në një përpjekje për të mbrojtur lojtarët.

Për disa lojtarë, kartat e debitit dhe të kreditit janë mënyra për të shkuar, por për të tjerët opsioni i preferuar është me e-portofolin. Ka një sërë kuletash të ndryshme elektronike duke përfshirë PayPal, Skrill, Neteller dhe Viva. Kuletat elektronike kanë një sërë përparësish.

Përfitimet janë transaksione të shpejta, të lehta dhe të sigurta si për depozitim ashtu edhe për tërheqje të fitimeve që do të vihen në dispozicion më shpejt me këtë metodë krahasuar me pagesat me kartë. Për lojtarët grekë, portofoli elektronik Viva mund të jetë një zgjedhje e përshtatshme pasi është e licencuar në Greqi dhe mbikëqyret nga Banka e Greqisë.

Mënyrat e pagesës në Greqi
Pyetjet e shpeshta

Pyetjet e shpeshta

A është e ligjshme të luash lotari online në Greqi?

Po, është, por lojtarët duhet të jenë minimalisht 18 vjeç. Faqja do të kërkojë verifikim, kështu që lojtarët duhet të sigurohen se kanë gati një ID.

A mund të besohen faqet e lotarisë në Greqi?

Po, atyre mund t'u besohet. Megjithatë, lojtarët duhet të sigurohen që është një faqe e licencuar dhe e rregulluar, në mënyrë që ata të mbrohen. Faqet e rregulluara do të kenë enkriptime për të siguruar çdo të dhënë. Kontrolloni për të parë nëse janë të licencuar nga HGC, Komisioni i Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar ose Autoriteti i Lojërave të Maltës, ndër të tjera.

A mund të bëhen pagesa në euro?

Po, të gjitha faqet në Greqi pranojnë pagesa në euro, gjë që është e përshtatshme dhe ka bonusin shtesë të kursimit në tarifat e konvertimit për të mbajtur më shumë para në xhepat e lojtarëve.

A mund të përdoret një smartphone për të luajtur?

Faqet më të mira do të jenë miqësore me celularin, në mënyrë që çdo gjë nga regjistrimi deri te luajtja të mund të bëhet lehtësisht në një celular. Disa sajte madje kanë aplikacionin e tyre për akses edhe më të madh.

Si mund të luajë një lojtar loto online në Greqi?

Lojtarët duhet së pari të zgjedhin një faqe me reputacion që është e licencuar dhe e rregulluar nga organe të tilla si HGC. Do të duhet të plotësohet një formular regjistrimi, pas së cilës lojtari është i lirë të luajë çdo lojë që ofrohet në sit. Numrat mund të zgjidhen nga lojtari ose nga përzgjedhja e numrave të rastësishëm.

Pyetjet e shpeshta