OZ Lotto Lotari më e mirë në 2024

Lotaritë dhe lojërat loto janë sinonim i industrisë së lojërave të fatit. Lotaritë janë ndër format më të vjetra të lojërave të fatit në historinë njerëzore. Megjithatë, popullariteti i llotarive u rrit jashtëzakonisht shumë vetëm në shekullin e 19-të, kur në shumicën e qyteteve u rritën kërpudha dyqanet e vogla të lotarive të dedikuara për shitjen e letrave të lotarisë. Sot, dyqanet e lotarisë po zënë vendin e dytë, me shumicën e lojtarëve që lëvizin në internet. Vende si Australia, për shembull, kanë prezantuar llotaritë e gjera kombëtare si Oz Lotto, e cila është padyshim një nga llotaritë më të luajtura dhe shpërblyese në internet sot.

Çdo të martë, lojtarët e Oz Lotto presin duke pritur që ata parashikuan saktë se shtatë topa do të tërhiqen nga një grup prej 1 – 45. Lojtarët që bëjnë parashikimet e sakta fitojnë nga 2,000,000 deri në 100,000,000 dollarë, në varësi të madhësisë së xhekpotit të divizionit kryesor. Ata gjithashtu mund të zgjedhin më shumë numra për të fituar nëpër divizione të shumta çmimesh.

OZ Lotto Lotari më e mirë në 2024
Si të blini bileta loto Oz

Si të blini bileta loto Oz

Blerja e biletave të Oz Lotto është e shpejtë dhe e lehtë. Ju mund të blini bileta në internet ose në shitës me pakicë të autorizuar. Nëse zgjidhni të luani online, thjesht krijoni një llogari me a uebsajt me reputacion të lotarisë, depozitoni fonde dhe zgjidhni numrat tuaj. Ju gjithashtu mund të konfiguroni një abonim të përsëritur për t'u siguruar që të mos humbisni kurrë një barazim.

Nëse preferoni metodën tradicionale, vizitoni një shitës me pakicë të autorizuar dhe plotësoni një fletë luajtjeje me numrat e zgjedhur. Shitësi me pakicë do t'ju lëshojë më pas një biletë që shërben si dëshmi e pjesëmarrjes suaj në short. Mos harroni ta mbani biletën tuaj të sigurt, pasi kërkohet të kërkoni çdo çmim që mund të fitoni.

Si të blini bileta loto Oz
Si funksionon Oz Lotto?

Si funksionon Oz Lotto?

Oz Lotto është një lojë emocionuese lotarie që u jep lojtarëve një shans për të fituar çmime që ndryshojnë jetën. Loja luhet duke zgjedhur shtatë numra nga një grup prej 45. Për të fituar xhekpotin, lojtarët duhet të përputhen me të shtatë numrat e tërhequr. Por mos u shqetësoni, ka ndarje të shumta çmimesh, kështu që edhe nëse nuk i përputhni të gjithë numrat, prapë mund të jeni fitues.

Shorti bëhet çdo të martë mbrëma, dhe numrat fitues zgjidhen në mënyrë të rastësishme duke përdorur një makinë llotarie. Përveç shtatë numrave kryesorë, vizatohen edhe dy numra plotësues. Këta numra shtesë përdoren për të përcaktuar fituesit e divizioneve të çmimeve më të ulëta.

Është e rëndësishme të theksohet se rendi në të cilin janë tërhequr numrat nuk ka rëndësi. Për sa kohë që keni kombinimin e saktë të numrave, ju jeni në garë për një çmim. Pra, nëse i zgjidhni numrat në bazë të ditëlindjeve, numrave me fat ose zgjedhjes së rastësishme, shanset për të fituar mbeten të njëjta.

Si funksionon Oz Lotto?
Rregullat dhe rregulloret e lotos së Oz

Rregullat dhe rregulloret e lotos së Oz

Për të marrë pjesë në Oz Lotto, duhet të jeni të paktën 18 vjeç. Loja është e hapur për banorët e Australisë dhe mund të luhet si në internet ashtu edhe në shitës të autorizuar me pakicë. Për të luajtur online, thjesht krijoni një llogari me një faqe interneti të akredituar të lotarisë, fondet e depozitimit, dhe zgjidhni numrat tuaj. Nëse preferoni metodën tradicionale, mund t'i blini biletat personalisht në pikat e autorizuara.

Kur zgjidhni numrat tuaj, ju keni mundësinë të zgjidhni tuajin ose të përdorni funksionin QuickPick, i cili gjeneron një përzgjedhje të rastësishme. Kostoja e një loje të vetme është 2,30 dollarë dhe mund të luani deri në 18 lojëra për biletë. Sa më shumë lojëra të luani, aq më të larta janë shanset për të fituar.

Vlen gjithashtu të theksohet se Oz Lotto ka një jackpot prej 50 milionë dollarësh. Nëse xhekpoti e kalon këtë shumë dhe nuk ka fitues të Divizionit 1, fondet e tepërta do të zbresin në ndarjen tjetër të çmimeve. Kjo siguron që gjithmonë të ketë fitues dhe mban nivelet e eksitimit të larta.

Rregullat dhe rregulloret e lotos së Oz
Shanset për të fituar Oz Lotto

Shanset për të fituar Oz Lotto

Çdo lojtar loto duhet të jetë i ndërgjegjshëm për shanset. Në mënyrë ideale, kjo lojë ndjek formatin 7/45 për jackpot-in e divizionit të parë. Dy topa shtesë merren parasysh për çmimet në divizionet më të ulëta. Ndarjet e çmimeve zakonisht ulen për divizionet më të ulëta. Megjithatë, shanset për të fituar rriten në mënyrë drastike për divizionet më të ulëta.

Lotaritë e Oz zakonisht ofrojnë biletën e lotarisë në internet Super Combo që u lejon lojtarëve të rrisin shanset e tyre për të fituar.

Në përgjithësi, shanset për të fituar xhekpotin e Divizionit 1 janë 1 në 45,379, 620. Kjo padyshim duket si një goditje e gjatë, por ka më shumë llotari online atje me shanse 'më të këqija'. Për më tepër, lojtarët e Oz gëzojnë shanse relativisht më të larta për të fituar.

Lojtarët duhet të kuptojnë shanset për të fituar në secilën prej ndarjeve të lotos Oz:

 • Divizioni 1 - 1 në 45,378,620
 • Divizioni 2 (ndeshja 6 + numër I plotësues) - 1 në 3,241,401
 • Divizioni 3 (ndeshja 6) - 1 në 180,078 - 1 në 180,078
 • Divizioni 4 (ndeshja 5 + 1 plotësuese) - 1 në 29,602
 • Divizioni 5 (ndeshja 5) - 1 në 3,430
 • Divizioni 6 (ndeshja 4) 1 në 154
 • Divizioni 7 (ndeshja 3 + 1 plotësuese) - 1 në 87
Shanset për të fituar Oz Lotto
Opsionet e pagesës kur një lojtar fiton në OZ Lotto

Opsionet e pagesës kur një lojtar fiton në OZ Lotto

Siç u përmend më parë, Oz Lotto ofron një nga çmimet më bujare në Australi. Lartësia e Divizionit zakonisht ka pagimin më të lartë, megjithëse me disa shanse jo shumë miqësore.

Meqenëse pagesa e Divizionit një ka tejkaluar vlerën prej 100 milionë dollarësh disa vite më parë, vlen gjithashtu të theksohet se pagesat në çdo Divizion nuk janë fikse. Megjithatë, pagesa minimale për një fitore të Divizionit të parë është 2 milionë dollarë.

Xhekpoti mund të shkojë pa u fituar për një maksimum prej 25 shortesh radhazi. Nëse asnjë lojtar nuk përputhet me numrat deri në shortin e 26-të, atëherë jackpoti prej 2 milionë dollarësh shtohet në Divizionin 2 dhe shpërndahet në mënyrë të barabartë midis lojtarëve në këtë kategori. Në thelb, Ox Lotto punon në një format të përbashkët që përfshin ndarjen e shitjeve të parave të biletave bazuar në përqindjet e tabelës.

Opsionet e pagesës kur një lojtar fiton në OZ Lotto
Historia e Jackpot Lotto Oz dhe Fituesit e shquar

Historia e Jackpot Lotto Oz dhe Fituesit e shquar

Oz Lotto u prezantua në shkurt 1994, duke bërë lojën e parë kombëtare të lotos. Edhe pse është relativisht e re, OZ Lotto gëzon një mori ritesh, legjendash dhe hijeshish, të vlerësuara shumë nga lojtarët australianë të lotos.

Fillimisht, Oz Lotto ishte një lojë me 6 numra, e cila kërkonte nga lojtarët të parashikonin gjashtë nga 45 zgjedhjet e mundshme. Megjithatë, dhjetë vjet më vonë, në tetor 2005, loto prezantoi numrin e shtatë. Ky zhvillim i ri bëri që kompania të ribrendohej, duke theksuar topin ose numrin e shtatë si p.sh Oz 7 Lotto dhe OZ Lotto e Super 7.

Me kalimin e viteve, popullariteti i Oz Lotto-s mund t'i atribuohet jackpot-eve të mëdha dhe rregullave të thjeshta. Duke folur për xhekpote të mëdha, shuma më e madhe e xhekpotit në historinë e lotos OZ qëndron në 111,972,151,04 dollarë, e fituar nga katër fitues të Divizionit 1 në 2012.

Që nga viti 2013, rreth 5.7 miliardë dollarë ishin fituar në para në historinë e lojës. Kjo shumë u nda mes mbi 120 milionëve gjatë 19 viteve që loja kishte ekzistuar. Nuk vonoi shumë, me 70 milionë të fituar në 2018, 150 milionë dollarë në 2019 dhe 55 milionë dollarë në 2021.

Nëse historia e lojës është diçka për t'u kaluar, Oz Lotto padyshim do të mbetet lotaria online e preferuar në Australi.

Historia e Jackpot Lotto Oz dhe Fituesit e shquar
Këshilla dhe truket për të luajtur Oz Lotto

Këshilla dhe truket për të luajtur Oz Lotto

Lojtarët me përvojë të lotarisë që kuptojnë se si të luajnë lotari në internet përdorin strategji të ndryshme për të përmirësuar shanset e tyre për të fituar, nëse jo, për ta bërë lojën të këndshme. Këtu janë disa truke që përdorin zakonisht lojtarët e lotos.

 • Anëtarësimi në një sindikatë: A sindikata është një grup lojtarësh që bashkojnë paratë e tyre së bashku për të luajtur shumë hyrje. Ky opsion shërben për të ndihmuar lojtarët e lotos të rrisin shanset e tyre për të fituar.
 • Përdorimi i Super Combos: Super kombinimet në thelb i lejojnë lojtarët të bëjnë më shumë zgjedhje sesa hyrjet standarde me shtatë lojëra. Ky opsion gjithashtu përmirëson shanset e një lojtari për të fituar, por gjithashtu vjen me një kosto të shtuar.
 • Duke përfituar nga numrat e nxehtë: Disa lojtarë të lotos bëjnë përpjekje të mëdha për të analizuar rezultatet e mëparshme për të provuar të bëjnë korrigjime. Megjithëse rezultatet e lotos OZ janë të rastësishme, disa numra (numra të nxehtë) priren të shfaqen më shumë në shorte sesa pjesa tjetër.
 • Përsëritja e goditjeve të Lotarisë: Është vërtetuar se të paktën një numër në shortin e mëparshëm të shortit rishfaqet në një short të mëpasshëm rreth 50% të rasteve.
 • Të kesh një qëndrim pozitiv: Askush nuk luan llotari nga dëshpërimi për të fituar para. Ndërsa mendimet janë të ngarkuara me energji, loja me një qëndrim pozitiv zakonisht tërheq një përgjigje pozitive. Megjithatë, lojtarët duhet të luajnë gjithmonë me përgjegjësi, duke pasur parasysh se rezultatet do të jenë gjithmonë të rastësishme.
Këshilla dhe truket për të luajtur Oz Lotto

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Çfarë është Oz Lotto dhe si funksionon?

Oz Lotto është një lojë popullore llotarie australiane ku lojtarët zgjedhin shtatë numra nga një grup prej 45, me qëllim që të përputhen me të shtatë numrat e tërhequr për të fituar xhekpotin. Shortet zhvillohen çdo të martë mbrëma, si dhe hidhen dy numra shtesë, të cilët përdoren për të përcaktuar fituesit në divizionet e çmimeve më të ulëta.

Sa kushton të luash Oz Lotto?

Të luash Oz Lotto është e përballueshme, me koston e një loje të vetme 2,30 dollarë. Lojtarët kanë mundësinë të luajnë deri në 18 ndeshje për biletë, gjë që rrit shanset për të fituar.

Cilat janë shanset për të fituar Oz Lotto?

Shanset për të fituar xhekpotin e Oz Lotto janë afërsisht 1 në 45,379,620. Megjithatë, ka ndarje të shumta çmimesh me shanse më të favorshme, duke bërë të mundur që lojtarët të fitojnë çmime të tjera edhe nëse nuk arrijnë xhekpotin.

A mund të zgjedh numrat e mi në Oz Lotto?

Po, lojtarët kanë mundësinë të zgjedhin numrat e tyre kur luajnë Oz Lotto ose të përdorin veçorinë QuickPick për një përzgjedhje të rastësishme.

Çfarë strategjish mund të përdor për të rritur shanset e mia për të fituar Oz Lotto?

Disa strategji për të rritur shanset tuaja për të fituar përfshijnë lojën me një sindikatë për të bashkuar burimet, përdorimin e një hyrjeje sistematike për të luajtur kombinime të shumta dhe marrjen parasysh të numrave të tërhequr më shpesh kur zgjidhni numrat tuaj.

Si mund të blej bileta Oz Lotto?

Biletat e Oz Lotto mund të blihen në internet përmes faqeve të akredituara të lotarisë ose te shitësit e autorizuar me pakicë. Kur blini në internet, duhet të krijoni një llogari, të depozitoni fonde dhe të zgjidhni numrat tuaj. Nëse blini personalisht, ju plotësoni një fletë lojërash me numrat e zgjedhur.

Çfarë ndodh nëse jackpoti i Oz Lotto i kalon 50 milionë dollarët?

Nëse jackpot-i i Oz Lotto i kalon 50 milionë dollarët dhe nuk ka fitues të Divizionit 1, fondet e tepërta do të zbresin në ndarjen tjetër të çmimeve, duke siguruar që gjithmonë të ketë fitues.

Çfarë duhet të bëj nëse fitoj një çmim Oz Lotto?

Nëse fitoni një çmim Oz Lotto, sigurohuni që ta mbani biletën tuaj të sigurt, pasi kërkohet për të kërkuar çmimin tuaj. Ju keni deri në gjashtë vjet për të kërkuar çmimin tuaj, në varësi të shtetit ose territorit ku është blerë bileta.

A janë të tatueshme fitimet e Oz Lotto në Australi?

Jo, fitimet e lotarisë në Australi, duke përfshirë ato nga Oz Lotto, janë përgjithësisht pa taksa.

A ka ndonjë alternativë për të luajtur Oz Lotto në Australi?

Po, ka disa lojëra të tjera llotarie të disponueshme në Australi, të tilla si Powerball, Saturday Lotto dhe Set for Life, secila ofron veçori unike dhe ndarje çmimesh për lojtarët për t'u eksploruar.