Canada Lotto Lotari më e mirë në 2023

Për të luajtur llotaritë online në Kanada, lojtarët duhet të jenë të paktën 18 vjeç. Quick Draw, nga ana tjetër, kërkon që lojtarët të jenë të paktën 21 vjeç. Të dy taksat shtetërore dhe federale zbatohen për biletat e Lotto-s së Kanadasë dhe fitimet në internet. Njerëzit që jetojnë në Kanada duhet të paguajnë një shtresë shtesë të taksave lokale. Lotto Max dhe Lotto 6/49 janë dy nga biletat më të njohura të lotarisë në internet në Kanada. Për herë të parë në Kanada, Lotto 6/49 u dha lojtarëve mundësinë e zgjedhjes së numrave që duan të tërheqin.

Lejimi i lojtarëve kanadezë të zgjedhin numrat e tyre është një ide e mirë sepse shumë prej tyre kanë bestytni. Sistemi Smartplay Halogen II i Korporatës Ndërprovinciale të Lotarisë tërheq fituesit për lotarinë online dy herë në javë, të mërkurën dhe të shtunën.

Canada Lotto Lotari më e mirë në 2023
Ku mund të blej bileta për Lotarinë e Kanadasë?

Ku mund të blej bileta për Lotarinë e Kanadasë?

Lotto Max zëvendësoi Super 7 në 2009. Si rezultat, Lotto Max ka tejkaluar Lotto 6/49 në popullaritet në Kanadaja për shkak të vlerës më të madhe të çmimeve të saj. Lotaritë e vogla kanadeze mbahen në provincat lindore dhe perëndimore të Kanadasë.

Lojtarët kanadezë të lotarisë tani mund t'i blejnë biletat e tyre në internet si për xhekpotet Lotto Max ashtu edhe për Lotto 6/49. Megjithatë, rregullat janë të njëjta dhe procesi është i thjeshtë. I njëjti kufizim moshe zbatohet si kur blini një biletë për pjesëmarrje. Depozitimi i parave në llogaritë e lotarisë online të lojtarëve është i mundur pasi ata të kenë përfunduar procesin e regjistrimit.

Lojtarët mund të blejnë bileta në internet dhe t'u dërgohet një kopje dixhitale me email. Një biletë fizike mund të humbet, kështu që një blerje në internet është një opsion më i sigurt dhe më efikas. Lojtarët njoftohen me email nëse kanë fituar ndonjë gjë në një vizatim. Një avantazh tjetër i kursimit të kohës për të luajtur lotarinë kanadeze në internet është të kontrolloni rezultatet pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia.

Ku mund të blej bileta për Lotarinë e Kanadasë?
Historia e Lottos së Kanadasë

Historia e Lottos së Kanadasë

Kanadaja krijoi llotari për të gjeneruar fonde për punët publike në vitet e para. Qeveria nuk kishte mjete të mjaftueshme për të financuar gjëra të tilla si ndërtimi i rrugëve dhe urave si një vend i ri pa mjete aktuale të të ardhurave.

Provincat do t'i kërkonin ligjvënësve të tyre autorizimin për të drejtuar një llotari në mënyrë që të mblidhnin fonde për një qëllim të mirë. Si rezultat, shorti u përdor fillimisht për financimin e punëve publike. Quebec dhe Manitoba filluan të dyja lojërat e lotarisë një vit pasi Kodi Penal u amendua në 1970. Loto-Quebec ishte organizata e parë në Kanada që menaxhoi aktivitetet e lotarisë. Provincat e tjera ndoqën me shpejtësi shembullin, duke krijuar llotari për të plotësuar të ardhurat e qeverisë provinciale.

Lotaria e parë kombëtare në Kanada u mbajt në vitin 1974, pas së cilës provincat krijuan llotaritë e tyre dhe filluan të bënin shorte më të vogla. Lotaria Olimpike e Kanadasë u krijua për të mbledhur fonde për Lojërat Olimpike të Montrealit 1976. Kjo llotari më vonë do të riemërohej Lotto-Canada dhe do të përdorej për të financuar lojërat e ardhshme olimpike dhe projektet kombëtare.

Historia e Lottos së Kanadasë
A është Lotto e Kanadasë ligjore?

A është Lotto e Kanadasë ligjore?

Lojërat e lotarisë janë të ligjshme në Kanada. Ekziston një çmim i parë (fiks) prej 1,000,000 dollarësh në Atlantic 49. Biletat e lotarisë mund të blihen në internet në Kanada, por lojërat e rastësishme janë të ndaluara. Kjo kategori përfshin konkurse që japin çmime nëpërmjet një vizatimi të rastësishëm, kartave të lojës ose paketave që përfshijnë të dyja lojërat.

Lojëra, veçanërisht llotaritë online, është bërë një zonë me interes për qeverinë kanadeze me kalimin e kohës. Në vitin 1969, Kodi Penal u ndryshua në mënyrë që projektet speciale të paguheshin me para nga llotaritë provinciale dhe federale.

A është Lotto e Kanadasë ligjore?
Si të luani Lotton e Kanadasë

Si të luani Lotton e Kanadasë

  • Mbajtësit e biletave të Lotto 6/49 mund të zgjedhin gjashtë numra nga një grup prej 1-49 kur blejnë një biletë. Të gjashtë numrat e tërhequr duhet të përputhen me numrat e biletave që një lojtar të fitojë xhekpotin. Për të fituar çmimin dytësor, një lojtar duhet të përputhet me pesë nga gjashtë numrat kryesorë, së bashku me numrin e bonusit.

  • Lotto Max Shtatë shifra, që variojnë nga 1 në 49, zgjidhen në mënyrë të rastësishme. Nëse një lojtar i merr me mend saktë të shtatë numrat e tërhequr, ai fiton xhekpotin. Ekzistojnë gjithashtu çmime "MaxMillions" prej 1 milion dollarësh që kalohen derisa të fitohen në shortin e Lotto Max.

Si të luani Lotton e Kanadasë
Cilat janë shanset për të fituar Loton e Kanadasë?

Cilat janë shanset për të fituar Loton e Kanadasë?

Lojtarët kanë një shans 1 në 14 milionë për të fituar Lotton 6/49. Mjaft e zymtë në shikim të parë, por shumë më e drejtë se shumë llotari të tjera. Për shembull, shanset për të fituar çmimin e parë të Mega Millions janë 1 në 176 milionë. Megjithatë, disa llotari si Quebec Banco Special (1 në 4 milionë) janë shumë më të drejta. Megjithatë, çmimi i madh që do të fitohet në 6/49 e bën atë më tërheqës.

Kur Lotto 6/49 u prezantua për herë të parë dhe përpara Lotto Max, jackpot-et rrallë i kalonin 10 milionë dollarët, por gjithçka ka ndryshuar tani. Lotto Max është Lotaria më e njohur në internet në Kanada. Ka shitje javore prej më shumë se 10 milionë dollarë.

Cilat janë shanset për të fituar Loton e Kanadasë?
Çmimet për Jackpot

Çmimet për Jackpot

Ndërsa Power Ball në biletat në internet të Lotto-s në Kanada e zbeh çmimin e parë të Lotto Max, ajo është ende një shumë e madhe duke pasur parasysh madhësinë e vogël të popullsisë, siç ka bërë disa herë në vitet e fundit. Që nga viti 2017, Lotto Max ka pasur një tavan prej 60 milionë dollarësh për çdo xhekpot të vetëm. Të gjitha paratë mbi këtë kapak bëhen pjesë e çmimeve "MaxMillion". Bileta më e madhe fituese në historinë e lotarisë kanadeze në internet ishte 64 milionë dollarë në 2015.

Përveç çmimit kryesor, lotaria kanadeze në internet ofron një sërë çmimesh anësore interesante. Përputhja e pesë numrave plus numrat e bonusit në Lotto 6/49 rezulton në një pagesë prej 6% të shumës totale të përdorur.

Një pjesë prej 5 për qind e totalit të kutisë i jepet lojtarit që merr me mend saktë të pesë numrat. Lojtarët marrin 0,5% të aksioneve të tyre nëse marrin katër numra të saktë. Lojtarët që përputhen me tre numra dhe bonus numrat marrin $10, ndërsa ata që përputhen me dy numra dhe numrat e bonusit marrin një bonus $5. Kur dy numra përputhen, një lojtari i jepet një lojë falas.

Çmimet për Jackpot
Këshilla dhe truket për të luajtur Lotto Canada

Këshilla dhe truket për të luajtur Lotto Canada

Numrat e lotarisë tek-çift në internet janë një bast i mirë

Tre numra tek dalin para katër çifteve. Zgjidhni një përzierje numrash çift/tek për hyrjen e vetme Lotto Max. Vetëm rreth 1% e rasteve vizatohen të gjithë numrat tek ose çift.

Luaj tre numra të lartë-katër-të ulët ose katër të lartë-tre-të ulët

Gjysma e poshtme dhe e sipërme e fushës së caktuar të numrave mund të ndahen në dy gjysma nga lojtarët. Në një lojë me 49 numra si Lotto Max Canada, shifrat 1-25 bien në gjysmën e poshtme, ndërsa numrat 26 -49 shkojnë në gjysmën e sipërme. Vetëm 1% e rasteve shfaqen të gjithë numrat e lartë ose të gjithë të ulët. Kombinimi më i mirë është ose 3/4 ose 4/3. Kjo do të thotë tre maja dhe katër lugina, ose katër maja dhe tre ultësira. Përafërsisht 56% e të gjitha vizatimeve kanë grupe numrash fitues që shfaqin këto modele.

Grupimi i numrave të lotarisë në internet

Shumë lojtarë do të vënë re se kur shikojnë një listë të numrave fitues të Lotto Max të kaluar, ose ato të ndonjë llotarie tjetër, disa nga grupimet e numrave mungojnë. Për shembull, nuk ka 20-ta, në sekuencën e numrave 5-14-17-32-38-42-45. Lojtarët mund të përfitojnë nga vëzhgimi dhe studimi i numrit të grupeve në kuvertën e tyre.

Këshilla dhe truket për të luajtur Lotto Canada